پس از الیاف اکریلیک، ماشینلباسشویی با تولید ۲۸۹ هزار و ۵۰۰ دستگاهی و رشد ۶۹.۹ درصدی، انواع تلویزیون با تولید ۳۴۱ هزار و ۵۰۰ دستگاهی و رشد ۶۱.۲ درصدی و شمش آلومینیوم با تولید ۱۳۰ هزار و ۳۰۰ تنی و رشد ۵۱.۲ درصدی در همسنجی با مدت مشابه پارسال، در رتبه های دوم تا چهارم قرار گرفتند.
در این زمینه، «مهدی صادقینیارکی» معاون امور صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت به ایرنا گفت: برپایه این آمارها، در مدت یاد شده ۲۲ رشته فعالیت از مجموع ۳۱ رشته فعالیت ذکر شده، رشد مثبت تولید و ۹ رشته فعالیت رشد منفی تولید ثبت کردند.
وی بیانداشت: در چهار ماهه امسال تولید وانت از سوی خودروسازان با ۲۵ هزار و ۲۸۳ دستگاه رشد ۳۲.۲ درصدی، لاستیک خوردو با تولید ۸۴ هزار و ۹۰۰ تنی رشد ۲۷.۹ درصدی، کمباین با ۱۵۴ دستگاه رشد ۲۴.۲ درصدی، نئوپان با ۲۸۱ هزار مترمکعب تولید رشد ۲۰.۳ درصدی و تولید انواع خودروی سواری با ۲۹۴ هزار و ۷۰۰ دستگاه رشد ۱۹.۳ درصدی ثبت کردند.
صادقینیارکی خاطرنشانکرد: رشد ۱۳.۲ درصدی سیمان (تولید ۲۳ میلیون و ۱۹۶ هزار و ۵۰۰ تنی)، رشد ۱۲ درصدی یخچال و فریزر (تولید ۲۱۶ هزار و ۱۰۰ دستگاه)، رشد ۸.۹ درصدی تولید فولاد خام (تولید ۹ میلیون و ۲۳۹ هزار و ۶۰۰ تنی)، رشد ۷.۶ درصدی داروی انسانی (تولید ۱۴ میلیارد و ۶۰۰ میلیون عدد) و رشد ۶ درصدی محصولات فولادی (تولید هفت میلیون و ۵۶۲ هزار و ۱۰۰ تنی)، از دیگر ارقام قالب ذکر است که با وجود شیوع کرونا و تداوم تحریمها محقق شد.
وی افزود: در این دوره زمانی، تولید ۹ محصول بخش صنعت یعنی کنسانتره ذغالسنگ، اتوبوس، مینی بوس و ون، تراکتور، الکتروموتور، انواع پایپوش و کفش، نخ فیلامنت پلی استر، شیشه جام، الیاف پلیاستر و چرم با کاهش همراه بود.
این مقام مسوول، دلیل کاهشی شدن تولید برخی از این اقلام را متاثر از ویروس کرونا برشمرد و گفت: بهطور نمونه اقلام مربوط به صنعت نساجی و پوشاک به دلیل کاهش تقاضای مردم از ماههای پایانی زمستان گذشته با کاهش تولید همراه شد، هر چند از خردادماه در حال جبران است.
وی ادامهداد: بسته شدن مرزهای کشور در دو ماهه ابتدای امسال نیز مزید بر علت شد تا صادرات برخی واحدهای بزرگ تولیدکننده شیشه کشور متوقف و با کاهش تولید مواجه شوند.
نظر شما