۲ اردیبهشت ۱۳۹۶، ۱۵:۳۸
کد خبر: 82502075
T T
۰ نفر

تشكیل كمیته بحران مدیریت هزینه ها در عربستان

۲ اردیبهشت ۱۳۹۶، ۱۵:۳۸
کد خبر: 82502075
تشكیل كمیته بحران مدیریت هزینه ها در عربستان

تهران – ایرنا – وزارت دارایی عربستان سعودی به دلیل مشكلات مالی از تشكیل كمیته بحران مدیریت كاهش هزینه ها در این كشور و به حداقل رساندن هزینه های اجرای پروژه های دولتی خبر داده است .

به گزارش روز شنبه نشریه القبس محمد الجدعان وزیر دارایی عربستان اعلام كرد كه این كمیته در جدیدترین تصمیم گیری های خود پروژه هایی به ارزش 4 میلیارد و 530 میلیون دلار را متوقف كرده است و از نهادهای دولتی خواسته كه طرح های نیمه تمام را مورد ارزیابی مجدد قرار داده و در این مورد تصمیم گیری نمایند.
به نوشته القبس، دولت سعودی به رغم آنكه به عنوان بزرگترین صادركننده نفت در جهان شناخته می شود اما مجبور به مطابقت دادن شرایط مالی خود با قیمت نفت و كاهش هزینه ها شده است.
بنا بر اعلام الجدعان، سعودی ها پیش از این نیز با اتخاذ تصمیمات لازم طرح هایی به ارزش 22 میلیارد دلا را متوقف كرده بودند.
مجلس عربستان نیز به تازگی در جلسه ای تدابیر ریاضتی جدیدی را برای شرایط معیشتی مردم این كشور اعمال كرد تا وضعیت بحرانی مالی پیش روی رژیم سعودی بیش از پیش به اثبات برسد.
مجلس سعودی در جلسه خود با اعمال قانون جدید مالیات موافقت كرد كه به طور مستقیم شرایط روزمره معیشتی شهروندان را هدف قرار دهد.
براساس این قانون از این پس مردم عربستان برای مصرف دخانیات و نوشابه و نوشیدنی های پرمصرف مالیاتی سنگین با افزایش 50 الی 100 درصدی پرداخت خواهند كرد كه یكی از بالاترین هزینه ها طی سالهای اخیر تلقی می شود .
این اقدام عربستان همزمان با دیگر كشورهای عربی حوزه خلیج فارس و برای اعمال قانون مالیات بر ارزش افزوده در نظر گرفته شده است .
همچنین به گفته منابع دولتی عربستان مقامات این كشور تصمیم گرفته اند كه بسیاری از پروژه ها و طرح های عمرانی به ارزش ملیاردها دلار را به دلیل كمبود منابع متوقف نمایند و قرار است ارزیابی مجددی در زمینه اجرای آنها به عمل آید.
در همین حال موسسه اقتصادی 'ارنست ویونگ' كه ارزیابی دوره ای را در زمینه شرایط اقتصادی كشورهای عربی حوزه خلیج فارس ارائه می كند٬ اعلام كرد : اعضای شورای همكاری خلیج فارس دستیابی به درآمد سالیانه 25 میلیارد دلار را با اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده در برنامه خود هدف گذاری كرده اند تا از این طریق بخشی از كمبود منابع مالی و كسری بودجه آنها جبران شود.
خاورم*320**1144
* انتشار دهنده: علیرضا جباری