۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۶، ۱۰:۵۵
کد خبر: 82530208
T T
۰ نفر
تسهيلات 2 هزار و 422 ميليارد ريالي صندوق كارآفريني اميد در آذربايجان شرقي

تبريز- ايرنا - مدير صندوق كارآفريني اميد در آذربايجان شرقي گفت: از سال 92 تا پايان سال گذشته 2 هزار و 422 ميليارد و 660 ميليون ريال تسهيلات توسط اين صندوق پرداخت شده است.

عليرضا آخوندزاده روز يكشنبه در گفت و گوي اختصاصي با ايرنا با اشاره به اينكه اين صندوق در آذربايجان شرقي در زمينه اشتغال، ازدواج، زلزله و موارد خاص تسهيلات پرداخت كرده است، گفت: تسهيلات مشاغل خانگي تا سقف 100 ميليون ريال با نرخ كارمزد 4 درصد و دوره اقساط سه ساله پرداخت مي شود.
وي افزود: تسهيلات خوداشتغالي تا سقف 300 ميليون ريال با دوره اقساط چهارساله در شهرها و پنج ساله در روستاها پرداخت مي شود و دوره تنفس آن سه ماهه است و براي طرح ها كشاورزي امكان تنفس يكساله هم هست.
آخوندزاده همچنين گفت: تسهيلات اشتغال كارآفريني و كارفرمايي اين صندوق تا سقف يك ميليارد ريال با اسقاط 60 ماهه و دوره تنفس 6 ماهه پرداخت مي شود.
وي با اشاره به اينكه تسهيلات حمايتي صندوق در زمينه اشتغال به طرح هاي ايجادي و نيازمند سرمايه در گردش پرداخت مي شود، از شناسايي كارآفرينان برتر و تجليل از آن ها خبر داد.
وي با بيان اينكه ميانگين سرانه تسهيلات اشتغال پرداخت شده در استان 150 ميليون ريال است، گفت: به طرح هاي ايجادي در صورت نياز مشاوره داده مي شود.
آخوندزاده با اشاره به اجراي طرح يك روستا يك محصول جهت توانمند كردن روستائيان توسط صندوق كارآفريني اميد، گفت: تعدادي از روستاهاي استان همچون ارسي در جلفا، لك لر در ملكان و گل قاسم بستان آباد در رشته هاي خاصي فعاليت مي كنند و مورد حمايت صندوق هستند.
وي با اشاره به ظرفيت بالاي روستاهاي استان در اشتغال زايي و توليد، گفت: در روستاي بايرام كندي ملكان توربين بادي توليد مي شود.
آخوندزاده با اشاره به اينكه در تعدادي از روستاهاي استان به دليل كمبود منابع آبي امكان ادامه فعاليت كشاورزي وجود نداشته و روستائيان با مشكل معيشتي مواجه هستند، گفت: سعي مي كنيم الگوي معيشتي جديدي براي اين روستاها تعريف كنيم.
وي همچنين از ايجاد صندوق خرد محلي براي زنان روستايي خبر داد و گفت: تمركز صندوق در سال جاري به روستاهاست و ديدگاه صندوق از پرداخت تسهيلات به فرد تغيير كرده است و در زمان حاضر به طرح تسهيلات داده مي شود.
وي تسهيلات اشتغال پرداخت شده در استان در چهار سال گذشته را يك هزار و 67 ميليارد و 360 ميليون ريال براي 5 هزار و 801 طرح اعلام كرد و گفت: 234 ميليارد و 745 ميليون ريال هم به 5 هزار و 413 متقاضي تسهيلات ازدواج پرداخت شده است.
آخوندزاده اعلام كرد: صندوق كارآفريني اميد در آذربايجان شرقي خارج از وظيفه خود 17 هزار و 954 فقره به ميزان 977 ميليارد و 685 ميليون ريال تسهيلات براي بازسازي واحدهاي مسكن روستايي در مناطق زلزله زده استان پرداخت كرده است.
مدير صندوق كارآفريني اميد در آذربايجان شرقي با اشاره به اينكه بخشي از خدمات تسهيلاتي اين صندوق متوجه مناطق محروم حتي در زمينه هاي غيرمكلف شده است از پرداخت تسهيلات براي راه اندازي مركز خدمات فيزيوتراپي در شهرستان هاي سراب، شبستر و ملكان و منطقه آخمقيه در تبريز خبر داد و گفت: پرداخت تسهيلات براي راه اندازي آزمايشگاه در شهرستان مرزي خداآفرين از برنامه هاي آتي اين صندوق است.
بر اساس مصوبه شوراي عالي اداري 'صندوق اشتغال، ازدواج و مسكن مهر امام رضا(ع)' از ادغام صندوق قرض‌الحسنه‌ي توسعه‌ي اشتغال روستايي و صندوق ازدواج جوانان در صندوق حمايت از فرصت‌هاي شغلي ايجاد ‌گرديد ليكن بر اساس قانون تنظيم بازار غير متشكل پولي مصوب 22/10/1383 مجلس شوراي اسلامي، كه اشتغال به عمليات بانكي توسط اشخاص حقيقي يا حقوقي تحت هر عنوان و تاسيس و ثبت، تحت هر گونه تشكل، براي انجام عمليات بانكي، بدون دريافت مجوز از بانك مركزي جمهوري اسلامي ايران را ممنوع كرده است و از آنجا كه بر اساس بخشنامه بانك مركزي در سال 1391 مبني بر جلوگيري از فعاليت موسسات مالي و صندوق‏هايي كه از اسم ائمه(ع) بهره مي برند تغيير نام و بازنگري در نحوه پرداخت و جامعه هدف مورد حمايت صندوق، ضرورت يافت.
در اسفند ماه سال 1393 پس از بحث و بررسي الزامات شوراي پول و اعتبار و بخشنامه بانك مركزي، موضوع تغيير نام صندوق مهر امام رضا(ع) به تصويب هيأت امنا رسيد و با صدور مجوز از سوي بانك مركزي ج.ا.ا از اين پس اين صندوق با عنوان صندوق كارآفريني اميد به تداوم فعاليت مي‏پردازد.
مأموريت صندوق كارآفريني اميد تجهيز سپرده هاي خرد مردم و تلفيق آن با اعتبارات دولت، شناسايي جوانان واجد شرايط، توانمندسازي آنان و كمك در ايجاد كسب وكارهاي خرد كم سرمايه و كاربر با محوريت فعاليت هاي كارآفرينانه، نيازهاي منطقه اي، توسعه كسب و كارهاي IT محور؛ بر اساس شيوه هاي جهاني شبكه سازي كسب و كارهاي بازارمحور نظير خوشه ها و زنجيره هاي ارزش در كشور براي اطمينان از پايداري كسب و كارها و هدفمندي تسهيلات پرداختي است.
خبرنگار: پرويز انصاري ** انتشار : محمد عزيزي راد
3071/518