'محمدصادق معماریان' روز یكشنبه در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا درباره برگزاری نشست 172 اوپك، افزود: كاهش قیمت نفت، همه تولیدكنندگان نفت را دچار مشكل كرده است، بنابراین به دنبال راهی برای خروج از این وضعیت بودند.
رئیس اسبق اداره ارزیابی بازار نفت وزارت نفت درباره همراهی عربستان با تمدید طرح تولید اعضای اوپك، بیان داشت: مسیری را كه عربستان برای مقابله با شیل نفت آمریكا در پیش گرفته بود، مسیر اشتباهی بود، بنابراین آن را تغییر داد.
ابن كارشناس ارشد مسایل انرژی اضافه كرد: اقتصاد عربستان به نفت وابسته است، بنابراین، فشارهای مالی نیز در این تصمیم گیری بی تاثیر نبوده است،
معماریان با بیان این كه اوپك شبیه یك خانواده است، افزود: در صورت فروپاشیدن و یا ضعف اوپك، همه اعضای این سازمان، زیان می كنند؛ بنابراین، اعضا تلاش كرده اند كه تعارضات سیاسی را از مباحث اقتصادی جدا كنند.
وی درباره همراهی روسیه با این طرح نیز گفت: اقتصاد روسیه نیز همانند عربستان و تولیدكنندگان عمده اوپك، به نفت وابسته است، بنابراین، این كشور نیز به دنبال بهبود قیمت هاست.
رئیس اسبق اداره ارزیابی بازار نفت وزارت نفت ادامه داد: روسیه، پیش از این در سایه اوپك حركت و از تصمیمات اوپك سود می كرد.، اما اكنون شرایط تغییر كرده است.
این كارشناس ارشد مسایل انرژی گفت: روسیه مشاهده كرده است كه اكنون آمریكا به صورت تمام قد وارد بازار نفت شده و قصد دارد كه قیمت نفت را كنترل كند، بنابراین مدل بازیگری روسیه در بازار نفت تغییر یافت و اقدام به همكاری با اوپك كرد.
معماریان درباره پایبندی اعضا به توافق 9 ماهه كاهش تولید نفت، گفت: همه می دانند كه راه بازگشتی وجود ندارد و باید ادامه دهند.
وی افزود: حتی به نظرم اگر تولیدكنندگان نفت در زمان اجرای این طرح به این نتیجه برسند كه این میزان كاهش تولید، كافی نبوده، امكان دارد كه حجم آن را افزایش دهند.
رئیس اسبق اداره ارزیابی بازار نفت وزارت نفت درباره پیش بینی بازار و قیمت نفت پس از تمدید طرح كاهش تولید نفت، بیان داشت: در تعیین قیمت نفت عوامل مختلفی تاثیرگزار هستند.
این كارشناس ارشد مسایل انرژی اضافه كرد: به عنوان مثال، آمریكا در یك تصمیم غیر منتظره، برنامه ریزی كرده است كه حدود نیمی از ذخایر استراتژیك نفت خود (معادل حدود 340 میلیون بشكه) را تا 10 سال آینده آزاد كند كه معادل عرضه روزانه 95 هزار بشكه نفت است
وی ادامه داد: آمریكا با درآمد چند صد میلیارد دلاری كه از این طریق كسب می كند قصد دارد كه صنعت شیل نفت و همچنین سایر انواع نفت را تقویت كند.
ابن كارشناس ارشد مسایل انرژی بیان داشت: در زمان اعلام فروش ذخایر نفت آمریكا بازار واكنش منفی نشان داد و حدود سه دلار در هر بشكه كاهش یافت، در صورتی كه این طرح دولت آمریكا در كنگره این كشور تصویب شود، كاهش قیمت نفت، تثبیت می شود، اما در صورت عدم تصویب، قیمت ها دوباره اندكی بالا می رود.
رئیس اسبق اداره ارزیابی بازار نفت وزارت نفت گفت: این یك بازی و جنگ اقتصادی و روانی است كه آمریكا علیه تولیدكنندگان نفت راه انداخته كه در این جنگ از 2 ابزار شیل نفت و ذخایر استراتژیك استفاده می كند.
به گزارش ایرنا صد و هفتاد و دومین نشست عادی وزیران نفت و انرژی سازمان كشورهای صادركننده نفت (اوپك) روز پنجشنبه (چهارم خردادماه) با توافق بر سر تمدید 9 ماهه برنامه كاهش عرضه یك میلیون و 200 هزار بشكه ای كه در 30 نوامبر 2016 (دهم آذرماه 95) مصوب شده بود، پایان یافت.
همچنین اعضای اوپك و غیر اوپك برای دومین بار در 6 ماه گذشته گردهم آمدند و بار دیگر كاهش 600 هزار بشكه ای كاهش تولید نفت غیراوپكی ها را همسو با توافق اوپك تمدید كردند.
سازمان كشورهای صادركننده نفت (اوپك) در نشست رسمی 30 نوامبر 2016 (دهم آذرماه )1395 در وین، برای نخستین بار از سال 2008 میلادی با كاهش تولید موافقت كرد تا با كاهش مازاد عرضه نفت در بازارها، به بالا رفتن سطح قیمت ها كمك كند.
براساس این توافق، مقرر شد اوپك یك میلیون و ٢00 هزار بشكه در روز از سطح تولید خود بكاهد.
ایران، الجزایر، آنگولا، اكوادور، گابن، عراق، كویت، لیبی، نیجریه، قطر، عربستان، امارات و ونزوئلا اعضای اوپك به شمار می روند.
ایران، نیجریه و لیبی تا رسیدن به سطح تولید پیش از بحران خود از برنامه كاهش تولید اوپك مستثنی شدند.
برای آگاهی از آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان با كانال اقتصادی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
@IRNAeco
https://t.me/irnaeco
اقتصام*2022*1579* خبرنگار: میثم طاهری*انتشار :مرضیه فاتحی
كارشناس ارشد مسایل انرژی در گفت وگو با ایرنا:
اعضای اوپك موفق شدند مباحث اقتصادی را از تعارضات سیاسی جدا كنند
۷ خرداد ۱۳۹۶، ۱۰:۰۸
کد خبر:
82546830
تهران- ایرنا- كارشناس ارشد مسایل انرژی با بیان این كه اعضای اوپك موفق شدند مباحث اقتصادی را از تعارضات سیاسی جدا كنند، گفت: اگر تولیدكنندگان نفت در مدت اجرای این طرح به این نتیجه برسند كه كاهش 1.2 میلیون بشكه تولید نفت، كافی نیست، امكان دارد كه حجم آن را افزایش دهند.