۱ اردیبهشت ۱۳۹۶، ۱۲:۴۵
کد خبر: 82500711
T T
۰ نفر
30درصد جمعیت شهری كشور در سكونتگاه های غیر رسمی زندگی می كنند

مهاباد- ایرنا- مدیركل دفتر ستاد ملی بازآفرینی شهری وزارت راه و شهرسازی گفت: 30 درصد از جمعیت شهری كشور معادل 20میلیون نفر در سكونت گاه های غیررسمی و بافت های فرسوده زندگی می كنند.

نریمان مصطفایی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در بوكان افزود: این افراد در بیش از 57 هزار هكتار از محلات نابسامان میانی، 21 هزار هكتار از عرصه های تاریخی مراكز شهرها و 48 هزار هكتار از سكونت گاه های غیر رسمی كشور ساكن هستند.
وی ادامه داد: محدوده های وسیعی از شهرهای كشور با مشكلات پیچیده ای به ویژه فقر شهری و نبود ایمنی و بحران هویت، روبرو هستند.
مصطفایی گفت: با روی كار آمدن دولت یازدهم نگرش دولت به مقوله بافت های فرسوده، نگرشی ویژه است كه این مهم به خصوص در بافت های فرسوده شهری و مدارس به وضوح به چشم می خورد.
وی درباره مسائل شهری و چالش های آن نیز اظهاركرد: دیگر مشكلات و چالش های شهرهای كشور به ویژه در بافت های فرسوده و سكونتگاه های غیررسمی بافت نامتعارف و نابسامان، سیمای زشت، ساكنان كم درآمد و كم توان، مشاغل نامطمئن، مستعد ناهنجاری و ناآرامی است.
مدیركل دفتر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار وزارت راه و شهرسازی از وجود 974 سكونتگاه غیر رسمی در كشور خبرداد و اضافه كرد: هم اكنون پیش بینی می شود كه جمعیت سكونتگاه‌های غیر رسمی به حدود 11 تا 13 میلیون نفر برسد كه شامل 20درصد جمعیت كشور می شود.
مصطفایی اظهار كرد: در برنامه ششم توسعه كشور توجه بیشتری به سكونتگاه های غیر رسمی كشور شده است كه بیشتر در كلان شهرها و مراكز استان ها با این مشكل مواجهیم.
وی در مورد شناسایی تعداد روستاهای واقع در حریم شهرهای كشور گفت: هم اكنون سه هزار و 987روستا توسط وزارت كشور شناسایی شده است كه برای این روستاها برنامه های ویژه در نظر گرفته شده است.
مدیركل دفتر ستاد ملی باز آفرینی شركت عمران و بهسازی شهری ادامه داد: تا زمانی كه روستاهای حاشیه شهرها تعیین تكلیف ومدیریت نشود جمعیت شهرها افزایش پیدا خواهند كرد.
وی گفت: در 60 شهر كشور ساماندهی سكونتگاه های غیر رسمی عملیات اجرای آن شروع شده و برای اجرای این طرح ها نزدیك 23میلیارد ریال هزینه شده است.
مصطفایی اظهار كرد: 200 طرح در 120محله با 108 شهر برنامه های آنها مشخص شده و به صورت وسیع عملیات اجرای آنها آغاز و اجرایی می شود.
به گزارش ایرنا، سكونتگاه های غیر رسمی و حاشیه نشینی به نوعی پدیده های عمده ناپایدار كننده توسعه پایدار شهری است كه به اصطلاح عامیانه حاشیه نشینی اطلاق می شود .
این بافت ها بیشتر بافت هایی هستند كه مهاجران روستایی و تهی‌دستان شهری را در خود جای دادند و بدون مجوز و خارج از برنامه ریزی رسمی و قانونی توسعه شهری در درون و یا خارج از محدوده قانونی شهر‌ها به وجود آمدند.

**بوكان پایلوت طرح تحقیقاتی سكونتگاه‌های غیررسمی كشور انتخاب شد
مدیركل دفتر ستاد ملی بازآفرینی شهری وزارت راه و شهرسازی گفت: طرح تحقیقاتی سكونتگاه‌های غیررسمی به صورت آزمایشی در كشور در شهرستان بوكان اجرا می شود.
به گزارش خبرنگار ایرنا، نریمان مصطفایی روز جمعه در نشست ستاد بازآفرینی در سكونتگاه های غیر رسمی و بافت فرسوده شهر بوكان اظهار كرد: یكی از مهمترین نكاتی كه در این برنامه به خوبی به آن توجه شده مسئله پایدارسازی محلات و سكونتگاه‌های غیررسمی است كه بر این اساس برنامه‌های پایدارسازی نیز به صورت پنج ساله و براساس برنامه ششم توسعه تدوین می‌شود.
وی ادامه داد: ستاد شهرستانی بازآفرینی پایدار شهری، شامل مواردی مانند ارتقا خدمات شهری، راهبردی احیا، بهسازی، نوسازی و توانمندسازی بافت های فرسوده، تحقق اهداف و مصوبات ملی بازآفرینی شهری، پیشگیری و پیشنگری از باز تولید محدوده ها و محله های ناكارآمد شهری، تحقق مفاد سند ملی و ناكارآمد شهری هستند.
مصطفایی اضافه كرد: بیشتر این سكونتگاه ها بدون سند مالكیت هستند و از نظر ویژگی كاربری و برخورداری از خدمات زیر ساختی به شدت دچار كمبود هستند و مداخله در این گونه بافت ها به منظور ساماندهی و توانمند سازی با مشاركت خود مردم است.
مدیركل دفتر ستاد ملی بازآفرینی شهری وزارت راه و شهرسازی با اشاره به اینكه شهرداری ها به عنوان دبیر ستاد بازآفرینی شهری در محور برنامه‌های این حوزه قرار دارند، اظهار كرد: اولویت اساسی در این بخش توانمندسازی ساكنان محلات است وهم‌افزایی اقدامات انجام شده در حوزه فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و غیره باید مورد توجه قرار گیرد.
فرماندار بوكان نیز در این نشست گفت: وضعیت مهاجرپذیری و ضریب شهرنشینی بوكان بیشتر از متوسط استانی و كشوری است اما افزایش سكونتگاه های غیر رسمی باعث شده كه شهر بوكان در طول سال های گذشته توسعه پیدا نكند.
جمال خسروی ادامه داد: شهر بوكان در سطح كشور بعد از اسلامشهر تهران از رشد 12.5درصد برخوردار بوده و این موضوع باعث شده به رتبه دوم جمعیت شهری در كشور تبدیل شود.
وی همچنین با بیان اینكه شهر بوكان از سال 75به بعد به شدت دچار توسعه نامتوازن شهری شده، گفت: از مجموع مساحت یكهزار و 765 هكتاری شهر بوكان 321هكتار آن یعنی حدود بیش از 18درصد از كل مساحت شهر بوكان كه به صورت طولی است در قالب هفت محله به عنوان سكوتنگاه های غیر رسمی شناسایی شده است.
فرماندار بوكان اضافه كرد: از میان پنج محله امیر آباد، اسلام آباد، كلتپه و كوی اندیشه با مساحت 171هكتار به عنوان سكونتگاه های غیر رسمی دارای اولویت به عنوان سكونتگاه های غیر رسمی دارای اولویت به عنوان محلات هدف شناسایی شده و به تصویب رسیده است.
خسروی در خصوص بافت های فرسوده شهر بوكان افزود: در سال 1394مطالعات بافت های فرسوده به تصویب نهایی رسیده و از مجموع مساحت شهری بوكان 340هكتار به عنوان بافت فرسوده مورد مطالعه قرار گرفت.
وی اظهار كرد: 48درصد جمعیت شهری شهر بوكان در محدوده بافت فرسوده و سكونتگاه های غیر رسمی قرار دارد.

** شهرداری بوكان با 500میلیارد ریال بدهی شهرداری ورشكسته است
شهردار بوكان نیز در این جلسه با بیان اینكه شهرداری بوكان بیش از 500میلیارد ریال بدهی دارد، گفت: شهرداری بوكان به بیش از 95 پیمانكار بدهی دارد و بدهی این پیمانكاران از سال 1392 تا كنون پرداخت نشده است.
سعدی رادمنش ادامه داد: در طرح توسعه شهر بوكان و طرح جامع آن متاسفانه مشاور طرح مشكلات را به خوبی ندیده و در آن سطحی نگری شده و مشكلات آینده شهر دیده نشده است.
شهرستان بوكان دارای 251هزار نفر جمعیت بوده كه از این جمعیت 195هزار نفر آن در شهر و بقیه در روستاها ساكن هستند.
شهرستان بوكان یكی از شهرهای پرجمعیت استان آذربایجان غربی در جنوب این استان قرار دارد.
مهمترین اخبار ایرنای كشور، آذربایجان غربی و جنوب استان را به صورت لحظه به لحظه از كانال خبری تلگرام این رسانه به آدرس irna_newsmahabad@ دریافت كنید.
7510/1352
**خبرنگار: محمد ادیب**انتشار دهنده: نوشین مطلبی خواه
۰ نفر