سيدمحمدحسين سجادي نيري روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه علمي ايرنا، با بيان اينكه امروزه از صنايع نرم و خلاق فرهنگي به عنوان يكي از مولفه هاي تاثيرگذار انتقال هويت فرهنگي نام برده مي شود، افزود: بر اساس نقشه جامع علمي كشور در حوزه فناوري اولويت هايي در رديف نخست وجود دارد كه يكي از آنها فناوري هاي نرم و فرهنگي است.
وي گفت: صنايع فرهنگي به خلق ايده، توليد و توزيع محصولات و خدماتي ميپردازند كه ماهيت فرهنگي دارند؛ در واقع اين صنايع دانشبنيان هستند كه قابليت زيادي براي ايجاد شغل دارند و به دليل آنكه توليد فرآوردههاي فرهنگي بر خلاقيت، مهارت و استعداد فردي استوار است، صنايع فرهنگي را صنايع خلاق نيز مي نامند.
دبير ستاد توسعه فناوريهاي نرم و هويتساز معاونت علمي و فناوري ادامه داد: بخش هايي همچون سينما و انيميشن، اسباب بازي و نوشت افزار، گردشگري، ميراث فرهنگي و صنايع دستي، شبكه هاي اجتماعي، موسيقي، تئاتر، بازي هاي رايانه اي و آموزش الكترونيك حوزه هاي اساسي صنايع فرهنگي را تشكيل مي دهند.
وي اهداف اين ستاد را افزايش توليد و سهم خدمات و محصولات نرم و فرهنگي در اقتصاد ملي، ارتقاي سازوكارهاي سياستگذاري و نهادينهسازي گفتمان فناوريهاي نرم در كشور، ارتقا و بهرهبرداري از سرمايههاي دانشي و انساني كشور در حوزه فناوريهاي نرم، توسعه نقشآفريني و همكاريهاي بينالمللي در زمينه فناوريهاي نرم، بهبود زيرساختهاي نهادي توسعه و تجاريسازي فن آوريهاي نرم عنوان كرد.
سجادي نيري با بيان اينكه، تاكنون پنج جلسه از جلسات شوراي عالي انقلاب فرهنگي به بحث و بررسي در خصوص سند صنايع نرم فرهنگي اختصاص داشته است، افزود: لازم است در زمينه سهم سند صنايع فرهنگي نرم در نقشه جامع علمي كشور، از سوي شوراي عالي انقلاب فرهنگي سندي تصويب شود.
دبير ستاد توسعه فناوريهاي نرم و هويتساز معاونت علمي و فناوري يادآور شد: در آخرين جلسه نقشه جامع علمي كشور راهبرد نهم سند صنايع نرم فرهنگي به تصويب رسيده است؛ اين راهبرد مربوط به بحث تعاملات بين المللي و همكاري با كشورهاي اسلامي در توسعه فناوري ها و محصولات فرهنگي است.
وي با تاكيد بر اينكه كشورمان در عرصه صنايع نرم فرهنگي بايد به يك كشور پيشرو فرهنگي تبديل شود، افزود: لازم است در يك تعامل بين المللي و با رويكرد فناورانه، در زمينه توسعه اقتصاد دانش بنيان و اقتصاد مقاومتي اقدامات لازم انجام شود.
دبير ستاد توسعه فناوريهاي نرم و هويتساز معاونت علمي و فناوري خاطرنشان كرد: راهبرد نهم سند صنايع نرم فرهنگي در آخرين نشست ستاد نقشه جامع علمي كشور مورد بحث و بررسي قرار گرفت و مصوب شد كه در خصوص بحث تعاملات بين المللي فرهنگي نسبت به همكاري با كشورهاي اسلامي توجه ويژه صورت گيرد.
علمي ** 1836 **1834
خبرنگار: يوسف درويشي ** انتشار: ناهيد شفيعي
دبير ستاد توسعه فناوريهاي نرم معاونت علمي مطرح كرد:
لزوم توجه جدي به صنايع نرم فرهنگي در اقتصاد دانش بنيان
۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۶، ۷:۵۸
کد خبر:
82529878
تهران- ايرنا- دبير ستاد توسعه فناوريهاي نرم و هويتساز معاونت علمي و فناوري رئيس جمهوري با اشاره به سهم مناسب صنايع نرم فرهنگي در ايجاد اشتغال و درآمدزايي، بر توجه جدي بيشتر به اين بخش از صنعت در اقتصاد دانش بنيان تاكيد كرد.