به گزارش ايرنا، در زمان كنوني كه بدليل بهره مندي سريع و آسان تمام افراد دنيا از تكنولوژي هاي نوين اطلاعاتي و به عنوان يكي از اهرم هاي موثر در زندگي اجتماعي و اقتصادي انسان ها كه توسعه جوامع را بدنبال دارد، شاهد شكل تكامل يافته شبكه ارتباطي بشر و گسترش روز افزون آن هستيم.
در دنياي امروز ارتباطات و فناوري اطلاعات بگونه اي بر زندگي بشر تاثيرگذار و روبه رشد و رسيدن به تكنولوژي هاي پيشرفته است كه مي توان گفت ارتباطات، دنياي ثانيه ها و دقيقه ها، دنياي ماهواره ها و كامپيوتر است.
در حال حاضر براي رسيدن به رشد پايدار اجتماعي و اقتصادي بايد تضمين استفاده از فناوري هاي اطلاعات و ارتباطات، در بخش هاي بهداشت و درمان، آموزش و پرورش، حاكميت، تجارت و بازرگاني وجود داشته باشد.
مديركل ارتباطات و فناوري اطلاعات چهارمحال و بختياري در اين راستا گفت: پايان سال 92 ظرفيت پهناي باند اينترنت در استان 3 گيگابايت بر ثانيه بود كه هم اينك به بيش از 34 گيگابايت بر ثانيه ارتقا يافته است.
مرتضي بلالي در گفت وگو با خبرنگار ايرنا اظهار كرد: شبكه انتقال در اواخر سال 92 حدود 4.1 گيگ بوده كه هم اينك به 35.6 گيگ ارتقا يافته است.
بنابراين گزارش، هم اينك پهناي باند اينترنت در كشور از 624 گيگابيت بر ثانيه به بيش از چهار هزار گيگا بيت بر ثانيه افزايش يافته و مطابق برنامه ريزي هاي وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات اين رقم تا پايان امسال به 10 هزار گيگ افزايش خواهد يافت.
شبكه انتقال در كشور در ابتداي دولت يازدهم حدود 900 گيگ بود كه اكنون به سه هزار و 600 گيگ افزايش يافته است.
مديركل ارتباطات و فناوري اطلاعات چهارمحال و بختياري ادامه داد: پايان سال 92 حدود 788 كيلومتر فيبرنوري در استان فعال بود كه هم اينك به 788 كيلومتر رسيده است.
بلالي ادامه داد: ابتداي دولت يازدهم 241 هزار و 900 مشترك تلفن خانگي در اين استان وجود داشت كه هم اينك به حدود 263 هزار مشترك رسيده است.
وي ضريب كنوني نفوذ تلفن خانگي در چهارمحال و بختياري را 28.39 درصد عنوان كرد.
وي افزود: در ابتداي دولت يازدهم ضريب نفوذ همراه اول در چهارمحال و بختياري 53.4 درصد و هم اينك به 67.76 درصد ارتقا يافته است.
به گفته بلالي ضريب نفوذ همراه ايرانسل در ابتداي دولت يازدهم در چهارمحال و بختياري 20 درصد بوده كه اينك به 26.48 درصد رسيده است.
وي تصريح كرد: ضريب نفوذ اپراتور رايتل در اين استان در ابتداي دولت يازدهم صفر بود و هم اينك به 1.7 درصد رسيده است.
مديركل ارتباطات و فناوري اطلاعات چهارمحال و بختياري تعداد كاربران اينترنت پهن باند ثابت در اين استان را طي همين مدت 23 هزار و 851 مشترك برشمرد و تصريح كرد: هم اينك 88 هزار و 989 مشترك اينترنت پهن باند ثابت هستند.
به گفته بلالي، در ابتداي دولت تدبير و اميد در چهارمحال و بختياري 113 مشترك اينترنت پهن باند سيار بوده كه هم اينك به 249 هزار و 537 مشترك ارتقا يافته است.
وي افزود: 53 روستا در استان در ابتداي اين دولت متصل به اينترنت پرسرعت بود كه با تلاش هاي اين دولت در توسعه فناوري اطلاعات و ارتباطات هم اينك 501 روستاي چهارمحال و بختياري متصل به اينترنت پرسرعت است.
بنابراين گزارش 766 روستا و آبادي در چهارمحال و بختياري وجود دارد كه 539 روستا از اين تعداد جمعيت بالاي 20 خانوار دارند.
بلالي تصريح كرد: در طرح واگذاري يك ارتباط (تلفن) عمومي در روستاهاي زير 20 خانوار فاقد هرگونه ارتباط مخابراتي از محل طرح USO در ابتداي دولت تنها 5 روستا از اين طرح بهره مند بوده و هم اينك به 29 روستا ارتقا يافته است.
وي گفت: سرانه مرسوله پستي در ابتداي دولت در چهارمحال و بختياري 4.1 مرسوله به ازاي هر نفر بود كه هم اينك به 5.1 مرسوله ارتقا يافته است.
مديركل ارتباطات و فناوري اطلاعات چهارمحال و بختياري ادامه داد: به طور متوسط ابتداي دولت يازدهم 3.3 ميليون مرسوله سالانه در استان جابه جا مي شد و هم اينك به 4.7 ميليون مرسوله ارتقا يافته است.
بلالي تصريح كرد: كيفيت ارائه خدمات پستي در استان در ابتداي دولت 84.6 درصد بود و هم اينك به 95 درصد ارتقا يافته است.
به گفته وي، در ابتداي دولت يازدهم در استان هيچ سرويس نوين پستي فعال نبوده در حاليكه هم اينك 18 سرويس پست در استان فعال است.
دسترسي به شبكه پست و پست بانك نيز از ديگر شاخص هاي توسعه فناوري اطلاعات و ارتباطات است كه هم اينك 350 واحد پستي در چهارمحال و بختياري فعال است كه از اين تعداد 51 درصد واحدها روستايي و مابقي شهري است.
25 خط سير توزيع مرسولات پستي در روستاها و مراكز شهرستان هاي استان فعال است كه روزانه چهار هزار و 300 كيلومتر را براي جابه جايي مرسولات پستي در استان مي پيمايد.
به گزارش ايرنا، اكنون وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات زيرساخت هاي لازم و بستر خدمات رساني ساير دستگاه ها را نسبت به ارايه خدمات مطلوب در روستاها و مناطق كمتر برخودار فراهم كرده است.
27 ارديبهشت روز جهاني ارتباطات و مخابرات نام دارد كه اين روز، يادآور بنيانگذاري اتحاديه جهاني مخابرات در 150 سال پيش است و كشور ايران نيز عضو اين اتحاديه است.
استان چهارمحال و بختياري با 40 شهر و 766 روستا و آبادي حدود يك ميليون نفر جمعيت دارد.
خبرنگار: نرگس كريمي**انتشار: جهانبخش صفري
6021/7361
به بهانه روز جهاني ارتباطات:
پيشرفت و آباداني در گرو توسعه فناوري اطلاعات و ارتباطات
۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۶، ۱۰:۰۲
کد خبر:
82533111
شهركرد- ايرنا- با توجه به اينكه مي توان فرصت هاي تبديل مقادير بي سابقه داده را به اطلاعات مورد نياز براي حركت به سوي پيشرفت و توسعه آزمود و آنها را عملي كرد، «هولين ژائو» دبيركل اتحاديه جهاني مخابرات شعار امسال را 'داده هاي بزرگ براي تاثيرات بزرگ' نامگذاري كرده است.