سيداصغر مطهري دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار كرد: ساخت اين كارخانه توسط سازمان پسماند استان در شهرستان بجنورد آغاز مي شود.
وي افزود: در جانمايي اين كارخانه كارشناسي هاي لازم صورت گرفته است تا مشكلات پيشين در فعاليت كارخانه كمپوست تكرار نشود.
مطهري خاطرنشان كرد: فاصله مناسب اين كارخانه با مناطق مسكوني روستايي رعايت شده است.
وي گفت: با ساخت اين كارخانه و آغاز بهره برداري از اين واحد توليدي، مشكل انباشت زباله در كوه باباموسي مرتفع مي شود.
* وضعيت دفن زباله در كوه باباموسي نامناسب است
مديركل حفاظت از محيط زيست خراسان شمالي گفت: وضعيت دفن زباله در كوه باباموسي در شهر بجنورد مناسب نيست.
مطهري اظهار كرد: كوه بابا موسي پس از تعطيلي كارخانه كمپوست، محل دفن زباله ها شده است اما شرايط فيزيكي و حجم خاك اين منطقه به گونه اي است كه كفايت پوشاندن زباله ها را دارد.
وي افزود: زباله ها پس از دفن بايد با خاك پوشانده شود اما كوه باباموسي، خاك به اندازه كافي وجود ندارد و به اين لحاظ براي پوشاندن زباله ها با مشكل روبه رو هستيم.
مديركل حفاظت از محيط زيست خراسان شمالي گفت: در اين زمينه به شهرداري پيشنهاد شده است كه محل دپوي نخاله هاي ساختماني را به كوه باباموسي انتقال دهد.
مطهري افزود: با انتقال نخاله هاي ساختماني به كوه باباموسي، مشكل دفن زباله ها و پوشاندن آن با خاك تا حدي برطرف مي شود.
وي زباله ها را منبع آلودگي منابع خاك و آب عنوان كرد و گفت: براي مديريت مشكل زباله ها ابتدا بايد توليد زباله مديريت شود و شهروندان بياموزند كه چگونه زباله كمتري توليد كنند.
*انتقال زباله ها به كوه باباموسي كار ساده اي نيست
مدير عامل سازمان مديريت پسماند خراسان شمالي نيز در باره انتقال نخاله هاي ساختماني بجنورد به محل دفن زباله ها در كوه بابا موسي گفت: اين اقدام توسط محيط زيست به شهرداري بجنورد پيشنهاد شده است اما عملي شدن آن كار ساده اي نيست.
روح الله عظيمي با اشاره به اينكه اكنون مكاني در حوالي شهرك فرهنگيان براي جمع آوري نخاله هاي ساختماني مشخص شده است اظهار كرد: اين مكان فاصله نزديكي به مركز شهر دارد، با اين وجود بعضا شاهد رها شدن نخاله هاي ساختماني در اطراف شهر و يا زمين هاي رها شده هستيم و مردم در برابر انتقال نخاله هاي ساختماني به اين مكان مقاومت مي كنند.
وي افزود: كوه باباموسي و محل دفن زباله ها، فاصله زيادي با شهر دارد و مجاب كردن رانندگان به اينكه نخاله هاي ساختماني را به اين مكان منتقل كنند، كار ساده اي نيست.
وي گفت: كار ساخت كارخانه كمپوست امسال آغاز مي شود و در اين زمينه در صورتي كه سرمايه گذار بخش خصوصي وارد عرصه شود، اين واحد توليدي با سيستم جديد اجرا مي شود.
وي افزود: در صورتي كه سرمايه گذاري براي ساخت كارخانه اعلام آمادگي نكند، كارخانه كمپوست فعلي به محل جديدي كه جانمايي شده، منتقل شده و با ايجاد تغييرات لازم در سيستم، اجرايي مي شود.
كارخانه كمپوست بجنورد به عنوان بزرگترين كارخانه كمپوست شمال شرق كشور در حدود 10 سال پيش در ۱۵ كيلومتري شمال بجنورد كلنگ خورد. اين واحد توليدي، در تيرماه سال ۹۱ به بهره برداري رسيد.
ظرفيت اين كارخانه ۲۵۰ تن اعلام شد و اين واحد توليدي قرار بود سالانه بيش از چهار هزار تن كود آلي توليد كند و با فعاليت آن، زباله شهرهاي بجنورد، شيروان، آشخانه و اسفراين به اين محل منتقل شود.
اما عمر فعاليت اين كارخانه تنها چند ماه بود. فعاليت اين كارخانه كه با انتشار بوي متعفن و نامناسب همراه بود با اعتراض ساكنان روستاهاي اطراف روبه رو شد و بروز مشكلات اجتماعي ناشي از اين اعتراض ها سبب تعطيلي اين كارخانه شد.
*** همشهريان گرامي خراسان شمالي براي اطلاع از آخرين اخبار و رويدادها مي توانند به يكي از روش هاي ذيل از فعاليت هاي رسانه اي و خبري اين استان آگاه شوند.
مراجعه به سايت خبرگزاري جمهوري اسلامي خراسان شمالي به آدرس : http://www.irna.ir/nkhorasan
با عضو شدن در كانال تلگرامي خبرگزاري جمهوري اسلامي خراسان شمالي به آدرس : https://t.me/irnabojnurd
با فالو كردن آدرس صفحه اختصاصي ايرناي خراسان شمالي در اينستاگرام به آدرس: https://www.instagram.com/irnabojnurd
هچنين هموطنان گرامي براي ارسال ديدگاه ها و پيشنهادهاي خود به مديريت ايرنا مي توانند در 24 ساعت به آدرس زير تلگرام كنند.
https://t.me/irnaBOJ
/1744/7185 /خبرنگار: كبري علي آبادي ** انتشاردهنده:علي اصغرافتاده
مديركل حفاظت از محيط زيست خراسان شمالي:
ساخت كارخانه كمپوست جديد امسال در بجنورد عملياتي مي شود
۴ اردیبهشت ۱۳۹۶، ۱۲:۰۸
کد خبر:
82504292
بجنورد-ايرنا- مديركل حفاظت از محيط زيست خراسان شمالي گفت: ساخت كارخانه كمپوست در محل جديد در بجنورد عملياتي مي شود.