۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۶، ۱۶:۱۱
کد خبر: 82510994
T T
۰ نفر
تشكيل كميته رسيدگي به جرائم و تخلفات انتخاباتي هرمزگان در فضاي مجازي

بندرعباس- ايرنا - رئيس كل دادگستري هرمزگان و رئيس ستاد پيشگيري و رسيدگي به جرائم و تخلفات انتخاباتي استان گفت: كميته كارشناسي پيشگيري و رسيدگي به جرائم و تخلفات انتخاباتي در فضاي مجازي تشكيل شده است.

به گزارش ايرنا، حجت الاسلام محمدصادق اكبري يكشنبه در آئين برگزاري اين نشست افزود: كميته اي متشكل از دادگستري كل، اداره كل اطلاعات، اطلاعات نيروي انتظامي و سازمان اطلاعات سپاه پاسداران انقلاب اسلامي ماموريت يافته با رصد دقيق فضاي مجازي و تحركات و تخلفات صورت گرفته در اين فضا، پس از شناسايي مجرمان و متخلفان نسبت به تهيه گزارش و معرفي آنها به شعبه هاي ويژه رسيدگي به جرائم و تخلفات انتخاباتي اقدام نمايد.
وي بيان داشت: فضاي مجازي و نحوه استفاده هريك از نامزدهاي انتخاباتي و هوادارانشان از اين امكان در جريان تبليغات انتخاباتي و پس از آن از سوي نهادهاي نظارتي به ويژه دستگاه قضايي استان به دقت رصد مي شود و با هر نوع جرم و تخلف احتمالي قاطعانه برخورد خواهد شد.
رئيس كل دادگستري هرمزگان اظهاركرد: دستگاه قضايي استان در صورت دريافت هر نوع گزارشي مبني بر ارتكاب جرائم و تخلفات انتخاباتي در فضاي مجازي نسبت به قطع ارتباط كانال هاي بدون مجوز و يا لغو مجوز كانال هاي داراي مجوز، اقدام قانوني خواهد داشت.
اكبري با اشاره به تبليغات زودهنگام و پيش از موعد برخي نامزدهاي انتخابات ميان دوره اي مجلس شوراي اسلامي و شوراهاي اسلامي شهر و روستا در فضاي مجازي يادآور شد: فضاي مجازي نيز تابع همان شرايط و ضوابط قانوني مربوط به فضاي حقيقي بوده و ممنوعيت هاي اعمال شده در فضاي حقيقي مشمول فضاي مجازي نيز مي گردد.
وي اظهار كرد: به موجب قانون، روند تبليغات نامزدهاي انتخابات رياست جمهوري از زمان احراز صلاحيت واجدان شرايط از سوي شوراي نگهبان تا 24 ساعت پيش از فرآيند راي گيري و آغاز تبليغات نامزدهاي انتخابات ميان دوره اي مجلس شوراي اسلامي و شوراهاي اسلامي شهر و روستا از 21 ارديبهشت تا 24 ساعت پيش از اخذ آراء يعني ساعت هشت صبح روز 28 ارديبهشت ماه مي باشد.
رئيس ستاد پيشگيري و رسيدگي به جرائم و تخلفات انتخاباتي هرمزگان ادامه داد: هر نوع تبليغات پيش از موعد قانوني از سوي نامزدها و هوادارانشان چه در فضاي حقيقي و چه فضاي مجازي، جرم بوده و پيگرد قانوني دارد.
وي اعلام كرد: ارتكاب اعمالي چون تبليغات زودهنگام و پيش از موعد قانوني، خريد وفروش آراء، تهديد، تطميع، راي دادن به نام ديگران و يا با استفاده از شناسنامه اشخاص ديگر، شركت بيش از يكبار در فرآيند راي گيري، تهديد، توهين و تخريب رقباي انتخاباتي، نشر اكاذيب، استفاده غيرمجاز از امكانات دولتي به نفع يا عليه هر يك از نامزدها و فعاليت هاي انتخاباتي كاركنان دولت در زمان اداري مهم ترين و شايع ترين مصداق تخلفات و جرائم انتخاباتي مي باشد.
اكبري گفت: دستگاه قضايي آمادگي دارد به جرائم و تخلفات انتخاباتي مطابق با قانون مجازات اسلامي و قانون انتخابات در شعبه هاي ويژه و خارج از نوبت رسيدگي نمايد و مرتكبان اين قبيل جرائم را به سزاي اعمال ساختارشكنانه و بدون وجاهت قانوني خود برساند.
دوازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري، پنجمين دوره شوراهاي اسلامي شهر و روستا و انتخابات ميان دوره اي مجلس شوراي اسلامي روز 29 ارديبهشت سال 96 در هرمزگان برگزار مي شود.
يكهزار و 293 شعبه اخذ راي براي دوازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري، پنجمين دوره انتخابات شوراهاي اسلامي و ميان دوره اي مجلس شوراي اسلامي در هرمزگان پيش بيني شده است.
انتخابات ميان دوره اي مجلس شوراي اسلامي در حوزه غرب هرمزگان برگزار مي شود.
حوزه غرب هرمزگان شامل شهرستان هاي بندرلنگه، پارسيان و بستك با جمعيتي حدود 250 هزار نفر است كه از اين تعداد 130 هزار نفر در شهرستان بندرلنگه حضور دارند.
اين حوزه داراي يك كرسي نمايندگي در مجلس شورا اسلامي است.
شهرستان بندرلنگه در 240 كيلومتري، بستك در 210 كيلومتري و پارسيان در 500 كيلومتري غرب بندرعباس مركز استان هرمزگان واقع شده اند.
7195/6048
خبرنگار: رقيه غلامي زاده **انتشاردهنده: خليل تنيده