به گزارش ايرنا از وزارت صنعت، معدن و تجارت، هدف از حمايت طرح جليقه حيات هوشمند، بهبود و ارتقاي سبك زندگي سالم مردم و حركت در راستاي سند چشم انداز نظام سلامت كشور است.
«علي اكبر كوهستاني» مديرعامل شركت «مراقبين هوشمند سلامت» امروز (يكشنبه) با تاكيد بر اينكه حوزه بهداشت و سلامتي از طريق تلفن همراه به سرعت در حال گسترش است، گفت: با توجه به بالا بودن آمار مرگ و مير ناشي از بيماريهاي قلبي و عروقي و همچنين محيا بودن شرايط ابتلا و عدم بهرهگيري عمومي از استانداردهاي بينالمللي بهداشتي در زمينه هاي مختلف، توسعه يك فناوري پوشيدني كه قابليت مانيتورينگ پيوسته و همزمان وضعيت عملكرد قلب و علايم حياتي بر روي گوشي هوشمند فرد را دارا باشد، بيش از پيش احساس ميشود.
وي ادامه داد: با توجه به اهميت اين موضوع با بهرهگيري از دانش غني بومي، در كنار پيشرفت هاي سريع علمي، با طراحي، مجتمع سازي و ارتقاي بلوكهاي حياتي اين ايده، گامي موثر در ارائه لباسي هوشمند كه علاوه بر راحتي استفاده، علايم حياتي فرد را سنجيده و با ارائه گزارشي دقيق براي استفاده پزشك معالج و جلوگيري از بروز خطرات جبران ناپذير، برداشته شده است.
به گفته مديرعامل شركت سازنده جليقه حيات هوشمند، با توجه به اينكه بيماريهاي قلبي و عروقي يكي از مهمترين عوامل مرگ ومير در ايران شناخته شده است (13 درصد فوتيهاي 6 ماهه نخست سال 1394 به دليل عوارض بيماريهاي قلبي بوده است)، بازار گستردهاي در سطح كشور دارد و بر اين اساس مانيتورينگ مستمر و به موقع امكان پيگيري و رسيدگي به عارضههاي قلبي در زمان كوتاه را فراهم ميكند.
كوهستاني خاطرنشان كرد: اين طرح با «عنوان جليقه حيات هوشمند براي ارسال الكتروكارديوگرام بيسيم به كلينيك مجازي قلب» موفق به اخذ گواهينامه ثبت با شماره 91767 شده و در راستاي توليد تجاري در مراحل اخذ مجوز از اداره كل تجهيزات پزشكي است.
مديرعامل شركت طراح و سازند پوشيدني الكترونيكي هوشمند تصريح كرد: حمايتهاي صندوق حمايت از تحقيقات و توسعه صنايع الكترونيك(صحا) از اين پروژه سبب پيشبرد سريعتر و بهتر آن در راستاي ساخت و تجاريسازي شده است. همچنين با توجه به اينكه تاكنون دستگاهي با اين هدف و عملكرد توليد و وارد ايران نشده است، از لحاظ قيمت و خدمات پس از فروش نسبت به دستگاههاي نسبتا مشابه كاملا رقابتي است.
برپايه اين گزارش، الكتروكارديوگرام ديناميك يا هولتر در پزشكي به روشي تشخيصي براي پايش و مونيتورينگ فعاليت قلب در تشخيص بينظميهاي تپش در قلب براي يك دوره زماني بلندمدت از 24 تا 48 ساعت گفته ميشود. دراين سيستم، پنج الكترود خشك به عنوان گيرنده سيگنال قلبي درابعاد 1*2 سانتيمتر و قابليت دكمه شدن به لباس به كار ميرود. اين الكترودها در نزديكترين نقطه به قلب و در 5 نقطه مستقر شده (همانند الكترود هاي ECG ) و سيگنالهاي توليدي را به صورت بيسيم به واحد پردازش كه يك گوشي هوشمند است ارسال ميكنند. گوشي با دريافت اين سيگنال و دادههاي ديگر همانند مسافت پيمايش شده، گزارش كاملي از سلامت و فعاليتهاي فرد ارائه خواهد كرد.
همه افراد جامعه ميتوانند با نمونه عمومي اين محصول به طور مداوم وضعيت سلامت قلب خود را كنترل كنند. به اين شكل كه نرم افزار هوشمند موجود در تلفن همراه با آناليز وضعيت قلبي افراد و با كمك گرفتن از دادههاي ديگري كه به طور معمول از سنسورهاي گوشي دريافت ميكند، الگوي سلامتي مناسبي براي افراد تجويز كرده و سلامت افراد را تضمين ميكند.
نمونه حرفهاي محصول براي ورزشكاران است؛ به كمك نسخه پيشرفته اين سيستم كه با استفاده از بلوتوث، اطلاعات را تا هزار متر ميتواند به رايانه تيم پزشكي مستقر در حاشيه تمرين تله متري كند، اطلاعات جامعي از فيزيك سلامت ورزشكار در اختيار مربي و تيم پزشكي براي آناليز و بهينهسازي فرآيند تمرين قرار ميگيرد. الكترودهاي اين نمونه مي تواند شامل سنسورهاي ديگري هم باشد. همچنين نمونه پزشكي براي افراد با عارضه قلبي است. در اين محصول مي توان از طريق گوشي هوشمند دائما وضعيت سلامت افراد را در اختيار خانواده و مركز فوريتهاي پزشكي قرار داد.
به گزارش ايرنا، سرمايه گذاري ريسك پذير و خدمات كارشناسي، صدور ضمانتنامه و حمايت مالي و اعتباري از تحقيقات و توسعه صنايع الكترونيك در بخش خصوصي و تعاوني به صورت تسهيلات و يا اعطاي كمكهاي بلاعوض به افراد حقيقي يا حقوقي، اهداف و مأموريت اصلي صندوق را مطابق اساسنامه آن تشكيل مي دهند.
براي آگاهي از آخرين اخبار اقتصادي ايران و جهان با كانال اقتصادي ايرنا در تلگرام همراه شويد:
@IRNAeco
https://t.me/irnaeco
اقتصام ** 3065 *1579* تنظيم كننده: محمد ملك دار ** انتشاردهنده:مرضيه فاتحي
طراحي و تجاريسازي جليقه حيات هوشمند با حمايت صندوق حمايت از صنايع الكترونيك
۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۶، ۱۶:۰۹
کد خبر:
82539790
تهران- ايرنا- فناوران يكي از شركتهاي فعال در حوزه تجهيزات و سيستمهاي الكترونيكي و تجهيزات مهندسي پزشكي، با حمايت صندوق حمايت از تحقيقات و توسعه صنايع الكترونيك (صحا) موفق به طراحي و ساخت نمونه تجاري جليقه حيات هوشمند شدند.