به گزارش ايرنا، شبكه اطلاع رساني وزارت صنعت، معدن و تجارت امروز (سه شنبه) نوشت: نگاهي به تبليغات نامزدهاي رياست جمهوري اين دوره نشان مي دهد تمركز همه آنان با تاثيرپذيري از شرايط كنوني كشور روي موضوع اقتصاد، توليد و اشتغال است.
نامزدهاي رياست جمهوري گاه در تبليغات خود در زمينه توليد و شاخص هاي مرتبط با بخش هاي صنعت، معدن و تجارت از دايره انصاف خارج شده و به جاي بيان برنامه هاي خود براي اقتصاد و توليد با تخريب و زير سوال بردن خدمات و تلاش هاي دولت يازدهم، سعي دارند اصل موضوع را كه برنامه كاربردي براي حل مشكلات كشور است، از اذهان عمومي پاك كنند.
چنانچه بخواهيم واقع بينانه به عملكرد دولت تدبير و اميد در زمينه صنعت، معدن و تجارت بنگريم بايد پذيرفت اين دولت در چهار سال گذشته در ميدان جنگ نابرابر اقتصادي جنگيد؛ نبردي كه به واسطه تحريم هاي ظالمانه غرب و مشكلات زياد ناشي از آن گاه حتي با دست خالي بود اما (دولت) نگذاشت چرخ صنعت اين سرزمين از حركت باز ايستد و نابود شود.
اين گزارش مي افزايد، پس از تنش هاي وارد شده به بخش توليد در اثر تحريم ها و ايجاد و تعميق شرايط ركود تورمي در كشور، بخش توليد مقاومت خوبي در برابر اين تلاطم ها داشت و به طور نسبي موفق شد از مرز از هم پاشيدگي و نابودي فاصله گيرد.
بررسي آمارهاي منتشر شده از توليد كارخانه ها نشان مي دهد روند به نسبت مطلوبي در بخش توليد از اواخر سال 1394 شكل گرفته است و تاكنون ادامه دارد.
با توجه به سياست ها و برنامه هاي تدوين شده كه برگرفته از سياست هاي اقتصاد مقاومتي، برنامه ششم توسعه و برنامه راهبردي وزارت صنعت، معدن و تجارت در افق 1404 است، به زودي با رفع كامل مشكلات اين روند با سرعت بيشتري به سمت تحقق كامل اهداف مي رود.
* رشد توليد با وجود مشكلات فراوان
شبكه اطلاع رساني وزارت صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: نگاهي دقيق به آمار توليد كالاهاي مهم در سال هاي 95- 1390 نشان مي دهد تحريم هاي دشمنان ايران اسلامي برخلاف آنچه ادعا شد، ضربات مهلكي بر پيكره توليد وارد كرده است و بسياري از واحدهاي صنعتي و توليدي كشور از اين پديده بين المللي كه در اثر برخي بي تدبيري ها و رفتارهاي نامتعادل در دولت گذشته گربانگير ايران شد، زيان ديدند.
دولت تدبير و اميد در واقع به دنبال صعود به قله هاي توليد است و همراهي مردم و همدلي فعالان بخش خصوصي بي شك در نقش موثري دارند.
بررسي آمارها نشان مي دهد تا سال 1390 توليد در كشور شرايط چندان بدي نداشت اما در سال هاي 92- 1391 مديريت غلط از يك سو و تحريم هاي جهاني از سوي ديگر ركود غيرقابل وصفي را بر توليد كشور حاكم كرد.
با روي كار آمدن دولت يازدهم روند افزايش توليد بار ديگر در كشور آغاز شد و در برخي كالاها مانند خودرو در سال 1395 مقدار توليد به شرايط پيش از تحريم بسيار نزديك شد.
هر چند در پنج سال گذشته توليد كشور فراز و فرودهاي فراواني داشت اما بدون شك با تلاش هاي انجام شده روند صعودي توليد با همه مشكلات همچنان ادامه دارد.
ايران در سال 1390 ساليانه 14 ميليون و 100هزار تن فولاد خام توليد كرد كه اين رقم در سال 1395 به بيش از 18 ميليون تن رسيد. توليدات فولادي نيز همين روند افزايشي را داشت و از 17 ميليون و 100 هزار تن به 17 ميليون و 700 هزار تن در اين سال ها رسيد.
كاتد مس يكي از كالاهايي است كه تحريم ها تاثير بدي در توليد آن داشت و با تلاش دولت دوباره در حال افزايش است.
در حالي كه توليد كاتد مس از 235هزار تن در سال 90 به دليل فشارهاي ناشي از تحريم به 188.6 هزار تن در سال 92 رسيده بود، دولت يازدهم تلاش كرد از كاهش بيشتر توليد جلوگيري كرده و روند صعودي به توليد بدهد و به همين دليل توليد كاتد مس با حفظ روند افزايش خود در سال 95 به 190.1هزار تن رسيد.
* تلاش براي پايان ركود در بخش مسكن
بخش مسكن از جمله بخش هايي است كه در چهار سال گذشته بخش زيادي از برنامه هاي دولت را به سوي خود سوق داد.
ركود حاكم در اين بخش توليد محصولات مرتبط را با مشكلات زيادي روبرو ساخت و سبب كاهش توليد آنها شد.
سيمان و چيني بهداشتي كه پاي ثابت ساختمان سازي بوده و هست با ركود بخش مسكن از سال 90 با كاهش توليد روبرو شدند. كاشي و سراميك وضعيت بهتري داشتند و توليد اين اقلام در سال هاي 94- 1393 افزايش يافت.
هرچند توليد كاشي و سراميك در سال95 با اندكي كاهش نسبت به سال 94 روبرو شد، اما باز ميزان توليد آن از سال 90 بيشتر بود.
براساس آمارها، توليد سيمان در سال 90 بيش از 66 ميليون تن بود اما به دليل ركود بخش مسكن و كاهش صادرات در سال 95 به 54 ميليون و 100 هزار تن رسيد.
توليد چيني بهداشتي نيز به همين دليل از 89 هزار و 400 تن در سال 90 به 74 هزار و 900 تن كاهش يافت اما با تلاش دولت در سال هاي 94- 1393 با افزايش توليد به مرز 91 هزارتن در سال رسيد.
وضعيت توليد كاشي و سراميك چندان وارد مرحله بحران نشد و در حالي كه درمقطعي از تصدي دولت يازدهم توليد اين محصول ساختماني به 410 ميليون متر مربع نيز رسيد، با تلاش هاي دولت از 290 ميليون متر مربع در سال 90 به 294 ميليون متر مربع درسال 95 رسيد و علاوه بر تثبيت، شاهد افزايش توليد آن بوديم.
* توليد خودرو
نگاه واقع بينانه به آمار نشان مي دهد صنعت،معدن و تجارت كشور از تحريم ضربات تلخي خورد اما در دولت يازدهم، آرامش به صنعت و معدن كشور بازگشت و هرچند شرايط هنوز به خوبي سال هاي قبل از تحريم نشده است اما مي تواند در سالهاي آينده به مطلوب عمومي نزديك تر شود.
در زمينه توليد آلومينيوم هر چند ميزان توليد از 318 هزار و 80 تن درسال 90 به 299 هزار و 400 تن در سال 92 رسيد اما اين رقم امروز 340 هزار و 100 تن شده كه علاوه بر افزايش از ميزان توليد پيش از تحريم ها نيز گذر كرده است.
در زمينه توليد اتوبوس، ميني بوس و كاميون هاي كشنده نيز وضعيت به همين صورت است.
درسال90 ساليانه 6 هزار و 100 دستگاه اتوبوس و ميني بوس در ايران توليد شد كه با بي تدبيري هاو تحريم هاي ناشي از ماجراجويي برخي مقام هاي دولت اين توليد در سال 92 به 500 دستگاه در سال رسيد.
دولت يازدهم با دراختيار گرفتن امور، روند توليد اين بخش را افزايش داد، به گونه اي كه اكنون 2 هزار و 200 دستگاه اتوبوس و ميني بوس در كشور توليد مي شود.
توليد كاميون كشنده نيز كه از بيش از 34 هزار و 500 دستگاه در سال 90، پس از تحريم ها به هفت هزار و 100 دستگاه رسيد. توليد اين محصول در سال 95 به مرز توليد 15هزار دستگاه نزديك شد.
تلاش براي افزايش توليد خودرو سواري بسيار چشمگير بود و اكنون در حال رسيدن به وضعيت پيش از تحريم است.
سال 92 ميزان توليد 624 هزار و 800 دستگاه سواري ثبت شد كه اين رقم در مقايسه با توليد سال 90 حدود 60 درصد كاهش يافت.
دولت تدبير و اميد تلاش كرد با توليد خودرو هاي جديد و نيز قراردادهاي مشاركتي با كشورهاي معتبر توليد خودرو درجهان، شمار سواري توليدي در كشور را در سال 95 به يك ميليون و 256 هزار دستگاه رساند و 160 هزار دستگاه ديگر تا رسيدن به آمار توليد پيش از تحريم فاصله دارد.
* رشد توليد دارو
توليد دارو و قطع وابستگي هاي دارويي به خارج از كشور از دستاوردهايي است كه مي توان در كارنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت دولت يازدهم ثبت كرد.
اين امر فقط مربوط به دارو نيست، بلكه چندين محصول ديگر نيز در فهرست محصولاتي قرار دارد كه توليد آن در پنج سال گذشته رشد داشته است.
اكنون 38 ميليارد عدد انواع دارو در كشور توليد مي شود. اين رقم در سال 90 به ميزان 31 ميليارد و 300 عدد بود و در دولت يازدهم حدود پنج ميليارد عدد به توليد داروي كشور افزوده شد.
همچنين در زمينه توليد پودر شوينده نيز آمارها حكايت از افزايش توليد دارد و اكنون توليد ساليانه اين بخش 685 هزار و 600 تن است، در حالي كه در سال 90 حدود 534 هزار تن پودر شوينده توليد شده بود.
بر اساس اين گزارش، توليد لاستيك خودرو از 208 هزار و 100 تن در سال 90 و پيش از تحريم ها به 224 هزار تن در سال 95 رسيد.
توليد انواع كاغذ نيز پيش از تحريم ها 519 هزار و 500 تن بود كه پارسال به 581 هزار و 300 تن رسيد.
توليدات پتروشيمي نيز امروز به رقم 50 ميليون و 700 هزار تن انواع محصولات رسيده است كه در ابتداي فعاليت دولت يازدهم 42 ميليون تن و در سال 90 و پيش از تحريم ها 44 ميليون و 400 هزار تن بود.
توليد برخي لوازم خانگي و تلويزيون نيز با كاهش همراه شد اما برخي ديگر از اين لوازم مانند ماشين هاي لباسشويي شاهد افزايش توليد بودند.
توليد فرش ماشيني از 73 ميليون مترمربع در سال 90 به 89 ميليون و 700 مترمربع در سال 95 رسيد كه نشان مي دهد شرايط براي توليد محصولات مورد نياز خانواده ها در كشور بيش از پيش فراهم شده و توليد كنندگان نيز با اشتياق سرگرم توليد و عرضه كالا در بازارند.
براساس اين گزارش، مشكلات توليد در شرايط كنوني كشور را نمي توان انكار كرد اما نبايد براي اينكه برخي خواسته ها و اهداف سياسي محقق شود چشم را به روي حقيقت ها بست.
حقيقت آنكه در دولت يازدهم بخش صنعت، معدن و تجارت در مسير پيشرفت و توسعه هدايت شد و سرعت گرفت.
براي آگاهي از آخرين اخبار اقتصادي ايران و جهان با كانال اقتصادي ايرنا در تلگرام همراه شويد:
@IRNAeco
https://t.me/irnaeco
اقتصام*1559*1961* تنظيم: حسين عضدي فسا* انتشار: مريم مسعود
دولت يازدهم براي نجات توليد در ميدان نابرابر اقتصادي جنگيد
جزييات توليد در دولت يازدهم بر پايه آمارهاي وزارت صنعت
۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۶، ۱۸:۵۹
کد خبر:
82523260
تهران- ايرنا- شمارش معكوس براي انتخاب هشتمين رييس جمهوري اسلامي ايران پس از انقلاب آغاز شده و سايت هاي اينترنتي، كانال هاي ارتباطي فضاي مجازي و رسانه هاي ديداري، شنيداري و نوشتاري مملو از ابراز نظر، انتقاد، دفاعيه و مطالب مربوط به انتخابات دوازدهم رياست جمهوري است.