رئیس سابق شورای شهر تهران عصر شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در ساری افزود: شورایاری تهران با مساعدت و همراهی دولت تدبیر و امید، به خصوص معاون اول رئیس جمهوری، همچنان فعال است.
وی ادامه داد: دستور توقف فعالیت شورایاری تهران را یكی از دستگاههای نظارتی بر اساس گزارشی كه وزارت كشور دولت دهم در باره برگزاری انتخابات آن تهیه و ارائه كرده بود، صادر كرد.
مسجدجامعی اظهار داشت: با پادرمیانی دولت تدبیر و امید و شخص معاون اول رئیس جمهوری، شورایاری شهر تهران فعال باقی ماند و توقف فعالیت آن برای رفع مشكل به پنجمین دوره فعالیت شورای اسلامی شهر موكول شده است.
** دستور توقف شورایاری با شبهه وزارت كشور دولت سابق
عضو شورای اسلامی شهر تهران علت اصلی صدور حكم توقف فعالیت شورایاری شهر تهران از سوی دستگاه نظارتی را 'شبهه قانونی ایجاد شده از سوی وزارت كشور دولت دهم نسبت به برگزاری انتخابات آن' اعلام كرد.
وی گفت: انتخابات شورایاری بر خلاف انتخابات كشور كه یك روزه انجام می شود، در 2هفته رای گیری انجام می شود و وزارت كشور دولت دهم به برگزاری چنین شیوه انتخاباتی ایراد گرفته بود و دستگاه نظارتی هم به استناد همین گزارش سال 93 دستور توقف و تعطیلی شورایاری تهران را صادر كرد.
** شورایاری و سابقه آن در تهران
بر اساس اساسنامه تنظیمی برای شورایاری، با هدف تحقق و اجرای قانون شوراها و تقویت مشاركت هر چه بیشتر شهروندان تهرانی در ساماندهی امور مختلف شهری و جلب همكاری واقعی آنان در ارتقای كیفیت زندگی شهروندان ، انجمن های شورایاری شهر تهران وابسته به شورای شهر تهران تشكیل می شود.
طرح تشكیل شورایاری در تهران در سال 1378 ارائه و سال 79 اولین شورایاری در محله جوانمرد قصاب (منطقه 20) و پس از آن در محله حكیمیه(منطقه 4) تشكیل شد كه به مرور زمان به 87 محله تهران رسید.
شورایاری برای دومین دوره شورای اسلامی شهر تهران در 371 محله تشكیل شد ولی بر اساس گزارش های رسمی در دوره سومین شورای شهر تهران برگزاری انتخابات برای شورایاری با مقاومت هایی مواجه شد كه یكی از مراجع اصلی این مقاومت و مخالفت وزارت كشور دولت دهم بود.
در این دوره بر اساس اسناد و نوشته های موجود در سایت شورایاری تهران ، انتخابات برای نخستین بار در یك روز غیرتعطیل و آن هم ماه مبارك رمضان برگزار شد تا این نهاد برخاسته از میان شهروندان برای كمك به مدیریت شهری، به خاطر مشاركت اندك مردم ، تضعیف شود.
ریاست شورایاری سوم تهران كه از سال 86 تا 92 ادامه داشت بر عهده احمد مسجد جامعی بود.
در این دوره تعداد محله های تهران به 374 محله افزایش یافت و نسبت به دورهای قبل شورایاری بیشتر در كانون توجه مسئولان قرار گرفت.
** مصاحبه مسجدجامعی در 22 اردیبهشت 92
احمد مسجدجامعی عضو وقت كمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران در 22 اردیبهشت 92 نیز در مصاحبه ای با خبرگزاری ایلنا گفته بود كه مخالفت با برگزاری انتخابات شورایاری تنها نظر وزارت كشور دولت دهم است .
متن مصاحبه مسجدجامعی كه با كد خبر ' 70759 ' در ساعت۱۶:۵۵:۰۰ روز 20/02/1392 در خبرگزاری ایلنا مخابره شده بود به شرح زیر است:
عضو كمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران و رئیس ستاد شورایاری های شهر تهران با تاكید بر اینكه شورایاری ها در دور چهارم قطعا حضور خواهند داشت گفت: عدم برگزاری انتخابات شورایاری ها در دولت دهم تنها نظریه شخصی وزارت كشور بود.
احمد مسجد جامعی در گفتوگو با خبرنگار ایلنا در باره احتمال انحلال شورایاریها در دور چهارم شوراها با توجه به نبود جایگاه قانونی آن اظهار كرد: پایه و اساس شورایاری ها در دولت اصلاحات گذاشته شد و از آن دوره تاكنون تمامی وزرا نسبت به انتخابات شورایاری ها نظر مساعدی داشته اند.
وی با تاكید بر اینكه در دولت دهم به دلیل نظر شخصی وزارت كشور انتخابات شورایاری ها برگزار نشد، تصریح كرد: در طول این مدت شورایاری ها جایگاه قانونی داشته و در تمام وظایفی كه به آنها محول شده بود كم و بیش حضور داشتند اما عدم برگزاری انتخابات شورایاری ها در این دوره و مطرح كردن حذف آنها در دور چهارم شوراها موجی است كه دولت دهم آن را ایجاد كرده است.
عضو كمیسیون فرهنگی- اجتماعی شورای شهر تهران با اشاره به اینكه شورایاری ها جایگاه و پایگاه اجتماعی خود را ثابت كردهاند، اعلام كرد: هم اكنون در دستگاه های اجرایی به ویژه مدیران میانی آنها رابطه صمیمانهای با شورایاری ها و تصمیم گیری در باره مسائل مختلف همچون آب، برق، گاز و تلفن دارند.
به گفته احمد مسجدجامعی، متاسفانه دولت دهم در نخستین گام با حذف بند مدیریت یكپارچه شهری در برنامه پنجم توسعه از سویی و با عدم برگزاری انتخابات شورایاری ها از سوی دیگر به دنبال به رسمیت نشناختن شورایاری ها بود اما فارغ از تمامی این مسائل جامعه به ضرورت شورایاری ها رسیده است و از آنجا كه شورایاری ها دارای رسانهاند به اعتماد به نفسی رسیده و مطمئن هستند كه در حل مشكلات شهر و محله تاثیرگذارند.
احمد مسجدجامعی با بیان اینكه شورایاری ها دارای فعالیت و جایگاه قانونی، ظرفیت اجتماعی و تجربه كاری هستند در پاسخ به اینكه چرا دولت به دنبال حذف شورایاری هاست گفت: علت حذف آن را به طور دقیق نمی دانم اما میدانم كه تمامی كاندیداها بر ضرورت حضور شورایاری ها در دور چهارم اذعان دارند و معتقدند كه باید انتخابات شورایاری ها در دور بعد برگزار شود.
وی با بیان اینكه حذف شورایاریها نظریه وزارت كشور كنونی است، اعلام كرد: نمی دانم وزارت كشور از حذف شورایاری ها چه نفع سیاسی می برد اما مطمئنم نفع اجتماعی نخواهد داشت. بدون شك با توجه به اینكه سایر وزرا در تمامی دوران خواهان فعالیت شورایاری ها بوده اند شورایاری ها در دور بعد نیز حضور خواهند داشت.
این عضو شورای شهر تهران تاكید كرد: قصه حذف شورایاری ها در دولت دهم همانند باز شدن بحث جدایی ری از تهران است كه با وجود اینكه در قانون به آن اشاره شده بود در هیچ دوره ای نسبت به جدایی آن تاكید نشد.
خبرنگار: حسین فلاحتی ** تنظیم كننده: حسن فلاحتی ** انتشار دهنده: علی اصغر ایزدی
5132/6982/1654
مسجدجامعی: انتساب تعطیلی شورایاری تهران به دولت یازدهم دروغی بزرگ است
۹ اردیبهشت ۱۳۹۶، ۲۱:۲۱
کد خبر:
82510034
ساری-ایرنا- احمد مسجد جامعی عضو شورای اسلامی شهر تهران با اعلام این كه شورایاری تهران با مساعدت دولت یازدهم فعال است، گفت: نسبت دادن تعطیلی شورایاری به دولت تدبیر و امید شوخی تلخ سال و دروغی بزرگ است.