به گزارش انجمن رادیوتراپی انکولوژی ایران، محمدرضا قوامنصیری امروز (شنبه) در همایش تازه های ایمونو انکولوژی، گفت: ایمنوتراپی تاریخ ۷۰ ساله در درمان سرطان دارد اما در ۱۵ سال اخیر موارد زیادی در ارتباط با وضعیت سیستم ایمنی بدن در بیماران مبتلا به سرطان مورد توجه محققان این رشته قرار گرفته است.
وی افزود: درمانهای تکمیلی مانند شیمیدرمانی یا اشعهتراپی نتوانسته اند نتیجه خوبی در درمان سرطان داشته باشند اما با این وجود جایگاه ویژهای دارند.
رئیس انجمن رادیوتراپی انکولوژی ایران عنوان کرد: وقتی آنتیبیوتیکها کشف شدند، نتایج چشمگیری داشتند. این جایگاه تا زمانی که عوامل بیماریزای عفونی در برابر باکتریها مقاوم شدند، ادامه داشت اما پس از این ماجرا، بهناچار مجبور شدند از آنتیبیوتیکهای قویتر استفاده کنند. بعد از گذشت ۲۰ سال نیز دوباره خانواده ۳ آنتیبیوتیکها که بسیار قویتر بودند، برای درمان وارد بازار شد.
قوامنصیری اضافه کرد: در خصوص سرطانها نیز وضع به همین منوال است. معمولاً سلولهای سرطانی در بدن خاصیت آداپتازیون دارند به این معنی که تغییر وضعیت نسبت به محیط خود ایجاد کردند و وقتی شرایط برایشان غیرقابل تحمل باشد، اضمحلالی در روند تقسیم و ازدیاد آنها بهوجود میآید و باید اینطور معنی کنیم که سرشتشان با تغییر شرایط، تغییر میکند.
وی اضافه کرد: هر درمانی که از ۱۰۰ سال پیش برای سرطان کشف کردیم (بهجز جراحی) تغییر پیدا کرده است.
رئیس انجمن رادیوتراپی انکولوژی ایران اضافه کرد: در شیمیدرمانی مشخص شد بر روی بسیاری از سرطانها اثر خوبی دارد اما با گذشت زمان این درمان اثر خودش را کمکم از دست داد، به همین دلیل مجبورند از درمانهای جدیدی استفاده کنند که در ایمنوتراپی این موضوع مورد استفاده قرار میگیرد.
قوامنصیری با توجه به اینکه درمان سرطان به سمت ایمنوتراپی میرود، اعلام کرد: ایمنوتراپی تقویتکننده بوده و سبب میشود که سلولهای سرطانی نتوانند سلولهای سیستم دفاعی را بلوکه کنند و جلوی فعالیت سلولهای سرطانی را میگیرند.
وی اضافه کرد: ایمنوتراپی وارد فاز جدیدی شده و در محیط سلولهای زنده حائل بین سلولهای طبیعی و سلولهای بیمار میشود. در این روش درمان، ریزمغزهایی داریم که از آن استفاده شده و سبب میشوند که تمام اتصالات بین سلولی مدیریت شوند. در واقع این روش، توانایی این را دارد که با داروهای خاص، یک قسمتی از بدن را بلوکه کرده و اجازه ندهد فعالیتهای سلولی در آن ناحیه صورت گیرد.
رئیس انجمن رادیوتراپی انکولوژی ایران با تأکید بر اینکه این روش بهتازگی در ایران آغاز شده و برای تعیین میزان موفقیت آن نیاز به زمان وجود دارد، خاطرنشان کرد: باید تحقیقات زیادی در این مورد صورت گیرد تا مشخص شود که آیا این روش درمانی برای همه انواع سرطان قابل استفاده است یا نه. از سوی دیگر باید بگوییم این روش در مناطق مختلف دنیا جواب داده است اما باید اثر آن بر ژنتیک یا نژاد ما نیز مورد بررسی قرار گیرد و به این نتیجه برسیم که آیا تفاوت درمانی با تغییر ژنتیک وجود دارد یا خیر که این موضوع به پنج تا ۱۰ سال تحقیقات نیاز دارد
رئیس انجمن رادیوتراپی انکولوژی ایران:
روش جدید درمان سرطان در ایران عملیاتی میشود
۵ مرداد ۱۳۹۸، ۱۶:۵۸
کد خبر:
83413444
تهران - ایرنا - رئیس انجمن رادیوتراپی انکولوژی ایران با بیان این که روش جدید درمان سرطان در ایران به اجرا درمیآید، گفت: براین اینکه تاثیر این روش بر درمان سرطان مشخص شود به زمان نیازمند است.
اخبار مرتبط
-
رئیس انجمن بیوتکنولوژی ایران
واردات بیسامان، صنعت داروسازی داخلی را نابود میکند
تهران- ایرنا- رئیس انجمن بیوتکنولوژی ایران گفت: سیاستهای فعلی در برابر داروسازان عواقب خیلی…
-
دبیر علمی كنگره كلینیكال انكولوژی ایران:
قابلیت های رادیوتراپی در حوزه درمان سرطان شناخته شود
تهران- ایرنا- دبیر علمی اولین كنگره بین المللی و یازدهمین كنگره سالیانه كلینیكال انكولوژی ایران…
-
پروتون درماني سرطان و چشم انداز به كارگيري آن در ايران
تهران- ايرنا- پروتون درماني روشي پيشرفته در درمان سرطان است كه به گفته رئيس انجمن راديوتراپي…
-
تا سال 2025
ایمنیدرمانی جایگزین شیمیدرمانی میشود
تهران - ایرنا - دبیر انجمن رادیوتراپی انكولوژی ایران گفت: ایمنی درمانی و ژن درمانی تا كمتر…
نظر شما