به گزارش روز شنبه ايرنا از معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري، منوچهر منطقي در خصوص افزايش همكاري هاي بين المللي در صنعت هوايي، گفت: ظرفيتهـا و توانمنديهـاي خاص مانند سـرزمين پهناور و موقعيت ممتاز ژئوپوليتيك، تجربه كسـب توانمندي در طراحي، ساخت و بهرهبرداري از وسايل پرنده، سـابقه طولاني در فعاليتهاي هوايي و هوانـوردي و وجـود زيرسـاختهاي آزمايشگاهي و فرودگاهي، تجهيزات ناوبري و تعميـرات و نگهداري، حضور فعال دانشـگاهها و پژوهشـگاههاي رده جهاني، نيروي انسـاني مسـتعد، نخبـه و متخصـص، شرايط مناسب براي ايجاد تحرك در روابط تجاري و اقتصادي ايران در اين صنعت را در بر داشته است.
دبير ستاد توسعه صنايع دانش بنيان هوايي و هوانوردي معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري افزود: تلاش فعالان صنعت هوايي ايران در حفظ و عدم ركود اين صنعت در دوران تحريم نيز منجر شد تا با ايجاد كسب و كارهاي وابسته به صنايع بزرگ به خودكفايي در طراحي و توليد محصولات دانشبنيان با سطح فناوري بالا دست يابيم.
به گفته منطقي در حقيقت، فعالان بخش خصوصي كشور با توجه به الزامات و نيازهاي ملي در صنعت هوايي ايران، به گسترش فعاليتها و دامنه توسعه قطعات و زير سيستمهاي هوايي پرداخته و با توجه به خودشكوفايي در اين شركتها، صنعت هوايي ايران داراي توانمندي بالفعل و بالقوه درحوزههاي مختلف شد.
وي تصريح كرد: ستاد توسعه فناوري و صنايع دانشبنيان هوايي و هوانوردي كه وظيفه سياستگذاري اجرايي، راهبري، هماهنگي و ايجاد ارتباطات بين دستگاهي لازم در حوزه هوايي و هوانوردي در چارچوب اين سند را بر عهده داشته است.
دبير ستاد توسعه صنايع دانش بنيان هوايي و هوانوردي معاونت علمي ادامه داد: سعي كرده ايم با تحليل راهبردي و كلان صنعت هوايي كشور به بررسي شرايط عرضه و تقاضاي فناوريها، محصولات و خدمات تخصصي و عمومي صنعت هوايي پرداخته و بر اساس سياستگذاري توامان كوتاهمدت، ميان مدت و بلند مدت و تمركز بر بوميسازي سياستهاي حفظ و رشد كسبوكارهاي دانشبنيان و علوم هوايي، به ارتقاي سطح صنعت بپردازد.
وي همچنين اظهار كرد: به همت اين ستاد، موتورهاي رشد و سودآوري در بازارهاي داخلي و خارجي شرايط لازم را براي كسب و كارهاي صنعت هوايي ايران از تمركز داخلي به سمت فعاليت در منطقه و فعاليت بينالملل سوق داده و زمينهاي فراهم كرده است كه كسب و كارهاي تجاري ايران بتوانند در سطح منطقهاي به فعاليت بپردازند.
به گفته منطقي ستاد هوايي و هوانوردي به منظور تحقق اين امر و توسعه صنعت هوافضاي كشور، با توجه همزمان به فشار فناوري و كشش بازار كه جمله الزامات فعاليت در اين صنعت است، اقدام به تدوين برنامهاي جامع در شرايط پساتحريم، در راستاي همكاريهاي بينالمللي هوايي و هوانوردي بين ايران و كشورهاي صاحب و متقاضي فناوري، جذب سرمايه خارجي در اين حوزه و توسعه شركتهاي دانشبنيان داخلي كرده است.
دبير ستاد توسعه صنايع دانش بنيان هوايي و هوانوردي معاونت علمي بيان كرد: ماحصل اين امر، تلاش در جهت مقاوم سازي اقتصاد كشور در كنار طراحي و ساخت برخي از محصولات مورد نياز صنايع هوايي كشور و ناوگان موجود در خطوط هوايي ايران و تقويت بخش تعمير، نگهداري و نوسازي هواپيماها و بالگردها شد.
وي گفت: با توجه به ابعاد گسترده علمي و مالي صنعت هوافضا در راستاي پيادهسازي برنامه جامع بينالمللي اين ستاد، پيوستن به زنجيره تامين جهاني و فعاليت در يك بستر بينالمللي از الزامات بلوغ اين صنعت و راهكار توسعه پايدار محسوب مي شود.
علمي**9031**1440
دريافت كننده : عادل پازيار* انتشار: گلشن
دبير ستاد توسعه صنايع دانشبنيان هوايي خبرداد:
دستيابي به خودكفايي درمحصولات دانشبنيان با سطح فناوري بالا
۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۶، ۱۵:۳۷
کد خبر:
82527793
تهران - ايرنا - دبير ستاد توسعه صنايع دانش بنيان هوايي و هوانوردي گفت: تلاش فعالان صنعت هوايي ايران در حفظ و عدم ركود اين صنعت در دوران تحريم منجر شد تا با ايجاد كسب و كارهاي وابسته به صنايع بزرگ به خودكفايي در طراحي و توليد محصولات دانشبنيان با سطح فناوري بالا دست يابيم .