تشكل های مردم نهاد به همراه دیگر مجموعه های تاثیر گذار از جمله ائمه جمعه و جماعات و رسانه ها برای كشاندن آگاهانه مردم به صحنه با تاكید و گوشزد كردن اهمیت انتخابات در نظام مردم سالاری دینی و تبعات نامیمونی كه مشاركت حداقلی می تواند برای آینده نظام اسلامی بدنبال داشته باشد می توانند سهم بالایی را داشته باشند.
قطعا تشكل های مردم نهاد در شرایط فعلی كشورمان كه احزاب هنوز از جایگاه والایی برخودار نیستند می توانند در راستای ایفای نقش احزاب مواضع و نامزدهای انتخاباتی را برای مردم معرفی و در این ارتباط روشنگری كنند.
در میزگردی كه در خبرگزاری جمهوری اسلامی مركز كرمان برگزار شد، با برخی نمایندگان تشكل های مردم نهاد و فعالان سیاسی و اجرایی درباره اهمیت شركت مردم در انتخابات و نقش اثرگذار این تشكل ها در افزودن بر میزان مشاركت مردمی به گفت و گو نشسته ایم .
*سمن ها جوانان را به حضور حداكثری در انتخابات تشویق كنند
مشاور استاندار كرمان در امور جوانان در این میزگرد گفت: سازمان های مردم نهاد با ذات وجودی خود در انجام كارهای عام المنفعه، می توانند مردم را به حضور حداكثری پای صندوق های اخذ رای تشویق كنند.
حسین صفریان افزود: هر سمن با توجه به دایره فعالیتی كه انجام می دهد وظیفه ترغیب و تشویق مردم برای حضور در انتخابات و انتخاب درست را دارد.
وی با اشاره به جمعیت جوان كشور كه اكثریت را شامل می شود گفت: جوانان بدانند نقش بسیار مهمی به صورت مستقیم و غیر مستقیم در آبادانی كشور دارند و این قشر برای انتخاب صحیح باید آگاهانه پای صندوق های رای حاضر شوند.
مشاور استاندار كرمان در امور جوانان اضافه كرد: با توجه به شرایط منطقه ای ایران، حضور حداكثری مردم این نظام را از هرگونه آفت، گزند و نقشه آفت دلان و كوردلان و بدخواهان علیه نظام جمهوری اسلامی خنثی خواهد كرد.
وی گفت: در كشور ما، مردم تعیین كننده خط مشی تفكر حاكم بر جریان و مدیریت اجرایی كشور هستند لذا حضور حداكثری مردم پای صندوق های اخذ رای بسیار حائز اهمیت است.
صفریان افزود: سئوالی كه در مقابل تفكرات و دیدگاه های زیادی كه در مورد اهمیت رای دادن مطرح است اینكه اگر حضور پیدا نكنیم و رای ندهیم و انتخاب نكنیم چه باید بكنیم و چه جایگزینی وجود دارد؟
وی عنوان كرد: با تاكید مقام معظم رهبری، رای دادن حقی است كه مردم به گردن حاكمیت دارند و مردم با انتخاب خود، كشور را به سمتی هدایت می كنند كه آینده چهارساله را رقم خواهد زد.
**مشاركت نكردن در انتخابات خلاف مصالح اسلام و كشور است
یك فعال سیاسی استان كرمان نیز در این میزگرد گفت: زمانی در آغاز انقلاب مشاركت كردیم و امروز نیز باید برای استمرار این نظام در انتخابات مشاركت داشته باشیم زیرا مشاركت نكردن خلاف مصالح اسلام و كشور است.
معصوفه رفیعی پور افزود: با مشاركت نكردن ، این انتخابات نیز برگزار می شود پس بهتر است كه مشاركت كرده و فرد مورد وثوق خود را انتخاب كنیم و میدان را به دیگران واگذار نكنیم.
وی بیان كرد: در جامعه مردم سالار حضور و مشاركت پرشور مردم موجب ایجاد موجی می شود كه اقتدار نظام جمهوری اسلامی را در پی دارد.
این فعال سیاسی گفت: در جامعه ایران اسلامی حضور در انتخابات را حق و تكلیف می دانیم پس نباید از وظیفه خود شانه خالی كرد و باید در این تصمیم سازی مشاركت كرد.
وی با تاكید بر اینكه شركت در انتخابات حق و تكلیف است افزود: مكلف بودن انسان بر انجام فرایض و قوانین دینی ریشه در حق انسانی دارد و تنها جایی كه می توانیم حق خود را به اثبات برسانیم شركت در صحنه انتخابات بوده و در جمهوری اسلامی این حق شهروندی به مردم سپرده شده است.
رفیعی پور اظهار كرد: انتخابات به عنوان مهمترین عرصه حضور مردم در صحنه تصمیم گیری است كه نظام جمهوری اسلامی، همه اقشار جامعه را در سرنوشت خود شریك می كند.
وی با بیان اینكه یك جامعه مردم سالار توجه به اصل و اساس انتخابات دارد گفت: مردم در انتخابات ریاست جمهوری، خبرگان رهبری، مجلس شورای اسلامی و شورای اسلامی شهر و روستا می توانند خود را نشان داده و در سرنوشت كشور شریك شوند.
به گفته این فعال سیاسی انتخاب رئیس جمهوری كه مهمترین انتخاب در این برهه از زمان است مظهر اراده ملی است و انتخاب اعضای شوراهای شهر و روستا بستر اداره امور منطقه توسط مردم است و هر 2 انتخابات در سرنوشت ملی مهم و سرنوشت ساز است.
وی با بیان اینكه با حضور حداكثری مردم پای صندوق های اخذ رای رئیس جمهوری منتخب پشتوانه گرم تری خواهد داشت تصریح كرد: انتخاب رئیس جمهوری پروسه ای تدریجی است و نباید انتظار داشت كه در كوتاه ترین زمان دولت ها تمامی مشكلات جامعه را حل كنند.
رفیعی پور خاطرنشان كرد: نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری، شعارهای عملیاتی بدهند زیرا رئیس جمهوری مسئول اجرایی كشور است و بسیاری از مسائل خصوصا یارانه ها را مجلس باید مصوب كند.
وی گفت: آرامشی كه امروز در جامعه مشاهده می كنیم مطلوب است و زمینه پیشرفت اقتصادی و اشتغال جوانان را فراهم خواهد كرد.
به گفته وی از جمله بزرگترین مشكلات جامعه ركود و تورم بود كه گام های موثری در دولت یازدهم در این زمینه برداشته شده است.
**حضور جوانان در انتخابات نظام را بیمه می كند
نماینده سمن های جوانان هم در این میزگرد گفت: مسئولان نظام همواره به جوانان نگاه ویژه ای دارند و بر استفاده از آنها در امور مختلف تاكید دارند و محور هر نوع حركت سرنوشت ساز در كشور بوده كه در طول تاریخ به اثبات رسیده است .
رامین عبدلی افزود: حضور و مشاركت حداكثری مردم و جوانان در این انتخابات بسیار حساس و سرنوشت ساز است و نظام را مقابل هجمه های دشمن بیمه و آینده كشور را در رابطه با برخی مسائل در سیاست خارجی تضمین خواهد كرد.
وی بیان كرد: حضور جوانان باعث داغی تنور انتخابات می شود و شور و شادابی برای فضای انتخاباتی فراهم حواهد كرد.
این فعال حوزه جوانان تاكید كرد: جوانان برای روشنگری و شفاف سازی مسائل انتخاباتی بین مردم نقش مهمی دارند و می توانند با تبیین سیاست های نظام در جامعه به انتخاب فرد اصلح كمك كنند.
وی گفت: مشاركت گسترده مردم به ویژه جوانان موجب ایجاد نشاط و امید در جامعه می شود و امیدآفرینی در جوانان بستر را برای برای حضور حداكثری فراهم می كند.
عبدلی اظهار كرد: حضور پرشور جوانان در انتخابات پیش رو با توجه به توطئه های دشمنان و جنگ نرم آنها جواب دندان شكنی به آنها است.
وی با اشاره به وعده های برخی نامزدها در مناظره ها و تبلیغات انتخاباتی افزود: متاسفانه جوانان در بحث های انتخاباتی دیده نشدند و برخی نامزدها جوانان را به نفع خود تحریك و استفاده می كنند.
خبرنگاران: حامد سالاری و داود رجبی بهجت ** انتشار دهنده: بهنام احمدی *
7437/7420/ 5054
میزگرد ایرنا/ نقش تشكل های مردم نهاد در تحقق مشاركت حداكثری
۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۶، ۱۳:۰۲
کد خبر:
82533480
كرمان - ایرنا - ایجاد شور و نشاط انتخاباتی در هر دوره ای نیز به حضور فعال و آگاهانه همه جانبه آحاد مردم بخصوص نسل جوان بستگی دارد كه نقش تشكل های مردم نهاد در فراهم كردن زمینه این حضور و تحقق مشاركت حداكثری موثر است .