۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۶، ۱۵:۰۰
کد خبر: 82522928
T T
۰ نفر
انتخابات تمام الكترونیكی در 141 شهر برگزار می شود/ پیش بینی 9 هزار و 752 شعبه اخذ رای  در این شهرها

تهران-ایرنا- رئیس كمیته فناوری اطلاعات ستاد انتخابات كشور از برگزاری انتخابات شوراهای اسلامی شهر به صورت تمام الكترونیكی در 141 شهر خبر داد و گفت: 9 هزار و 752 شعبه اخذ رای برای این شهرها پیش بینی شده است.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، امیر شجاعان روز سه شنبه در نشست خبری با خبرنگاران افزود: هزار و 41 نفر از نامزدهای انتخابات شوراهای اسلامی با تجهیزات الكترونیكی انتخاب می شوند.
رئیس كمیته فناوری اطلاعات ستاد انتخابات كشور خاطرنشان كرد: این 141 شهر در 28 استان كشور قرار دارند.
شجاعان با بیان این كه در تمامی شعب اخذ رای برخی فعالیت ها را به صورت الكترونیكی انجام می دهیم، گفت: به جز این 141 شهر در سایر نقاط اخذ و شمارش آرا به صورت دستی انجام خواهد شد اما بقیه فرآیند انتخابات از جمله احراز هویت، كنترل رای تكراری ، ارسال صورتجلسات تجمیع از محل شعبه و عملیات تجمع و اعلام نتیجه به صورت الكترونیكی خواهد بود.
وی ادامه داد: دستگاه های اخذ رای به هیچ شبكه ای متصل نیست و تا پایان زمان رای گیری هیچ شخصی از نتایج آرا مطلع نمی شود؛ پس از پایان اخذ رای پلمپ دستگاه الكترونیكی شكسته می شود و اطلاعات و نتایج حافظه دستگاه تخلیه خواهد شد.
رئیس كمیته فناوری اطلاعات ستاد انتخابات كشور یادآور شد: به هیچ وجه این امكان وجود ندارد كه مشخص شود افراد به چه كسی رای داده اند و رای ها مخفیانه و محرمانه است و این جزو خطوط قرمز ما است.
شجاعان افزود: مردم مطمئن باشند كه قابل ردیابی نیست چه كسی چه رای داده است.
وی در خصوص سرعت شمارش آرا در انتخابات تمام الكترونیكی اظهاركرد: كار یك شعبه باید بین 15 تا 30 دقیقه به پایان برسد چرا كه در این شعب كار شمارش را نخواهیم داشت و تنها عملیات تخلیه حافظه و ارسال آن از طریق سامانه به مركز انجام می شود البته باید صورتجلسه كاغذی نیز در این زمینه تنظیم شود.
وی ادامه داد: برای انتخابات ریاست جمهوری تعرفه ها كاملا كاغذی خواهد بود و بجز این 141 شهر، شمارش آرا در سایر شهرها و روستا نیز به صورت دستی خواهد بود.
رئیس كمیته فناوری اطلاعات ستاد انتخابات كشور یادآور شد: از 141 شهری كه انتخابات در آن به صورت تمام الكترونیكی برگزار می شود 19 شهر مربوط به استان تهران است.
شجاعان درباره مراحل اخذ رای الكترونیكی افزود: احراز هویت در تمامی شعب اخذ رای سراسر كشور یكسان است و فرقی میان انتخابات الكترونیكی و دستی در این زمینه وجود ندارد، رای دهندگان باید همراه خود شناسنامه و كارت ملی داشته باشند و كسی كه نخواهد در یك انتخابات رای ندهد این امكان برای او وجود دارد.
وی ادامه داد: در روند اخذ رای الكترونیكی پس از احراز هویت، شناسنامه فرد مهر می شود و شماره ملی وارد سامانه و احراز هویت صورت می گیرد ، سپس كارت اخذ الكترونیكی رای در اختیار فرد قرار میگیرد و فرد بجای آن كه كاغذی به عنوان تعرفه دریافت كرده و اسامی را روی آن بنویسد، پای دستگاه می رود و با وارد كردن كد داوطلب تصویر داوطلب را روی صفحه مانیتور مشاهده می كند و پس از آن كه رای خود را ثبت كرد دكمه پایان را می زند دستگاه رای فرد را چاپ و برش می زند و آن را در صندوق پیش بینی شده در زیر دستگاه انداخته می شود.
وی همچنین در پاسخ سوالی مبنی بر این كه آیا امكان هك شدن نرم افزار انتخابات الكترونیكی وجود دارد، گفت: این امكان وجود ندارد چون سیستم ها به هیچ شبكه ای متصل نیست و در طراحی سخت افزاری نیز این امكان را بوجود نیاورده آیم كه سیستم به شبكه متصل شود.
رئیس كمیته فناوری اطلاعات ستاد انتخابات كشور در مورد آموزش مردم با نحوه رای دادن الكترونیكی اظهاركرد: در 141 شهری كه قرار است انتخابات تمام الكترونیكی برگزار شد 10 شعبه آزمایش از دو روز گذشته ایجاد كردیم و مردم می توانند در این شعب به صورت آزمایشی رای دهند ما اسامی فوتبالیست های دهه 50 به بعد را استخراج كردیم و مردم به آن ها رای می دهند تا با روند انتخابات الكترونیكی آشنا شوند كه استقبال خوبی شده و این روند آموزشی تا 26 اردیبهشت ادامه می یابد.
شجاعان افزود: همچنین تیزرهای آموزشی درباره اخذ رای الكترونیكی از شبكه های استانی پخش می شود.
وی درباره ضرورت نام نویسی داوطلبان در سامانه بیتاك نیز تصریح كرد: در این سامانه برای هر داوطلب یك صفحه ایجاد می شود كه مشخصات هویتی آن فرد كه صحت سنجی شده در آن قرار می گیرد و داوطلبان سامانه های اطلاع رسانی و تبلیغاتی خود را در صفحات اعلام كنند.
وی ادامه داد: برای ثبت وبلاگ و وب سایت هایی كه می خواهند از طریق ان تبلیغات ابتدا باید در سامانه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی آن را ثبت و پس از دریافت كد ثبت شده در سامانه بیتاك آن را اعلام كنند.
رئیس كمیته فناوری اطلاعات ستاد انتخابات كشور خاطرنشان كرد: برای استفاده از ارسال پیامك از طریق سامانه های پیامك انبوه نیز باید مطلب خود را در سامانه بیتاك اعلام كنند و انتشار دهنده این پیامك ها را معرفی كنند.
شجاعان افزود: صفحه نامزدهای انتخابات میان دوره ای مجلس و ریاست جمهوری در سامانه بیتاك ایجاد شده و پس از اعلام نامزدهای نهایی انتخابات شوراها صفحات آنان نیز ایجاد می شود.
وی ادامه داد: نامزد ها می توانند اطلاعات و سوابق و برنامه های خود را در این سامانه ثبت كنند؛ همچنین سامانه تبلیغاتی خود را نیز باید معرفی كنند تا مردم از طریق این سامانه با مراجع رسمی تبلیغات نامزدها آشنا شوند.
وی با بیان این كه این سامانه برای انتخابات شوراهای اسلامی كه تعداد داوطلبان آن زیاد است می تواند تاثیرگذاری بیشتری داشته باشد گفت: آدرس این سامانه bitaak.ir است.
سیام**9254**1336 خبرنگاران:سجاد خسروانیان**انتشار:مهرنوش خانزائی