خبر فوری: رفع فیلترینگ

۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۶، ۱۶:۱۱
کد خبر: 82535044
T T
۰ نفر

تا سال 2025

ایمنی‌درمانی جایگزین شیمی‌درمانی می‌شود

۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۶، ۱۶:۱۱
کد خبر: 82535044
ایمنی‌درمانی جایگزین شیمی‌درمانی می‌شود

تهران - ایرنا - دبیر انجمن رادیوتراپی انكولوژی ایران گفت: ایمنی درمانی و ژن درمانی تا كمتر از یك دهه دیگر (2025 میلادی) جایگزین شیوه های سنتی درمان سرطان از جمله شیمی درمانی خواهد شد.

به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، دكتر حسین فودازی روز پنجشنبه در حاشیه برگزاری اولین همایش تازه های ایمونوانكولوژی در جمع خبرنگاران با یادآوری اینكه درمانهای پایه ای رایج سرطان شامل جراحی، شیمی درمانی و رادیوتراپی است، اظهار داشت: قدمت جراحی در سرطان به حدود 200 تا 300 سال قبل برمی گردد، رادیوتراپی هم از اوایل قرن بیستم وارد درمان سرطان شده است و بعد از جنگ جهانی دوم، متوجه شدند كه برخی سموم شیمیایی می تواند سرعت رشد تومورهای سرطانی را كاهش دهد كه به دنبال آن، داروهای شیمی درمانی كشف و وارد بازار شد.
این متخصص كلینیكال انكولوژی افزود: طی سالهای پایانی قرن بیستم و اوایل قرن بیست و یكم، درمان بسیاری از سرطانها به یك اندازه ای از اثربخشی رسیده اند به این معنی كه سرطان هایی كه در مراحل ابتدایی هستند مثل سرطان پستان، پروستات و روده بزرگ، درمان قطعی می شوند ولی در مراحل پیشرفته سرطان، قدرت و اثربخشی درمان های رادیوتراپی و شیمی درمانی به اندازه متوسط و معمولی است.
وی به برخی معایب شیوه های رایج درمان سرطان اشاره كرد و گفت: داروهای شیمی درمانی با وجود اینكه بر سلولهای سرطانی اثر می گذارند ولی سلولهای سالم را هم از بین می برند یا رادیوتراپی، اثربخشی بسیار خوبی دارد ولی ممكن است همزمان به بافت سالم هم آسیب برساند.
فودازی خاطرنشان كرد: از مدتها قبل می دانستیم كه سولهای سرطانی، طبیعی نیستند بلكه سلولهایی هستند كه دچار یك تغییر ساختار ژنی شده اند و براثر آن، تزاید سریع می یابند و یك توده سرطانی تشكیل می دهند.
به گفته وی، روزانه هزاران سلول سرطانی در بدن هر انسانی به وجود می آید ولی سیستم دفاعی و ایمنی بدن، این سلولهای سرطانی را از بین می برد.
فودازی افزود: چنانچه این سیستم ایمنی، كاركرد خود را نداشت همه انسانها قبل از رسیدن به سن جوانی می مردند ولی خوشبختانه سیستم ایمنی بدن در 99 درصد این موارد، سلولهای سرطانی را از بین می برد.
وی بیان داشت: اگر سیستم ایمنی بدن به خاطر استرس، مشكلات ژنتیكی پایه و عوامل محیطی، درست كار نكند و در تشخیص و مبارزه با سلولهای سرطانی دچار مشكل شود ما به سرطان مبتلا شده و نیازمند درمان می شویم.
این متخصص سرطان شناسی تصریح كرد: با توجه به مشكلات شیمی درمانی و رادیوتراپی و همچنین با درنظر گرفتن این واقعیت كه پایه شكل گیری سرطان، مشكل در سیستم ایمنی بدن است، از اوایل قرن 21 این تفكر ایجاد شد كه به جای تمركز روی معلول به علت ایجاد سرطان بپردازیم.
وی ادامه داد: بنابراین از این پس، تمركز اصلی روی تقویت و تحریك سیستم دفاعی و ایمنی بدن قرار گرفت تا این سیستم كه در مواردی، قادر به تشخیص سلولهای سرطانی نبود بتواند این سلولها را بشناسد و آنها را از بین ببرد.
فودازی اعلام داشت: از ابتدای قرن 21 كه بحث های تئوریك ایمونوتراپی یا تقویت سیستم ایمنی مطرح شد تاكنون اثربخشی داروهای آن در مرحله بالینی به اثبات رسیده است، مثلا در برخی سرطان های بسیار كشنده مثل ملانوم پوستی یا سرطان ریه كه طول عمر بیماران بسیار كوتاه است و داروهای معمول شیمی درمانی یا رادیوتراپی برای آنها اثربخشی ندارد، ایمونوتراپی راهی را برای درمان بیماران باز كرده و نتایج خوبی داشته است.
وی تاكید كرد: هرچند ایمونوتراپی هنوز در ابتدای راه است اما با توجه به سرمایه گذاری های عظیمی كه در دنیا روی این شیوه درمانی صورت می گیرد، در آینده نه چندان دور شاهد تاثیرات عملی آن روی درمان بیماری های مختلف به ویژه سرطان خواهیم بود.
دبیر انجمن رادیوتراپی و انكولوژی ایران اظهار داشت: خوشبختانه كشور ما از نظر دانش علم سرطان، پا به پای كشورهای پیشرفته قدم برمی دارد و در این زمینه هم وارد عمل شده است و درعین اینكه بسیاری از بیماری های عفونی را كنترل كرده ایم و در درمان سرطان نیز شاهد یك تحول اساسی هستیم.
وی آشنایی متخصصان كلینیكال سرطان شناسی با آخرین یافته های روز دنیا در زمینه ایمونوتراپی و ترسیم چشم انداز روشن آینده این دانش در درمان سرطان را مهم ترین انگیزه انجمن رادیوتراپی انكولوژی ایران از برگزاری اولین همایش تازه های ایمونوانكولوژی عنوان كرد.
این همایش یك روزه با حضور مسئولان انجمن رادیوتراپی انكولوژی ایران و پزشكان متخصص انكولوژی(سرطان شناسی) در هتل استقلال تهران برگزار شد.
شركت كنندگان در این همایش تخصصی با جدیدترین یافته های ایمونوانكولوژی از جمله جایگاه این دانش نوین در درمان تومورهای توپر (Solid Tumors)، انواع روش های ایمونوتراپی و جایگاه این علم در درمان سرطان پستان، سرطان ریه، سرطان های گوارشی، سرطان های یوروژنیتال (پروستات، كلیه و مثانه)، نقش ایمونوتراپی در درمان سرطان پوست و كلیات رادیوایمونولوژی آشنا شدند.
علمی ** 1055 ** خبرنگار : زینب كارگر * انتشار: امید غیاثوند
۰ نفر