به گزارش روز دوشنبه ايرنا، خبرگزاري فرانسه در اين زمينه گزارش داد: نشست سازمان ملل كه قرار است از امروز به مدت 11 روز برگزار شود، ارائه دستور العملي براي راهنمايي كشورها در اجراي عملي توافق پاريس را هدف قرار مي دهد؛ توافقي كه با كنترل انتشار سوخت فسيلي به دنبال جلوگيري از گرم شدن تدريجي زمين است.
اما اين مذاكرات با خطر انحراف از مسير اصلي آن به دليل نگراني از خروج آمريكا به عنوان دومين كشور آلوده كننده جهان و بي نظمي در اين روند مواجه است.
از زمان به قدرت رسيدن ترامپ در كاخ سفيد، اين نخستين دور مذاكرات است كه تحت حمايت كنوانسيون سازمان ملل درباره تغييرات آب و هوايي (UNFCCC) برگزار مي شود.
«باراك اوباما» رئيس جمهوري سلف وي و «شي جين پينگ» رئيس جمهوري چين، هدايت تلاش هاي ديپلماتيكي را برعهده داشتند كه به توافق آب وهوايي پاريس در سال 2015 منجر شد و 195 كشور آن را امضا كردند.
ترامپ در تبليغات انتخاباتي اش اين توافق را كه به عنوان آخرين فرصت براي جلوگيري از بدترين سناريوي گرم شدن زمين
تمجيد شده است، مورد انتقاد شديد قرار داد و تغييرات آب و هوايي را «فريبي» طراحي شده از سوي چين توصيف كرد و وعده داد اگر رئيس جمهور شود اين توافق را «ابطال» خواهد كرد.
ترامپ گفته است تا قبل از نشست گروه هفت در اين زمينه تصميم گيري خواهد كرد. اين نشست قرار است 26 و 27 ماه مه (6-5 خرداد) در سيسيل ايتاليا برگزار شود.
«پائول كابالرو» (Paula Caballero )رئيس برنامه آب و هوايي موسسه منابع جهاني (WRI) در واشنگتن گفت: برخي نگران آن هستند كه خروج آمريكا از اين توافق از اشتياق برخي ديگر از امضاكنندگان براي دستيابي به اهداف ملي كاهش انتشار گازهاي گلخانه اي بكاهد.
در توافق پاريس محدود كردن افزايش دماي كره زمين به دو درجه سيلسيوس (3.6 درجه فارنهايت) تعيين شده است. تعهدات كنوني كشورها به طور متوسط حدود سه درجه سيلسيوس نسبت به سطوح دوران پيش از صنعتي به جلوگيري از گرم شدن زمين كمك مي كند.
يك مقام وزارت امور خارجه آمريكا هفته گذشته گفت كه هياتي از مقامات كشورش در نشست بن شركت مي كنند هر چند كه در مقايسه با چند سال گذشته اعضاي آن بسيار كمتر خواهند بود.
دولت ترامپ تاكنون پيشنهاد كاهش منابع مالي هيات علمي آب و هوايي سازمان ملل، صندوق اقليم سبز(GCF) و كنوانسيون سازمان ملل درباره تغييرات آب و هوايي را داده است. صندوق اقليم سبز مسئول كمك به كشورهاي فقير براي مبارزه با گرم شدن زمين است.
برخي رهبران تجاري خارجي و آمريكايي، سياستمداران، سازمان هاي غير دولتي از جمله نخست وزير فيجي كه رياست دور بعدي مذاكرات با حضورمقامات عالي رتبه را در نوامبر آينده برعهده دارد، تاكنون از آمريكا خواسته اند از توافق پاريس خارج نشود.
به گزارش ايرنا، 13 مجموعه عظيم تجاري آمريكا از جمله شركت هاي شل و والمارت از دونالد ترامپ خواستند آمريكا را از توافق پاريس در خصوص تغييرات آب و هوايي خارج نكند. بي پي، گوگل و مايكروسافت نيز جزو شركت هاي مطرحي هستند كه اين نامه را امضا كرده اند.
اروپام**9158
مترجم: بهجت عباسي**ناشر: مدني
تهديد ترامپ نشست آب و هوايي سازمان ملل را تحت الشعاع قرار داد
۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۶، ۱۲:۴۹
کد خبر:
82521133
تهران- ايرنا- تهديد «دونالد ترامپ» رئيس جمهوري آمريكا براي خارج كردن كشورش از توافق آب و هوايي پاريس، مذاكرات آب و هوايي در شهر بن آلمان را تحت الشعاع قرار داده است.