۲ اردیبهشت ۱۳۹۶، ۱۶:۴۲
کد خبر: 82502166
T T
۰ نفر
هند نگران اهداف امنيتي و سياسي پكن در كريدور اقتصادي چين- پاكستان

دهلي نو-ايرنا- هند عبور كريدور اقتصادي چين و پاكستان از منطقه مورد مناقشه كشمير را باعث به خطر افتادن منافع و امنيت ملي خود مي داند و به شدت با اين طرح 46 ميليارد دلاري پكن در منطقه جنوب آسيا مخالف است.

به گزارش ايرنا،هند بر خلاف بسياري از كشورهاي آسيايي كه اجراي كريدور اقتصادي چين و پاكستان را باعث بهبود ارتباطات و يكپارچكي اقتصادي منطقه مي دانند، نسبت به اهداف چين در اجراي اين كريدور خوشبين نيست .
كريدور اقتصادي چين و پاكستان با سه هزار كيلومتر شبكه ارتباطي جاده اي ،ريلي و خطوط انتقال انرژي استان سين كيانگ در چين را به بندر گوادر پاكستان متصل مي كند.
به گفته كارشناسان، هندي ها نگرانند كه كريدور اقتصادي چين و پاكستان منجر به بين المللي شدن مسئله كشمير شود و پكن با دارا بودن قدرت و نفوذ در منطقه وسرمايه گذاري 46 ميليارد دلاري ، جانب پاكستان را درخصوص مسئله كشمير بگيرد.
'شيو شانكار منون' كارشناس مسائل سياسي و مشاور اسبق امنيت ملي هند معتقد است كريدور اقتصادي چين و پاكستان براي هند غير قبل قبول است.
وي روزشنبه در همايش 'يك كمربند يك جاده ' در بمبئي اظهار كرد اين كريدور اقتصادي با عبور از منطقه اشغال شده كشمير،حاكميت ملي هند را نقض مي كند.
اين كارشناس مسائل سياسي اظهار كرد چين با سرمايه گذاري طولاني مدت خود در اين كريدور به اشغال غير قانوني كشمير مشروعيت و آن را استحكام مي بخشد.
وي در خصوص پيوستن هند به طرح يك كمربند، يك جاده چين افزود:همه طرحهاي يك كمربند يك جاده هند از نظر اقتصادي مقرون به صرفه نيست، بلكه انگيزه راهبردي و جغرافيايي در آن وجود دارد.
به گفته وي ،هند نگران اهداف امنيتي چين در اجراي اين طرح است.
هند در حالي تاكنون بارها به عبور كريدور اقتصادي چين و پاكستان اعتراض كرده كه مقامات پكن تاكنون بارها از دهلي نو براي مشاركت در طرح يك كمربند يك جاده دعوت كرده اند.
'ليو جينسونگ' ديپلمات ارشد سفارت چين در دهلي نو مي گويد هند بدون شك يك همكار بسيار مهم در طرح يك كمربند يك جاده است.
وي خاطرنشان كرد چين صادقانه خواهان شركت هند در نشست هاي يك كمربند يك جاده است .
اين ديپلمات چيني اظهار كرد پكن آماده رفع نگراني هاي دهلي نو در خصوص كريدور اقتصادي چين و پاكستان است.
نشست بين المللي 'يك كمربند، يك جاده' قرار است از چهاردهم مه (24 ارديبهشت ) به مدت دو روز به ميزباني رئيس جمهوري چين در پكن برگزار شود.
انتظار مي رود رهبران 28 كشور و همچنين دبيركل سازمان ملل در اين نشست شركت كنند.
كمربند اقتصادي جاده ابريشم' و 'جاده ابريشم دريايي قرن بيست و يك' ابتكارهايي هستند كه براي نخستين بار در پاييز 2013 ميلادي توسط رييس جمهوري چين و به ترتيب در جريان ديدارهايي از قزاقستان و اندونزي ارائه شد. اين 'كمربند' بعنوان شبكه اي طراحي شده از جاده هاي فراسرزميني و خطوط آهن، لوله هاي نفت و گاز و ديگر پروژه هاي زيرساختي از مركز چين آغاز و سراسر آسياي ميانه را در مي نوردد و سرانجام به مناطق دوردستي چون مسكو، روتردام و ونيز مي رسد.
آساق**267*انتشار دهنده:احمدعلي خليل نژاد