به گزارش خبرنگار ايرنا، نقش بانوان در مشاركت هاي سياسي اجتماعي كشور بويژه انتخابات ها نه تنها از مردان كمتر نيست بلكه گاهي اين مشاركت ها بيشتر و تاثيرگذار تر بوده و نقش موثر و مثبتي بر جامعه داشته است.
قبل از پيروزي انقلاب زنان در عرصه هاي مبارزه با رژيم ستمشاهي و در هشت سال دفاع مقدس نيز در مبارزه با رژيم بعث عراق دوشادوش مردان از نظام و ميهن دفاع كردند و اين مساله نشان دهنده اهميت نقش زنان در عرصه هاي مختلف جامعه است.
شرايط جامعه امروز به گونه اي است كه بانوان ما به آن درجه از آگاهي و بصيرت رسيده اند كه بتوانند مسائل اجتماعي و سياسي را تحليل كرده و با حضور آگاهانه خود در عرصه هاي مختلف آينده اي روشن تر از هميشه براي كشور رقم بزنند.
در راستاي آشنايي هر چه بيشتر با اهميت و نقش بانوان در عرصه هاي مختلف بويِژه عرصه انتخابات ميزگردي با حضور مديركل امور بانوان و خانواده استانداري كردستان، يكي از بانوان فعال مدني و فرهنگي استان و همچنين يك استاد دانشگاه كردستان در خبرگزاري جمهوري اسلامي مركز سنندج برگزار شد.
**مشاركت سياسي بانوان نقش تاثيري گذاري بر توسعه و پيشرفت كشور دارد
مدير كل امور زنان و خانواده استانداري كردستان در اين ميزگرد با بيان اينكه زنان به عنوان نيمي از جامعه نقش تاثيرگذاري در توسعه كشور دارند افزود: بدون شك جامعه ما بدون استفاده از توانمندي هاي بانوان نمي تواند به پيشرفت در عرصه هاي مختلف دست پيدا كند.
ليلا آژير توسعه سياسي را پيش شرط توسعه اقتصادي و اجتماعي دانست و گفت: مشاركت و حضور زنان در عرصه هاي سياسي سبب مي شود وضعيت جامعه بخصوص جامعه بانوان و فعاليت هاي اجتماعي و فرهنگي آنان در آينده بهبود پيدا كند.
وي مشاركت كمتر زنان در تصميم گيري هاي سياسي را ناشي از بي انگيزگي آنان دانست و اظهار كرد: محتاط بودن يكي از ويژگي هاي بارز بانوان است و در مقايسه با مردان از قدرت ريسك پذيري كمتري برخوردار هستند بر اين اساس بايد با فراهم كردن بسترهاي مناسب زمينه براي حضور هر چه بيشتر بانوان در عرصه هاي مختلف فراهم شود.
مديركل امور بانوان و خانواده استانداري كردستان با اشاره به بي توجهي به جامعه زنان در دولت هاي نهم و دهم ادامه داد: در طول هشت سال فعاليت دولت هاي نهم و دهم مجالي به زنان براي ظهور و بروز استعدادهاي آنان داده نشد.
**زنان بدون مشاركت سياسي نمي توانند به اهداف خود دست يابند
فرخ لقا معتمد وزيري فعال فرهنگي مدني حوزه بانوان نيز حضور و مشاركت پررنگ در جامعه را بسيار مهم ارزيابي كرد و گفت: اگر زنان در جامعه مشاركت سياسي نداشته باشند و اجازه بدهند ديگران به جاي آنان تصميم بگيرند نمي توانند به اهداف خود دست پيدا كنند.
وي يكي از مشكلات جامعه امروز زنان را بي باوري اين قشر به توانايي هاي خود عنوان كرد و افزود: جامعه ما بايد به توانمندي هاي اين قشر از جامعه اعتماد كرده و از اين توانايي ها در عرصه هاي مختلف مديريتي بهره بگيرد.
اين فعال فرهنگي با بيان اينكه سنتي بودن بخش قابل توجهي از جامعه ما بر عدم مشاركت بانوان در عرصه سياسي و اجتماعي تاثيرگذار است اظهار كرد: ضعف قانون هاي حمايتي از بانوان در كشور نيز بر اين مساله تاثير گذاشته و موجب يك نوع بي انگيزگي در ميان زنان مي شود.
وي ادامه داد: امروز در ميان بانوان جامعه ما افراد تحصيلكرده زيادي هستند كه از توانايي ها و استعدادهاي بسيار بالايي برخوردارند لذا بايد زمينه براي حضور اين بانوان در عرصه هاي مختلف سياسي اجتماعي و بروز اين استعدادها فراهم شود.
**زنان با حضور گسترده و آگاهانه خود مي توانند تاثير مثبتي بر انتخابات داشته باشند
يكي از اساتيد دانشگاه كردستان نيز گفت: زنان كشور ما به عنوان قشر تاثيرگذار جامعه همواره بخصوص پس از پيروزي انقلاب اسلامي در راستاي رشد و تعالي جامعه در جبهه هاي مختلف حضور داشته و براي توسعه كشور كوشيده اند.
نسرين علي اكبري با اشاره به اينكه هم اكنون بسياري از بانوان جامعه ما تحصيلكرده هستند افزود: بدون شك اين افراد به عنوان قشر فهيم و تحصيلكرده جامعه مي توانند با حضور آگاهانه خود نقشي تاثيرگذار بر انتخابات داشته باشند.
وي در ادامه با بيان اينكه انتخابات اصل مهمي است كه به عنوان نمادي از دموكراسي در جوامع مطرح است اظهار كرد: جامعه ما هم با تجربه جمهوريت به عنوان يك اصل حكومتي از اين نماد مدني استفاده مي كند.
اين استاد دانشگاه بيان كرد: در طول قريب به چهار دهه از عمر انقلاب مردم ما همواره حضوري پرشور در عرصه هاي مختلف بخصوص انتخابات ها داشته اند و با انتخاب آگاهانه خود سرنوشت كشور را رقم زده اند.
** نگاه ويژه دولت تدبير و اميد به جامعه زنان و خانواده
مديركل امور زنان و خانواده استانداري كردستان در ادامه با بيان اينكه در دولت يازدهم جامعه زنان و خانواده را بصورت ويژه مورد توجه قرار گرفت افزود: در اين راستا دولت تدبير و اميد يكي از شايسته ترين و توانمندترين بانوان را وارد كابينه خود كرد و در راستاي رفع سياست هاي تبعيض آميز عليه زنان، تلاش هاي بسياري انجام شد.
ليلا آژير توجه به زنان روستايي و افزايش 100 درصدي زنان دهيار را از ديگر اقدامات دولت در اين راستا برشمرد و گفت: در دولت يازدهم، روحي تازه به جامعه زنان داده شد و زمينه هاي تقويت خودباوري و اعتماد بنفس زنان و همچنين افزايش استخدامي بانوان فراهم شد.
وي با بيان اينكه رواج گفتمان عدالت جنسيتي در ميان جامعه در دولت تدبير و اميد انجام گرفت اظهار كرد: در اين دولت استفاده از بانوان براي سمت هاي مختلف مديريتي از جمله فرمانداري و بخشداري افزايش پيدا كرد.
مدير كل امور زنان و خانواده استانداري كردستان همچنين پيگيري حقوق زنان زنداني و زنان جرايم غيرعمد را از اقدامات دولت به حوزه زنان عنوان كرد و گفت: دولت يازدهم همچنين نگرش حمايتي به زنان متكدي، خياباني و معتاد داشت.
وي در ادامه با بيان اينكه تشكيل وزارت زنان و خانواده و يا سازماني مستقل با اين عنوان در دولت آينده بايد مورد توجه قرار گيرد افزود: تشكيل اين وزارتخانه يا سازمان منجر به تغيير نگرش جامعه نسبت به زنان و خانواده و همچنين افزايش فعاليت در راستاي رفع مشكلات حوزه زنان مي شود.
آژير اظهاركرد: امور بانوان و خانواده استانداري كردستان در چهار سال اخير در راستاي بهره گيري از ظرفيت هاي بانوان و رفع مشكلات موجود در حوزه زنان اقدامات موثري انجام داده است.
وي با بيان اينكه امور بانوان و خانواده استانداري درصدد است در راستاي نهادينه كردن فرهنگ بهره گيري از ظرفيت زنان در سمت هايي مانند فرمانداري و بخشداري تلاش كند افزود: در دولت يازدهم بستر اين مهم فراهم شده و اميد مي رود در دولت آينده بصورت جدي تر پيگيري شود.
**نگاه به فعالان مدني و فرهنگي در دولت تدبير و اميد تغيير يافت
در ادامه اين ميزگرد خانم معتمد وزيري، بانوي فعال فرهنگي و مدني عنوان كرد: دولت تدبير و اميد نگاه ويژه اي به سازمان هاي مردم نهاد داشته و در مجموع در اين دولت نگاه به فعالان مدني و فرهنگي تغيير مثبت پيدا كرد.
وي با بيان اينكه در اين دولت فضا براي فعاليت هرچه بيشتر فعالان فرهنگي و مدني باز شد افزود: همچنين اين دولت با نگاه مثبت خود موجب شد تعداد فعالان مدني و تعداد NGOها افزايش يابد.
معتمد وزيري اظهار كرد: در گذشته فعاليت هاي نهادهاي فرهنگي و مدني زير ذره بين دولت بود و براي هركاري بايد مدتها منتظر مجوز بودند اما در دولت يازدهم، دخالت دولت كمتر شده و اگر نياز به مجوزي هم باشد بسيار سريع داده مي شود.
وي ادامه داد: در دولت گذشته هر گونه حرفي در مورد حركت هاي مدني، حقوق زنان و غيره خط قرمز بود اما خوشبختانه در دولت تدبير و اميد اين روند كاملا تغيير پيدا كرد.
به گفته وي همچنين در اين دولت در راستاي توانمندسازي نهادهاي فرهنگي و مدني، افزايش نمايشگاه ها، افزايش كنسرت ها و غيره تلاش هاي زيادي انجام شد.
**عدم مشاركت در انتخابات واگذاري حق خود به ديگران است
مديركل امور خانواده و استانداري كردستان در ادامه با اشاره به اهميت حضور پرشور مردم در پاي صندوق هاي اخذ راي گفت: بدون شك عدم مشاركت مردم در اين رويداد سرنوشت ساز در واقع توهين به خود و واگذاري حق خود به ديگران است.
وي اظهار كرد: وقتي ما مي بينيم كه راي ندادن 18 ميليون نفر در انتخابات گذشته موجب شد ايران در شرايط سختي قرار بگيرد كه دولت هنوز به سختي تلاش مي كند آن را جبران كند بايد آگاهانه و با بصيرت در پاي صندوق هاي اخذ راي حضور يابيم.
آژير افزود: شايد اگر آن دوران نيز آن 18 ميليون نفر با انتخابات قهر نمي كردند شايد هيچوقت در مسائل تحريم قرار نمي گرفتيم و مشكلاتي كه دچار آن هستيم به وجود نمي آمد.
**مردم با حضور آگاهانه در انتخابات آينده روشن تري براي ايران رقم مي زنند
بانوي فعال فرهنگي و مدني نيز در اين رابطه گفت: 29 ارديبهشت 96 برگ ديگري از تاريخ ايران ورق مي خورد لذا بايد همه ما در عرصه انتخابات حضور يافته و با انتخاب آگاهانه خود سرنوشت خوبي براي كشور رقم بزنيم.
فرخ لقا معتمد وزيري افزود: انتخاب ما بايد به گونه اي باشد كه مورد لعن و نفرين آيندگان قرار نگيريم و اجازه ندهيم افرادي انتخاب شوند كه كشور و ملت را دچار مشكل كنند.
وي با بيان اينكه ما بايد تلاش كنيم راهي كه طي اين چند سال در كشور طي شده عقب گرد پيدا نكند اظهار كرد: بدون شك انتخاب آگاهانه زمينه را براي ايراني آبادتر از گذشته فراهم مي كند.
**تحريم انتخابات به نفع مردم و جامعه نيست
استاد دانشگاه كردستان نيز گفت: عدم مشاركت در انتخابات در واقع رفتار مدني نبوده و قهر كردن با انتخابات و تحريم آن در واقع به نفع مردم و جامعه نبوده و منجر به انتخاب افرادي مي شود كه مد نظر ان افراد نيز نبوده اند.
علي اكبري اظهار كرد: بدون شك راي ندادن عده اي منجر به برگزار نشدن انتخابات نمي شود بلكه ما با عدم مشاركت خود حق و تكليف قانوني خود را به ديگران واگذار كرده ايم.
دوازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري و پنجمين دوره انتخابات شوراهاي اسلامي شهر و روستا روز جمعه 29 ارديبهشت بصورت همزمان در سراسر كشور برگزار مي شود.
7348/7352/1904
**خبرنگاران: افسانه گلباغي، شيوا اردلان منش/انتشار دهنده: مسعود احمدي
ميزگرد ايرنا
افزايش مشاركت سياسي بانوان راهي براي توسعه و پيشرفت بيشتر كشور
۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۶، ۱۰:۰۹
کد خبر:
82533127
سنندج- ايرنا- زنان به عنوان نيمي از جمعيت جامعه نقش تاثيرگذاري در توسعه و آباداني كشور دارند و بدون شك افزايش مشاركت سياسي و اجتماعي اين قشر مي تواند به پيشرفت هر چه بيشتر كشور كمك كند.