به گزارش ایرنا به گفته صاحبنظران اجتماعی یكی از مهمترین معیارهای سنجش میزان توسعه یافتگی یك كشور میزان اهمیت و اعتباری است كه زنان آن كشور دارا هستند به گونه ای كه حضور فعال و موثرتر زنان در جامعه حاكی از توسعه یافتگی بیشتر آن است.
در این راستا به گفته كارشناسان مطابق با اهداف مندرج در سند چشم انداز 20 ساله نظام، ایران 1421 جامعه ای است كه در آن تقویت نهاد خانواده، جایگاه زنان در عرصه های اجتماعی و استیفای حقوق شرعی و قانونی زنان در همه زمینه ها تحقق یافته باشد.
با توجه به اهمیت حوزه فعالیت های زنان در عرصه های مختلف سیاسی، مدیریتی، اجتماعی ، فرهنگی و اقتصادی دولت تدبیر و امید زمینه را برای فعالیت گسترده زنان كشور به ویژه در سیستان و بلوچستان فراهم كرده به گونه ای كه بر اساس آخرین آمار افزون بر 235 زن نخبه عهده دار مناصب مدیریتی هستند كه شامل معاون استاندار، فرماندار (2 زن شیعه و سنی)، یك معاون فرماندار، 6 مدیر كل، 41 معاون مدیر كل، سه نفر رئیس دانشگاه، 12 مشاور مدیر كل، 41 مشاور فرماندار، 41 رئیس اداره، 2 نفر شهردار، سه بخشدار و 431 دهیار زن است كه در تصمیم گیریهای سطح استان نقش ایفا می كنند.
*** برجسته شدن نقش زنان سیستان و بلوچستان در دولت تدبیر و امید
مدیر كل امور بانوان استانداری سیستان و بلوچستان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: جایگاه زنان به عنوان قشر مهم و تاثیرگذار جامعه در دولت تدبیر و امید برجسته شده است به گونه ای كه افزون بر 235 بانو عهده دار مناصب مدیریتی استان در رده های مختلف هستند.
مریم پویا افزود: دولت به این باور رسیده است كه حضور فعال و موثر بانوان در صحنه می تواند در جامعه نشاط ایجاد كند و شاخص های امید را بهبود بخشد.
وی افزود: زنان به عنوان نیمی از جمعیت كشور نیازمند توجه هستند لذا دولت تلاش كرد بخشی از كارها و مدیریت ها را در اختیار این قشر قرار دهد تا متناسب با توان و ظرفیت خود بتوانند به جامعه خدمت و در زمینه توسعه و آبادانی كشور سهیم باشند.
وی ادامه داد: این مقدار نقش آفرینی زنان در این دولت در حالی است كه در دولت گذشته زنان در سیستان و بلوچستان تنها به یك مدیر كل بانوان استانداری ، 42 معاون مدیر كل ، 20 مشاور مدیر كل و یك رئیس اداره محدود می شد.
وی گفت: به بركت دولت تدبیر و امید زنان توانسته اند تا حد زیادی به حقوق قانونی خود دست پیدا كنند و در عرصه های سیاسی، مدیریتی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی حضور گسترده و فعالی داشته باشند.
وی بیان كرد: با توجه به اسناد بالادستی دفتر امور بانوان و خانواده استانداری سیستان و بلوچستان در جایگاه ستادی در حوزه زنان و خانواده با رویكرد عدالت محوری، اعتدالگرایی مسئولیت سیاست گذاری، برنامه ریزی، هدایت، هماهنگی، سازماندهی، دیده بانی و پایش و ارزشیابی برنامه و اقدامات برای زنان، دختران و خانواده های استان را از طریق تشریك مساعی، همكاری بین بخشی، ترویج و چانه زنی و تعامل با دستگاههای دولتی، مراجع حاكمیتی، بخش عمومی و خصوصی، سازمانهای مردم نهاد، مراكزعلمی و پژوهشی از جمله دانشگاهها و حوزه های علمیه و رسانه ها با بهره گیری از مشاركت و همراهی مردان بر عهده دارد.
وی ادامه داد: در راستای توان افزایی، ارتقای كیفیت و سبك زندگی، تقویت بنیان و كاركرد خانواده و با تاكید بر نقشهای متعدد زنان و حضور فعال و موثر آنان در عرصه های اجتماعی ، اقتصادی، فرهنگی و سیاسی در سطح استان همسو با كشور مدنظر است.
وی جذب اعتبار افزون بر چهار هزار میلیارد ریالی در راستای اجرای 13 طرح در حوزه زنان سیستان و بلوچستان در دستگاههای مختلف از جمله آموزش و پرورش، اداره كل فنی و حرفه ای، استانداری و غیره در بخش های مختلف نظیر افزایش پوشش تحصیلی دختران بازمانده از تحصیل، بهبود وضعیت بهداشتی دانش آموزان دختر مناطق محروم و نیازمند استان در مقطع متوسطه، ارائه خدمات مشاوره و ساماندهی زنان كشاورز در راستای افزایش كیفیت و استاندارد های تولیدات آنان برای رسیدن به افزایش و پایداری اشتغال، توانمند سازی مهارتی زنان آسیب دیده و در معرض آسیب های اجتماعی را از خدمات ارزنده دولت در استان در حوزه زنان ذكر كرد.
مدیر كل امور بانوان استانداری سیستان و بلوچستان گفت: همچنین اقدامات دیگری از سوی این حوزه به منظور اشتغال زنان در راستای برقراری عدالت و ایجاد فرصت های شغلی با دریافت سهمیه در دوره های آموزشی گاز از طریق جهاد دانشگاهی در استان انجام شده است.
وی ادامه داد: اطلاع رسانی و حساس سازی مسئولان در خصوص ضرورت اشتغال برای زنان و خانواده ها با تاكید بر زنان سرپرست خانوار و نیازمند از طریق معرفی افراد به دستگاههای دولتی درمورد اشتغال و بكارگیری زنان و ایجاد كارآفرینی برای آنان با همكاری صندوق كار آفرینی امید از طریق اعطاء تسهیلات نیز در دستور كار قرار گرفته است.
وی برگزاری كارگاههای مختلف آموزشی در حوزه زنان با همكاری سازمان ها و ادارات مختلف، ارائه طرح ها و برنامه های متعدد در كارگروه بانوان و مصوب كردن آن در راستای ایجاد و نگهداشت خانواده سالم به منظور تقویت و اجرای برنامه حمایتی نهاد خانواده و كاهش فقر زنان سرپرست خانوار و با هدف پیشگیری و كاهش طلاق، تقویت كاركرد خانواده، تهیه و تدوین دهها گزارش و مصاحبه های آماری و تحلیلی پیرامون وضعیت زنان و خانواده و مشكلات مربوط به زنان در استان و انعكاس به مراجع ذیربط و درج در رسانه ها را از دیگر اقدامات این نهاد در حوزه زنان برشمرد.
وی افزود: این نهاد همچنین با توجه به رسالت خویش در حوزه زنان در بخش های مختلف نظیر پیشگیری از آسیب های اجتماعی و غیره اقداماتی را در دستور كار قرار داده است.
***سیستان و بلوچستان بیشترین مدیران زن را در كشور دارد
مشاور وزیر و مدیركل امور بانوان و خانواده وزارت كشور در سفر اسفند ماه به زاهدان گفت: سیستان و بلوچستان بیشترین مدیران زن در پست های مختلف را دارد كه این نشانگر توجه مسئولان استانی به نقش آفرینی بانوان است.
فهیمه فرهمندپور اظهار داشت: بر اساس آمارهای كلی تنها 2 درصد پست های مدیریتی كشور در اختیار بانوان است.
وی افزود: آسیب های اجتماعی متنوعی در كشور وجود دارد كه به صورت مستقیم یا غیر مستقیم به بانوان مربوط می شود.
وی تصریح كرد: طلاق یكی از مهمترین آسیب های اجتماعی است كه مشكلات و معضلات آن بیشتر متوجه زنان و كودكان می شود.
وی بیان كرد: وزارت كشور با كمك سایر دستگاهها و از طریق شورای اجتماعی كشور كه دبیرخانه آن در این وزارتخانه قرار دارد بیش از یك سال است كه طرح ضربتی برای مقابله با آسیب های اجتماعی را دنبال كرده كه امیدواریم نتایج و آثار این تلاش ها منجر به بهبود وضعیت اجتماعی بانوان شود.
مشاور وزیر و مدیركل امور بانوان و خانواده وزارت كشور گفت: حضور بانوان در فعالیت های اجتماعی، سیاسی و خانوادگی با اعتقادات دینی، بومی و مذهبی ما همخوانی دارد و هیچ مشكلی در خصوص سهم و حق زنان در توسعه و نقش آفرینی در جامعه وجود ندارد.
وی اظهار داشت: بانوان با باور و اعتماد به توانمندی های خود باید برای پیشرفت جامعه تلاش كنند.
وی افزود: نظام جمهوری اسلامی ظرفیت های بی نظیری را برای جامعه زنان فراهم كرده به طوری كه وضعیت زنان نسل امروز با زنان 2 نسل قبل قابل مقایسه نیست.
وی خاطر نشان كرد: با وجود پیشرفت های چشمگیری كه در رابطه با ارتقاء نقش زنان بعد از انقلاب صورت گرفته هنوز هم در این زمینه نیازمند تلاش بیشتر هستیم.
*** حضور فعال زنان در سكانداری بخش های مدیریتی دستگاه های اجرایی سیستان و بلوچستان
استاندار سیستان و بلوچستان گفت: در دولت تدبیر و امید زنان در بخش های مختلف مدیریتی سكاندار دستگاههای اجرایی استان شده اند.
علی اوسط هاشمی اظهار داشت: رهبر كبیر انقلاب بعد از ائمه اطهار(ع) بزرگترین خدمت را به اسلام كردند.
وی از بنیانگذار كبیر انقلاب به عنوان فرصت سازترین شخصیت قرن نام برد كه موجبات حضور و نقش آفرینی زنان را در جامعه ایران فراهم كرد.
وی ادامه داد: این نگاه وسیع امام راحل، نگاههای محدود و بسته به حق انسان ها را متغیر و متحول كرد.
وی افزود: رهبر كبیر انقلاب در مكتب پیامبر مكرم اسلام و ائمه معصومین (ع) به مرحله ای از نگاه بلند دست یافت كه امروز نگاه جهان به راه و اندیشه این انقلاب و ملت معطوف شده است.
استاندار سیستان و بلوچستان گفت: امروز اگر از اسلام نام و نشانی با تابش به وسعت نور آفتاب وجود دارد، مدیون امام خمینی(ره) است.
هاشمی اظهار داشت: قبل از انقلاب شرایط و امكان كسب علم به علت فضای بسته جامعه برای اكثر زنان و دختران فراهم نبود.
وی بیان كرد: همه تلاش خدمتگزاران شما در دولت تدبیر و امید این است كه فضای منطبق با شان مردم را ایجاد كنیم و استانی بسازیم كه همه احساس غرور كنند.
وی حضور زنان در شوراهای شهر وروستای استان سیستان وبلوچستان را خوب ارزیابی كرد و افزود: دولت تدبیروامید نقش مهمی به زنان داده است و اكنون زنان به خودباوری رسیده اند.
*** دولت تدبیر و امیده جلوه بهره گیری از توانمندی زنان
مجتبی خانجانی فرماندار زاهدان نیز گفت: دولت تدبیر و امید در عمل نشان داده كه باید از توانایی زنان در مدیریت جامعه استفاده كرد.
وی بیان كرد: امیدواریم با تلاش های صورت گرفته از سوی دولت یازدهم در زمینه افزایش حضور و مشاركت بانوان در فعالیت های اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و غیره شاهد پیشرفت و تعالی هر چه بیشتر سیستان و بلوچستان باشیم.
** دولت تدبیر و امید راه چندین ساله توسعه یافتگی نیروی انسانی سیستان و بلوچستان را چهار ساله طی كرد
حمیرا ریگی نخستین فرماندار زن بلوچ و اهل سنت سیستان و بلوچستان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: دولت تدبیر و امید گام های ارزنده ای را در توسعه یافتگی انسانی استان برداشته به گونه ای كه در كنار رونق و پیشرفت زیرساخت ها به مردم این استان قد و قواره ای به اندازه شان آنان داده است.
وی افزود: در اختیار قرار دادن پست های مدیریتی به زنان توانمند سیستان و بلوچستان و در نتیجه ایجاد خودباوری در دختران این استان از جمله مهمترین دستاوردهای دولت تدبیر و امید در استان است كه نوید توسعه یافتگی بیش از پیش آن را می دهد.
وی گفت: اگر برخی از زنان سیستان و بلوچستان در گذشته احساس می كردند كه شهروند درجه سه و چهار در جامعه به شمار می روند امروز به این باور رسیده اند كه درجه یك هستند.
وی گفت: حضور زنان سیستان و بلوچستان در پست های مختلف مدیریتی علاوه بر تغییر نگاه به استان سبب شده افراد زیادی با معرفی چهره واقعی آن تمایل به داشتن ارتباط و سرمایه گذاری در آن داشته باشند.
به گزارش ایرنا استان سیستان و بلوچستان با وسعتی حدود 187 هزار و 502 كیلومترمربع پهناورترین استان كشور محسوب می شود.
بر اساس سرشماری نفوس و مسكن سال 95 جمعیت این استان با 19 شهرستان به 2 میلیون و 775 هزار و 14 نفر شامل 704 هزار و 888 خانوار رسیده است كه یك میلیون و 401 هزار و 931 نفر از این تعداد مرد و یك میلیون و 373 هزار و 83 نفر زن هستند.
این استان از 2 حوزه سیستان در شمال استان شامل شهرستان های زابل، هیرمند، زهك، هامون و نیمروز و بلوچستان در جنوب با شهرستان های خاش، ایرانشهر، سراوان، سیب و سوران، مهرستان، دلگان، فنوج، قصرقند، نیكشهر، سرباز و كنارك تشكیل شده است.
شهرستان های زاهدان و میرجاوه نیز در مركز این استان واقع شده اند.
7316** 6081 خبرنگار: عصمت جهانی ** انتشار دهنده: حیدر سرایانی
نگاه بلند دولت تدبیر و امید/
ارتقای مشاركت های اجتماعی زنان سیستان و بلوچستان در عرصه مدیریت
۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۶، ۱۶:۰۸
کد خبر:
82529335
زاهدان - ایرنا - زنان صبور، كارآمد و متدین سیستان و بلوچستان با روی كار آمدن دولت تدبیر و امید و توجه ویژه به این قشر بزرگ از جامعه حضور فعالتری در عرصه های مختلف سیاسی، اجتماعی و غیره پیدا كردند به گونه ای كه هم اینك افزون بر 235 زن نخبه این استان عهده دار مناصب مدیریتی هستند.