به گزارش روز سه شنبه گروه علمي ايرنا از خبرگزاري شينهوا، كارشناسان شركت تجارت الكترونيكي چين موسوم به 'علي بابا' با اضافه كردن سامانه تشخيص چهره به قسمت پرداختهاي الكترونيكي علي پي (AliPay) اين شركت، تحولي در اين بخش از سايت ايجاد كرده اند تا خريداران ديگر نياز به حفظ كردن شناسه كاربري و پسوورد خود نداشته باشند و تنها با اندكي صبر، بتوانند پس از تأييد شدن چهره خود توسط اين سامانه، از حساب متصل به اين بخش از سايت مبلغ موردنظر را از حساب خود پرداخت كنند.
گفته شده است كه پس از ثبت عكس و مشخصات خريدار در سايت، در دفعات بعد ديگر نيازي به درج اين اطلاعات نيست و خريدار تنها با نشان دادن چهره از دوربين جلويي موبايل هوشمند خود قادر به خريد خواهيد بود.
'چن جيدانگ' مسئول فناوري شناسايي بيومتريك در يك شركت سرويس خدمات مالي وابسته به علي بابا گفت كه آزمايش پرداخت آنلاين با سامانه تشخيص چهره در اين كشور به اتمام رسيده است و اين سامانه به زودي مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
براساس فيلم ويديويي كه پرداخت آنلاين با استفاده از سامانه تشخيص چهره را نشان مي دهد، خريداران مي توانند در دو مرحله پرداخت خود را كامل كنند در مرحله اول چهره اسكن مي شود و در مرحله دوم چهار رقم آخر شماره تلفن خود را وارد مي كنند.
گرچه افراد زيادي از اين فناوري شگفت زده شده اند اما برخي از كاربران وب نگران مسائل امنيتي استفاده از آن هستند.
كاربران در راستاي تدابير امنيتي، براي استفاده از اين سرويس و اسكن چهره بايد چشمك بزنند، بخندند، سر خود را تكان دهند يا حركات ديگري انجام دهند تا حقيقي بودن هويت آنها و تمييز از تصوير و يا فيلم هاي ويديويي براي سامانه محرز شود.
علي پي در سال 2015 استفاده از يك سامانه تشخيص چهره را براي مشترياني كه 'لاگ اين' مي شوند آغاز كرد؛ ساير شركت هاي اينترنتي از جمله Baidu وTencent نيز از اين فناوري استفاده كرده اند.
علمي**2038**
مترجم: درنا محمديان* انتشار: زهره محتشمي پور
تهران-ايرنا- خريداران چيني به زودي فناوري جديدي را به كار مي گيرند كه از سامانه تشخيص چهره براي پرداخت آنلاين استفاده مي كند.