۳ اردیبهشت ۱۳۹۶، ۱۳:۲۳
کد خبر: 82503112
T T
۰ نفر
اختصاص 35 درصد اعتبارات صندوق نوآوری و شكوفایی به پارك های علم و فناوری

تهران_ایرنا_ رییس هیات عامل صندوق نوآوری و شكوفایی از تخصیص 35 درصد اعتبارات این صندوق در سال جاری به پارك های علم و فناوری، مراكز رشد و مناطق ویژه علم و فناوری خبر داد.

به گزارش خبرنگار علمی ایرنا ،بهزاد سلطانی روز یكشنبه در مراسم افتتاح دفتر نمایندگی شورای عالی علوم ، تحقیقات و فناوری(عتف) در پنجره واحد مجتمع شكوفایی شركت های دانش بنیان با اشاره به فعالیت های صورت گرفته این صندوق در جهت اقتصاد دانش بنیان افزود: 15 سال است كه پارك های علم و فناوری و مراكز رشد در كشور به عنوان ابزار توسعه كشور ایجاد شده اما به اندازه كافی اعتبارات مالی نداشته اند و كشور نتوانسته به طور كافی از پارك ها استفاده كند.
وی بیان كرد: طبق اساسنامه اجرایی دولت، 30 درصد از منابع صندوق به شركت های مستقر در پارك های علم و فناوری و مراكز رشد تعلق دارد و تاكنون‌ 27 درصد توانسته اند از این منابع استفاده كنند، در سال 96 این اعتبارات به 35 درصد افزایش داده شده است.
سلطانی با اشاره به این كه اعتبارات تخصصی در سال جاری ۵ درصد بالاتر از آیین نامه اجرایی دولت در نظر گفته شده است گفت:شركت های مستقر در پارك های علم و فناوری و مراكز رشد برای استفاده از این تسهیلات باید شركت خصوصی، دانش بنیان و دارای طرح فنی قابل توجیه باشد.
وی ادامه داد: در حال حاضر حدود ۳ هزار شركت در پارك ها و مراكز رشد مستقر هستند و از این تعداد ۱۱۰۰ شركت دانش بنیان و مابقی فناور هستند.
به گفته رئیس هیات عامل صندوق نواوری و شكوفایی، شركت های فناور طبق قانون نمی توانند به طور مستقیم از صندوق تسهیلات و خدمات دریافت كنند ، بنابراین صندوق برای كمك به این دسته از شركت ها از طریق ارایه وام به صندوق های پژوهش و فناوری عمل كرده و از این طریق تمام شركت های دانش بنیان و غیر دانش بنیان مستقر در پارك ها می توانند به طور مستقیم و غیر مستقیم از تسهیلات صندوق استفاده كنند.
سلطانی بیان كرد: با مذاكرات انجام شده با بانك ها، در حال حاضر شركت های نوپا مستقر در پارك ها می توانند علاوه بر تسهیلات صندوق از ۴۵ میلیون تومات تسهیلات قرض الحسنه بانك مهر ایران استفاده كنند.
وی با اشاره به افتتاح دفتر نمایندگی شورای عالی عتف در پنجره واحد مجتمع شكوفایی گفت: بخشی از وظیفه دفتر نمایندگی مربوط به رسیدگی به شكایات است، اگر شركتی از ارزیابی طرح ها شكایت داشته باشد، نخست به واحد كارگزاری صندوق، سپس واحد امور مشتریان صندوق و در مرحله سوم به دفتر نمایندگی عتف در پنجره واحد طرح شكایت و پیگیری می كند، با راه اندازی این دفتر شكایت تمام شركت های دانش بنیان ساماندهی می شود.
سلطانی همچنین در خصوص صندوق های سرمایه گذاری خطر پذیر نیز گفت: ظرف ۲ سال گذشته ۴ صندوق سرمایه گذاری خطر پذیر و ۵ طرح از سوی صندوق نوآوری تصویب شده است، اما با این حال فضای اقتصادی كشور هنوز آمادگی كامل در این خصوص ندارد .
وی یادآور شد: با توجه به ابلاغ وزارت علوم به دانشگاه ها در خصوص راه اندازی شركت های دانشگاهی، صندوق نوآوری در حال مذاكره با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری است تا در صورت امكان شركت های دانشگاهی را دانش بنیان اعلام كنیم و صندوق در زمینه سرمایه گذاری و پرداخت هزینه تجاری سازی محصولات این شركت ها اقدام كند.
علمی*9340
خبرنگار: منیر ابراهیمی زاده* انتشار: زهره محتشمی پور
برای اطلاع از اخبار متنوع علمی و فناوری، با كانال علمی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
irnaelm@
https://telegram.me
۰ نفر