به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، سید ضیاء هاشمی روز دوشنبه در جلسه پرسش و پاسخ مسئوولان دولتی و نمایندگان مجلس شورای اسلامی با نشریات دانشجویی كشور كه در باغ موزه نگارستان برگزار شد، با بیان اینكه تندروی و برخوردهای افراطی با نشریات دانشجویی جوابگو نخواهد بود، افزود: به باور بسیاری، برخوردهای افراطی با نشریات دانشجویی، برای نظام هزینه بر است.
در این نشست كه محمدرضا فراهانی معاون فرهنگی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی نیز حضور داشت، وی گفت: انقلابی فردی است كه شجاع باشد و در برابر تندروی مقابله كند و در عین حال مطالبات دانشجویی باید بیان شود و كسی حق ندارد جلوی طرح این گونه مطالبات دانشجویی مانع شود.
معاون فرهنگی وزیر علوم افزود: محیط آرام و فضای پویا در دانشگاه طی 3 تا 4 سال گذشته توانسته تغییرات بسیار مشهودی را در میان دانشجویان ایجاد كند.
وی گفت: اختیارات وزارت علوم با توجه به اینكه یكی از اجزا و بدنه دولت به شمار می رود، محدود است و حتی در انتخاب رئیس دانشگاهها ، وزیر علوم ، تحقیقات و فناوری فرد مورد نظر را معرفی و در نهایت این شورای عالی انقلاب فرهنگی است كه صلاحیت آنرا تشخیص و تصویب كند.
معاون فرهنگی وزیر علوم نسبت به اجرایی شدن قانون سنوات در دوره تحصیلی دانشجویان ، گفت: قانون سنوات در زمان فرجی دانا - وزیر علوم در آبان 92 تا مرداد 93- و طبق قانون اجرایی شد و وزارت علوم هم حمایت كرد . در اصل این قانون برای جلوگیری از تبعض بین دانشجویان است ؛ دانشجویی كه برای یك دوره لیسانس 16 ترم پاس می كند باید با دانشجویان دیگر كه در هفت یا هشتم دوره را به پایان می رساند ، تفاوت قایل شد.
وی نسبت به احضار فعالان صنفی دانشجویی به دادسراها گفت: این اقدام یك نوع بی سلیقگی است و وزارت علوم در این نوع اقدامات از راه قانونی ورود كرده و توانستیم مواردی را حل و برطرف و مسایل باقی مانده با دستگاه قضا در حال برطرف شدن است.
هاشمی گفت: قوه قضاییه دستگاهی قانونی و مورد حمایت وزارت علوم است و از طرفی ایجاد نارضایتی نظام را از بین خواهد برد .
وی با بیان اینكه در حوزه فرهنگ و حراست ، سیاست دولت بر ایجاد فضای غیر امنیتی است افزود: رئیس جمهوری و وزیر اطلاعات بارها اعلام كرده اند كه حفظ امنیت با فرهنگ است و ما فرهنگ امنیتی نمی خواهیم بلكه امنیت فرهنگی برای كشور لازم است .
معاون فرهنگی وزیر بهداشت و درمان آموزش پزشكی در این نشست گفت: هرگونه دخالت قوه قضائیه و نهادهای امنیتی در دانشگاه خلاف قانون و مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی است .
محمدرضا فراهانی افزود: برخورد با دانشجویان و نظام صنفی دانشجویان و دانشگاهیان خلاف نظام جمهوری اسلامی است .
معاون فرهنگی وزیر علوم با بیان اینكه دانشجویان مطالبات خود را باید با آرامش و عقلانیت پیگیری كنند ، افزود: آنچه كه در دولت اصلاحات رخ داد فرآیندها آرام آرام طی شد و با عقلانیت توانستیم كارها را به پیش بریم و دانشجویان باید بدانند تنها از این طریق است كه كارهای انجام شده غیر قابل بازگشت خواهد بود.
فراهانی گفت: اگر می خواهیم مردم سالاری دینی واقعی در كشور حكم فرما شود باید با عقلانیت كارها را به پیش برد و جریانات دانشجویی را از این طریق پیگیری كرد و با توجه به آینده نگری می توان امیدوار بود طی دو دهه آینده به جامعه ای آرمانی دست یافت .
هاشمی در ادامه این نشست با اشاره به این مطلب كه بودجه انجمن های علمی دانشجویی كافی نیست ، گفت: با توجه به رشد 10 تا 20 درصدی بودجه دانشگاهها ولی بودجه فرهنگی در این حوزه كافی نیست و برای ادامه فعالیت و تلاش نشریات دانشجویی باید به فكر تامین بودجه در سال آینده بود.
معاون فرهنگی وزیر علوم نسبت به بازگشت برخی اساتید اخراجی در دوره گذشته گفت: بسیاری از این اساتید به دانشگاه بازگشته و یا بازنشسته شده اند و طی سالهای گذشته افرادی بودند كه غیر قانونی به دانشگاهها راه یافته بودند كه با تعاملاتی كه از سوی مسئولین دانشگاه صورت گرفت اشخاصی كه به قوانین پایبند بودند در حوزه خود ادامه فعالیت دادند و كسانی كه نقض قانون كردند با آنان برخورد شد.
هاشمی نسبت به رشد انجمن های علمی در دولت یازدهم گفت: طی این دوره انجمن های علمی در دانشگاهها پنج برابر شده و هم اكنون 9 هزار انجمن علمی در این حوزه وجود دارد و رشد كیفی این حوزه را می توان در برگزاری چهار جشنواره دانشجویی طی سه سال گذشته عنوان كرد.
فراهانی معاون فرهنگی وزیر بهداشت و درمان و آموزش پزشكی در خصوص تعاملات بین حوزه نشر دانشجویی داخل و خارج گفت: متاسفانه فضای حوزه نشریات در داخل كشور به حد استاندارد نرسیده و زمان بسیاری لازم است تا در این حوزه فعالیت ها شكوفا شود و برگزاری جشنواره های دانشجویی كه یكی از آنها جشنواره تیتر 10 است و پس از آن می توان برای تعاملات بین المللی گام هایی برداشت.
معاون فرهنگی وزیر علوم در خصوص فلسفه و اهداف نشریات دانشجویی گفت: كار نشریات دانشجویی ارزشمند و در راستای بیان دغدغه دانشجویان است و افرادی كه در این حوزه فعالیت می كنند شجاع و مسئولیت پذیر هستند و این دسته افراد باید بدانند كه این مسیر پر هزینه است و برای آن باید عاشق فعالیت خود باشند و وزارت علوم هم وظیفه خود می داند از این حوزه حمایت كند چراكه فلسفه این كار رشد اجتماعی فرهنگی جامعه دانشگاهی را به دنبال خواهد داشت .
هاشمی گفت: نشریات، پیشگامان امر به معروف و نهی از منكر هستند و مسئولان باید پاسخگو باشند و سوالات نشریات كمكی به مسئولان است و نقد این حوزه از مسایل روز كشور باید بطور مناسب پاسخ داده شود ، از طرفی فرهنگ گفت و گو را در جامعه نهادینه می كند .
فراهنگ ** 1085 ** 1417 ** خبرنگار: سیدمهدی حسینی * انتشار: امید غیاثوند
معاون فرهنگی وزیر علوم:
افراط گری در دانشگاه، پاسخگوی مطالبات دانشجویان نخواهد بود
۴ اردیبهشت ۱۳۹۶، ۱۲:۲۲
کد خبر:
82504316
تهران - ایرنا - معاون فرهنگی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: افراط گری در دانشگاه و همچنین بیان مسائل از طریق زور و اجبار، پاسخگوی مطالبات دانشجویان نیست.