به گزارش خبرنگار ایرنا ، حسینعلی ابراهیمی روز شنبه به مناسبت روز زمین پاك در نشست خبری افزود : كاهش 70 درصدی مساحت جنگل های مازندران در نیم قرن اخیر ناشی از كاركرد گردشگری مخرب بوده است .
وی توضیح داد : این نوع گردشگری بدون مدیریت سبب شده است تا عرصه كشاورزی و سكونتگاهها به داخل جنگل كشیده شود .
مدیركل محیط زیست مازندران همچنین رهاسازی زباله گردشگران در محیط زیست و طبیعت را بخش دیگری از پیامدهای مخرب گردشگری بدون مدیریت برای این استان اعلام كرد.
وی گفت : مازندران ظرفیت خوبی برای گردشگری دارد و محیط زیست هم با گسترش این صنعت سبز موافق است ، ولی باید این كار مدیریت شود تا از مخاطرات گردشگری جلوگیری شود.
مازندران بر اساس آمارهای رسمی قطب گردشگری طبیعی كشور در تمامی فصول سال بویژه تعطیلات نوروزی و تابستان است .
به استناد آمار ستاد خدمات سفر مازندران ، تنها در تعطیلات نوروزی امسال حدود 13 میلیون نفر شب اقامت گردشگران نوروزی در این استان ثبت شد كه حدود چهار میلیون از این تعداد مربوط به روستاها بوده است .
سال 95 هم در مجموع آمار گردشگرانی كه مازندران را مقصد سفر خود انتخاب كردند ، بیش از 43 میلیون نفر شب اعلام شد.
جنگل های هیركانی با قدمت 40 میلیون سال یكی از ارزشمندترین جنگلهای جهان به شمار میآید كه از آن به عنوان موزه طبیعی نیز یاد میشود و به همین دلیل حفاظت از آن در ایران به طور مشترك بر عهده سازمان حفاظت محیط زیست و میراث فرهنگی است .
جنگل های هیركانی ایران كه عامه مردم آن را با نام جنگل های شمال می شناسند ، با 1.9 میلیون هكتار وسعت از آستارا در شمال استان گیلان تا گُلیداغ در شرق استان گلستان امتداد دارد.
** كوتاهی شهرداری ها در مدیریت پسماند
مدیركل حفاظت محیط زیست مازندران همچنین گفت كه براساس ماده 7 قانون مدیریت پسماند بر عهده شهرداری هاست ،ولی مدیریت پسماند به دلیل غفلت شهرداری ها اولویت اول این نهادها نیست.
وی افزود : اگرچه در سال های اخیر كارهای خوبی برای مدیریت پسماند از جمله نیروگاه زباله سوز و كمپوست در دست اجراست ، ولی باید متناسب با نیاز فعلی این فعالیت ها سرعت گیرد.
ابراهیمی گفت : قانون وظایف دستگاهها را برای مدیریت پسماند مشخص كرد و محیط زیست كاركرد نظارتی دارد و از این پس با شدت بیشتری با متخلفان برخورد می شود.
** اجرای چهار واحد فراوری پسماند در مازندران
مدیركل محیط زیست مازندران گفت كه هم اكنون چهار واحد فراوری پسماند در استان شامل نیروگاه زباله سوز و كمپوست در دست اجراست كه می تواند بخشی از مشكلات استان را رفع كند.
وی موفقیت این واحدها از جمله كمپوست را در استقبال كشاورزان از كود های فراوری این واحدها دانست.
روزانه سه هزار تن زباله در مازندران تولید می شود كه این میزان در ایام تعطیل تا 2 برابر افزایش می یابد.
** عقب ماندگی 30 درصدی مازندران در مدیریت پساب
مدیركل محیط زیست همچنین از عقب ماندگی جمع آوری و مدیریت پسماند در استان انتقاد كرد و گفت كه هم اكنون میانگین برخورداری از تصفیه خانه فاضلاب در كشور 45 رصد ولی در مازندران تنها 10درصد است.
وی اضافه كرد : طرح جمع آوری و تصفیه پساب در هشت شهر مازندران در سال جاری اجرا می شود كه پنج طرح با مشاركت صندوق توسعه اسلامی است .
** مدیریت زباله عفونی
مدیركل محیط زیست مازندران از تولید روزانه پنج تن زباله عفونی و پزشكی در این استان خبر داد و گفت كه با قراردادی كه دانشگاه علوم پزشكی با شهرداری های استان منعقد كرده ، این زباله ها عفونت زدایی و جمع اوری می شود.
وی افزود : شهرداری ها باید برای حفظ سلامت مردم در دفن این زباله های عفونی مسایل فنی را رعایت كنند.
خبرنگار : حسین فلاحتی ** انتشار دهنده : حسن فلاحتی
6982/1654
ساری - ایرنا - مدیركل محیط زیست مازندران خواستار مدیریت و ساماندهی گردشگری در این استان شد و گفت كه گردشگری مخرب مهم ترین علت آب رفتن جنگل های این استان در نیم قرن اخیر بوده است .