۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۶، ۱۳:۳۷
کد خبر: 82524221
T T
۰ نفر

پايان نقرس با رژيم غذايي ضد فشار خون

۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۶، ۱۳:۳۷
کد خبر: 82524221
پايان نقرس با رژيم غذايي ضد فشار خون

تهران - ايرنا - مطالعات محققان بيمارستان عمومي ماساچوست نشان مي‌دهد رژيم غذايي DASH كه تاكنون به دليل كاهش فشار خون و احتمال ابتلا به بيماري هاي قلبي عروقي شناخته شده بود، احتمال ابتلا به نقرس را به ميزان قابل توجهي كاهش مي‌دهد.

به گزارش روز چهارشنبه گروه اخبار علمي ايرنا از ساينس ديلي، اين مطالعه 25 ساله كه حاصل بررسي اطلاعات حدود 50هزار مرد 40 تا 75 ساله است، نشان مي‌دهد رابطه مستقيمي بين رژيم غذايي و احتمال ابتلا به نقرس، به ويژه در مردان وجود دارد.
اين مطالعات نشان مي دهد رژيم غذايي DASH نقش مهمي در كنترل نقرس دارد. اين رژيم غذايي به مصرف مقدار زيادي ميوه، سبزيجات، غلات سبوس دار، محصولات لبني كم چرب، روغن سبزيجات و حبوبات اشاره دارد و مصرف نوشيدني هاي شيرين و چربي هاي اشباع شده را ممنوع مي كند.
رژيم غذايي DASH، احتمال بروز انواع سرطان، سكته مغزي، بيماري هاي قلبي، نارسايي قلبي، سنگ كليه و ديابت را كاهش مي دهد و يك راه موثر براي كاهش وزن است.
اين رژيم غذايي از سال 2011 ميلادي تاكنون، عنوان برترين رژيم غذايي را در پايگاه خبري U.S. News به خود اختصاص داده است و اكنون ارتباط آن با كاهش احتمال ابتلا به نقرس اثبات شده است.
اسيد اوريك محصول زائدي است كه از تجزيه برخي از مواد غذايي به خصوص پروتئين ها در بدن توليد مي شود. تصفيه اسيد اوريك در بدن توسط كليه ها انجام مي شود و اين مايع مضر با ادرار دفع مي شود؛ ولي زمانيكه مقدار آن زياد باشد، فرآيند تصفيه و دفع با موفقيت انجام نمي شود و مقدار اضافي آن در بدن جمع مي شود.
افزايش غلظت اسيد اوريك خون در نهايت تبديل به كريستال هاي (دانه هاي بلوري ) اورات مي شود كه در اطراف مفاصل و بافت هاي نرم تجمع مي يابد. اين كريستال هاي سوزن شكل مسئول التهاب و علايم دردناك نقرس هستند. برخي از فاكتورها احتمال بروز اين بيماري را افزايش مي دهند. اين علايم عبارتند از :
• داشتن سابقه خانوادگي نقرس
• اضافه وزن
• داشتن مشكلات كليوي
• قرار گرفتن در معرض سرب
• نوشيدن الكل
• مصرف برخي داروها به خصوص داروي هاي مدر يا نياسين
نتايج اين مطالعه در نشريه The BMJ منتشر شده است.
علمي (6) ** 9259**1440
مترجم: سپيده كاشاني**انتشار: گلشن
۰ نفر