به گزارش خبرنگار ايرنا، رشيد قرباني روز دوشنبه در حاشيه هشتمين دوره مسابقه استاني فرهنگي ورزشي دانش آموزان با نيازهاي ويژه استان در سنندج افزود: دانش آموزان با نيازهاي ويژه از توانمندي هاي بسيار بالايي در زمينه هاي مختلف برخوردار هستند كه در صورت خودباوري شكوفا خواهد شد.
وي با بيان اينكه مسابقات فرهنگي ورزشي اقدام بسيار ارزشمندي در راستاي سلامتي جسم و روان دانش آموزان است گفت: استعداد يابي و به بالفعل درآوردن توانايي بالقوه دانش آموزان با نيازهاي ويژه و كسب مهارت هاي زندگي هدف اصلي شركت در اين مسابقات است.
مدير كل آموزش و پرورش كردستان اظهار كرد: دانش آموزان با نيازهاي ويژه توانمندي هايي دارند كه خداوند در وجود آنان به وديعه نهاده و اگر به خود باور داشته باشند مي توانند پله هاي ترقي را يكي پس از ديگري طي كنند.
وي با بيان اينكه همه صاحبنظران بر اين باورند استعداد هر انساني حداكثر 20 درصد در موفقيت آنان تاثير دارد، گفت: انسان با توكل بر خدا، پشتكار، جديت و صداقت و همت والاي خود مي تواند در عرصه هاي ملي بدرخشد و در زندگي خود موفق شود.
قرباني با بيان اينكه هزار و 500 نفر دانش آموز با نيازهاي ويژه در سطح استان وجود دارد افزود: موفقيت دانش آموزان با نيازهاي ويژه نسبت به دانش آموزان عادي بيشتر بوده و اين نشان از وجود استعدادها و توانايي هايي است كه خداوند به اين دانش آموزان هديه كرده است.
رئيس اداره آموزش و پرورش استثنايي استان كردستان نيز گفت: اين مسابقات در 2 بخش ورزشي و فرهنگي به مدت 2 روز در سنندج برگزار مي شود و 131 نفر دانش آموز دختر و پسر در رشته هاي ورزشي و 84 نفر دانش آموز دختر و پسر در رشته هاي فرهنگي و هنري با هم به رقابت مي پردازند.
خليل رنجبر افزود: مسابقات ورزشي در چهار گروه معلوليت شامل گروه آسيب ديده شنوايي در سه رشته تنيس روي ميز، آمادگي جسماني و فوتسال، گروه كم توان ذهني در سه رشته تنيس روي ميز، دو و ميداني، 2 سندروم داون و فوتسال، گروه آسيب ديده بينايي در رشته هاي شطرنج و دو و ميداني و گروه دانش آموزان جسمي و حركتي برگزار مي شود.
وي همچنين به بيان گزارش آماري دانش آموزان شركت كننده در مسابقات فرهنگي و هنري پرداخت و اظهار كرد: در اين مسابقات 30 نفر در رشته احكام، 23 نفر در رشته قرائت قرآن، 13 نفر در رشته انشاي نماز، 14 نفر در رشته اذان، 30 نفر در رشته سرود و 42 در رشته هنرهاي دستي و تجسمي شركت كرده اند.
رئيس اداره آموزش و پرورش استثنايي كردستان افزود: همچنين اولين دوره استعداد يابي گروه آسيب ديده بينايي با همكاري آموزش و پرورش و اداره ورزش و جوانان در مريوان برگزار مي شود.
هشتمين دوره مسابقات ورزشي، فرهنگي، هنري و قرآني دانش آموزان با نيازهاي ويژه عصر روز يكشنبه 24 ارديبهشت در اردوگاه شهيد سليمان خاطر و مجتمع ورزشي توحيد سنندج آغاز شده و امروز نيز ادامه دارد.
7348/6108
**خبرنگار: افسانه گلباغي/**انتشار دهنده: اميد بهمني
سنندج- ايرنا- مديركل آموزش و پرورش كردستان گفت: دانش آموزان با نيازهاي ويژه، داراي توانمندي و استعدادهاي خاصي هستند و معلوليت به هيچ عنوان نمي تواند عامل محدوديت باشد.