به گزارش ایرنا، هنرمندان كه اهالی فرهنگ و هنر كشور محسوب می شوند موضوعات مختلف را به دلیل فرهیختگی خود از نگاه فرهنگی و هنری نگاه كرده و بر اساس آن دیدگاه فرهنگی به رویدادهای مختلف نظیر فعالیت های سیاسی دارند.
یكی از تاثیرگذارترین اقشار بر روی افكار عمومی جامعه كه تاثیری ماندگار دارند هنرمندان هستند كه مردم نیز بر روی این گروه از مردم جامعه نگاهی موشكافانه و دقیق دارند و گاها بسیاری از مردم و به خصوص جوانان آنان را الگوی خود قرار می دهند.
هنر دارای ظرایف و لطایف خاصی است كه انتقال پیام ها با هنر توسط هنرمندان بسیار گویا و تأثیر گذارتر است و نقش و حضور جامعه هنرمندان در تمام ابعاد اجتماعی، سیاسی،اقتصادی و فرهنگی با شور و حال هنری بر مردم تأثیر بسزایی دارد.
دیدگاه های هنرمندان نسبت به رویداد مهم انتخابات جذاب و شنیدنی است و ایرنا مركز استان با تنی چند از این هنرمندان، گفت گویی درباره اهمیت موضوع انتخابات داشته است.
مهران رجبی بازیگر سینما و تلویزیون كشورمان در خصوص نقش مشاركت حداكثری مردم در انتخابات، گفت: قدرت یك كشور فقط موشك های آن كشور نیست برای اینكه موشك ها به درستی به هدف زده و عملیاتی شوند، لازم است كه پشتوانه ی مردمی بالایی داشته باشند.
رجبی افزود: صندوق رای و داشتن یك آرای بالا بهتر از داشتن یك زرادخانه بزرگ موشكی برای حفظ كشور و امنیت كشور است.
وی اظهار داشت: اگرچه موشك ها برای حفظ كشور كار خود را می كنند ولی موشك برای رسیدن به هدف درست باید همراه با پشتوانه ی مردم باشد.
وی گفت: اگر مراجعه به صندوق های رای نكنید انتظار قدرت زیادی از كشور نباید داشته باشید. حتما مردم به پای صندوق های رای بروند و حضور حداكثری ، هدف گیری قدرت ایران را بیشتر می كند.
حسین پاكدل، نویسنده، بازیگر و كارگردان ایرانی نیز به خبرنگار ایرنا گفت: هنر در ذات مُبلّغِ دموكراسی است، اگر از نُت های موسیقی، صوت و سكوت به موقع و در اندازه را بگیرند، هیچ قطعه آوای شكیلی شكل نمی گیرد و اگر در انبوه رنگ ها حد و اندازه را به هم بریزند، هیچ نقش جمیلی بر پرده پرداخته نمی شود.
این نمایش نامه نویس، مجری، تهیه كننده و مدیر دهه های 60 و 70 پخش شبكه اول سیما، افزود: در هنر نمایش هم اگر هر كس به موقع و در اندازه سخن نگوید و به وقت شنوا و با حضور نباشد، درام و دمكراسی بر صحنه می میرد.
وی اظهار داشت: اجتماع زنده هم همین است، اگر معتقدیم جامعه نیازمند آزادی افكار و به رسمیت شناختن حقوق همگان است، اعلام حضور كنیم تا هر فكر و اندیشه به اندازه وزنش عرض اندام كند.
پاكدل گفت: اگر دغدغه هایی داریم، اگر از تك صدایی نگران و ناراحت ایم، اگر عده ای میدان می یابند كه منافع كلان ملی را به مخاطره بیاندازند، خوش فكرها را به میدان بفرستیم.
وی بیان داشت: اگر می بینیم در مسیر تدبیرها و امیدها سنگ می بارند تا سرمایه های ملی را در هیاهو به سرنوشتی دچار كنند كه دیدیم، اگر به بهانه قانون، اقداماتی غیرمعمول می شود، راهی جز این نداریم كه با اتكا به قانون و از طریق صندوق آرا اعلام نظر كنیم.
نویسنده و كارگردان فیلم های سینمایی و سریال های تلویزیونی، افزود: با اعلام حضور پای صندوق های رأی تا آنجا كه می شود سرنوشت خود را به دست درایت، عقل و ایمان و زیبایی بدهیم تا جمود و تنگ نظری به عُزلت رانده شود.
وی تاكید كرد: با رأی خود ثابت كنیم خواستار ارتباط همراه با احترام متقابل با جهان هستیم، با رأی ما مدیران و مسئولین دلسوز و فهیم كه از اتفاق كم هم نیستند، با تلاشی مضاعف و سری بلند، به كار و تلاش خود ادامه می دهند.
پاكدل اظهار داشت: پس با هر عقیده و گرایش، اگر طالب شنیدن سمفونی با شكوه زیست با عزت انسانی هستیم و تماشای نقش های چشم نواز و درام های وزین پرعبرت، راهی جز حضور پای صندوق رأی نداریم و بی تفاوتی، معنایی جز فرار از مسئولیت و سپردن اختیار به غیر ندارد.
وی با تاكید بر اینكه من رای می دهم، از تمام دوستان هنرمند خود خواست كه مخاطبان و علاقه مندان خود را تشویق كنند رأی بدهند.
این هنرمند عرصه تلویزیون گفت: ما سلول به سلول عاشق سرزمین مان هستیم، ما هنرمندیم، مُبلغّانِ دمكراسی، ما اهل حس و منطق و عقل هستیم، آرزو سازیم، دنیا را و جامعه خود ایران عزیز را به سامان و زیبا می پسندیم، پس با رأی دان به مصلحانِ عقل اندیش، مسیر آینده را روشن و تاریكی های راه را جارو كنیم، بیایید، بیایید پای صندوق های رأی همدیگر را ببینیم!
داوود فتحعلی بیگی، پیشكسوت عرصه تئاتر و بازیگر سینما و تلویزیون نیز در خصوص اهمیت حضور در انتخابات، گفت: شركت در انتخابات ضروری است زیرا به تعیین سرنوشت ما مربوط می شود و چه ما شركت كنیم و چه شركت نكنیم فردی انتخاب خواهد شد، پس بهتر است از حق و حقوق قانونی، سیاسی و اجتماعی كه به ما واگذار شده و حق طبیعی خودمان هست، استفاده كنیم.
وی افزود: اینكه نخواهیم شركت كنیم، لطمه بزرگی می زنیم و دشمنان آب و خاك و كسانی كه مخالف استقلال مملكت هستند، سرو وصدا می كنند كه این حكومت پایگاه اجتماعی ندارد، از طرف دیگر ما با انتخاب خودمان می توانیم كسی را بر كرسی بنشانیم كه بتواند در راستای اهداف ملی و منافع ملی و رفع شدن مشكلات مردم قدم بردارند.
وی اظهار داشت: در نظام های نوین حكومتی كه از یك قرن پیش آرام آرام شروع شده و در كشور به شكلی از دوره مشروطیت آغاز شد و یك ظاهری ماند و اكنون این شرایط فراهم است، چرا نباید انتخاب كنیم، مطمئنا در بین افرادی كه تائید صلاحیت شده اند كسانی هستند كه قدم های بزرگی برای این مردم بردارند.
رئیس انجمن هنرهای نمایشی استان البرز افزود: مردم به هنرمندان علاقمند هستند، اگر شرایطی فراهم شود كه بتوانند هنرمندان مردم را از طریق رسانه های جمعی دعوت به مشاركت كنند، می تواند موثر واقع شود.
این پیشكسوت سینما و تئاتر در خصوص نقش هنرمندان در حضور حداكثری مردم در انتخابات، بیان داشت: هر هنرمندی نمی تواند به سراغ یك كاندیدایی رفته و برای او تبلیغ كند كه مورد پسند نیست ولی تبلیغ و تشویق عمومی بسیار موثر است.
وی همچنین در خصوص انتخاب افراد اصلح و مورد اعتماد مردم، گفت: وجود افرادی كه خوش نام بوده و یا سابقه قبلی حضور در مجلس را دارند نیز بسیار در انتخاب و رای مردم موثر است، زیرا اقدامات شایسته آنان در دوره های قبلی اگر مورد رضایت مردم بوده بسیار موثر در آرا است.
ناصر باكیده دیگر هنرمند و فعال عرصه سینما نیز به خبرنگار ایرنا، گفت: با گذشت چندسال از پیروزی انقلاب، حضور و نقش مردم یكی از اساسی ترین و پایه ای ترین مواردی بوده كه خط مشی سیاسی، فرهنگی و اقتصادی كشور را در مراحل مختلف تعیین كرده است.
وی افزود: با پشت سرگذاشتن مراحل مختلف و بحران هایی كه شاید به شكلی در دوران ابتدای انقلاب وجود داشت و حملاتی كه علیه جمهوری اسلامی می شد كه نمونه آن دفاع مقدس و جنگ تحمیلی بود، رفته رفته فضای سیاسی كشور ما به سمت و سوئی رفت كه مردم و طیف های مختلف نقش خودشان و مسئولیت خودشان در مقاطع تاریخی نشان دادند.
باكیده كه در عرصه های مختلف تولید فیلم همچون منشی صحنه، طراح صحنه، دكور، طراح دكور و دستیار دكور فعالیت كرده، اظهار داشت: قطعا هنرمندان با توجه به این پروسه زمانی كه در جریان انقلاب اسلامی شكل گرفت، به لحاظ ارائه كارهای خودشان و نقش خودشان در جامعه پخته تر و مطرح شدند.
وی گفت: در این گونه مقاطع همچون انتخابات اعم از ریاست جمهوری، مجلس، خبرگان و یا شوراهای اسلامی شهر هنرمندان ما حضور وسیعتری را گذشته از نگرش ها و طیف های مختلف و جناح بندی های سیاسی و انتخاباتی كه وجود دارد، خواهند داشت.
باكیده افزود: احساس می شود كه نقش هنرمندان به عنوان بخشی از لیدرهای جامعه ما كه برای مردم شناخته شده اند می تواند حائز اهمیت باشد كه این نقش با نگرشی كه به شكل بی طرفی به سمت تشویق و ترغیب مردم برای حضور در این جریان باشد می تواند شكل بگیرد.
وی در خصوص نقش هنرمندان برای حضور حداكثری مردم در انتخابات تصریح كرد: امروز مدعی هستیم كه انقلاب اسلامی یك انقلاب فرهنگی است و در بستر این فرهنگ چند طیف همچون روحانیت، علما، حوزه های علمیه، دانشگاه ها، اهالی فرهنگ و هنرمندان و معلمین فعالیت می كنند كه این مجموعه نقش تعیین كننده ای در ترغیب مردم برای حضور در انتخابات و جریان سازی های فرهنگی دارند.
وی گفت: هنرمندان به لحاظ چهره های تاثیرگذار و دوست داشتنی كه در بین مردم دارند، می توانند مردم را برای حضور بیشتر تشویق كرده و هم اینكه خودشان نقشی را در احراز كرسی های و پست هایی كه به شكل كاندیدا وجود دارد، داشته باشند.
باكیده در پایان افزود: همچنین هنرمندان می توانند مشاورین حوزه های رسانه ای و تبلیغاتی خوبی برای كاندیداها باشند و جریان سازی فرهنگی و ارائه درست مطالب از طرف كاندیداها به مردم داشته باشند.
یك هنرمند عرصه تئاتر و سینما با بیان اینكه شركت در انتخابات یك وظیفه شرعی است گفت: در این میان هنرمندان نقش مهمی برای روشن شدن افكار عمومی و تشویق آنان برای مشاركت در انتخابات را بر عهده دارند.
ابوالفضل همراه افزود: هنرمندان باید نسبت به مقوله انتخابات و تشویق هر چه بیشتر مردم به حضور همه جانبه درانتخابات حساس بوده و بی تفاوت از كنار آن نگذرند.
وی افزود: انتظار هنرمندان و آحاد جامعه نیز از كاندیداها این است كه این نكته را هیچگاه فراموش نكنند كه نظام، انقلاب و امنیتو آرامش امروز را مدیون خون شهدا هستیم و در صورتی كه در این مسیر حركت كنند هیچگاه دچار مشكل نخواهند شد.
همراه با اشاره به اینكه دولتهای گذشته تاكنون اقدامات خوبی را انجام داده اما ناكافی بوده اظهار داشت: بنا به فرمایش مقام معظم رهبری هر چه برای این مردم كار كنیم كم بوده و برای تلاش و كار ، می توان بیشتر فعالیت كرد.
وی ادامه داد: رئیس جمهور آینده این را بداند كه چهار سال خیلی سریع می گذرد و از همان لحظه ای كه كار خود را آغاز كرد باید اثرگذاری و حضور خود را نشان داده و از لحظه لحظه دوران مسئولیتش برا ی خدمت به مردم استفاده نماید.
اصغر نقی زاده دیگر هنرمند تئاتر، تلویزیون و سینما گفت: هر چه میزان حضور مردم در انتخابات بیشتر باشد دشمنان جرات اینكه بخواهند به كشور ما نگاه چپ كنند را نخواهد داشت.
وی افزود: هنرمندان با توجه به تاثیر گذاری كه در میان مردم دارند می توانند با روشن ساختن هر چه بیشتر افكار عمومی و تبیین نقش مهم آنان در ساختن كشور و دفاع از نظام و انقلاب نقش خود را ایفا كنند.
نقی زاده گفت: هنر همواره نقش مهمی در تمامی عرصه های كشور داشته و با توجه به نزدیك شدن به زمان انتخابات این بار هنرمندان با استفاده از مولفه هنر می توانند در خنثی سازی توطئه های دشمنان كه همیشه به دنبال این بودند كه با ناامید كردن مردم حضور را در انتخابات به حداقل برسانند نقش بسزایی داشته باشند.
وی ادامه داد: تشویق مردم به حضور حداكثری در انتخابات یك وظیفه همگانی است و هنرمندان نیز با جایگاه والایی كه دارند می توانند تاثیر بسیار زیادی در انجام این وظیفه داشته باشند.
نقی زاده در ادامه با بیان اینكه كاندیداها حرف هایی بزنند كه قابلیت اجرایی شدن داشته باشند اظهار داشت: رئیس جمهور آینده گوش به فرمان مقام معظم رهبری باشد و با تبعیت از فرامین رهبری در رشد و توسعه هر چه بیشتر كشور تلاش نماید.
6156/7414/خبرنگاران:وحیده عسكری نوشین طهماسبی**انتشار دهنده:داریوش غفاری
در گفت و گو با ایرنا البرز تشریح شد/دیدگاه هنرمندان درباره انتخابات
۹ اردیبهشت ۱۳۹۶، ۱۲:۳۳
کد خبر:
82509275
كرج - ایرنا - هنرمندان به عنوان شخصیت هایی شناخته شده و تاثیرگذار بین مردم همواره همراه نظام و ملت در عرصه های مختلف بوده اند و توصیه های آنان در مقاطع گوناگون آثار پربركتی داشته است.