۸ خرداد ۱۳۹۶، ۱۱:۵۲
کد خبر: 82548136
T T
۰ نفر
نیویورك تایمز: 'ترامپ' علاقمند به تجارت با ایران است

تهران - ایرنا - نیویورك تایمز روز یكشنبه در مطلبی نوشت: 'ترامپ' در پشت ظاهر كینه توزش علیه ایران؛ دوستدار تجارت با تهران است. كابینه آكنده از تجار ترامپ؛ بهترین دلیل این مدعاست.

به گزارش ایرنا، دراین مقاله روزنامه نیویورك تایمز به قلم 'توماس اردبرینك' رئیس دفتر این روزنامه در تهران آمده است:
رئیس جمهور'ترامپ' كه هرگز عداوت خود با ایران را پنهان نمی دارد، اخیرا در صحبت هایی در جمع سران برخی كشورهای مسلمان در عربستان با بیان استراتژی خود برای خاورمیانه خواستار منزوی شدن هرچه بیشتر ایران شد.
اما تهران در كمال تعجب؛ با متانت تمام با این تهدید ترامپ برخورد كرد . دلیلش مشخص است. ترامپ به رغم همه كینه و عداوتش با ایران اما نشان داده است كه بی علاقه نیست با ایران تجارت داشته باشد.
رویداد اخیر خاورمیانه و حضور ترامپ در نشست سران برخی كشورهای عرب در ریاض عربستان؛ در ظاهر قضیه یك واقعه بدی برای ایران به حساب می آید . ترامپ در واقع میهمان 'سلمان بن عبدالعزیز آل سعود' پادشاه عربستان بود ؛ كشوری كه دشمن منطقه ای قسم خورده ایران است. در این دیدار دو كشور آمریكا و عربستان یك قرارداد تسلیحاتی به ارزش 110 میلیارد دلار امضا كردند كه در نوع خود ركوردشكن بود.
ترامپ دراین سفر درصحبت هایی گفت:' تا زمانی كه ایران علاقمند نباشد كه یك شریك صلح باشد، همه كشورها باید با هم كار كنند تا ایران را منزوی كنند تا نتواند تروریسم را تامین مالی نماید'.
درهمین ارتباط ؛ آیت الله 'علی خامنه ای' رهبر عالی ایران در روز شنبه اعلام كرد كه یك چنین خریدی هیچ اثری نخواهد داشت.
آقای (آیت الله) خامنه ای درسخنانی كه در وب سایت شخصی اش پست شده نوشته است:' اینها مانند گاو شیرده هستند، آنقدر شیرشان دوشیده خواهد شد و هر موقع شیرشان تمام شود ذبح خواهند شد'.
در ظاهر امر اگرچه نیش و كنایه ها بین تهران و واشنگتن رد و بدل می شود اما در ایران؛ تهران منتظر است تا یك ناوگان از هواپیماهای 'بوئینگ' ساخت آمریكا را كه طی دو قرارداد به ارزش 22 میلیارد دلار میان ایران با این شركت آمریكایی امضا شده است را تحویل بگیرد.
آخرین قرارداد میان خطوط هوایی 'آسمان ' ایران با شركت هواپیماسازی 'بوئینگ' Boeing دو ماه بعد از مراسم تحلیف ترامپ امضا شد.
ترامپ یكی ازمنتقدان سرسخت توافق هسته ای ایران است و آن را ' بدترین قراردادی كه تا به حال آمریكا آن را امضا كرده 'نامیده است.اما ترامپ در ورای این ظاهر تندش نسبت به ایران؛ در سكوت كامل در ماههای آوریل و می دستورالعمل فسخ پاره ای از تحریمهای ایران را امضا كرد.
با این حساب قرارداد بوئینگ با ایران معتبر خواهد ماند و ایران می تواند تجارت بین المللی داشته باشد و به دارایی هایی كه سالهاست در آمریكا توقیف مانده است دسترسی داشته باشد.
و اما نشانه دیگری هم ظاهر شد كه دلالت می كند دولت ترامپ بی میل نیست با جمهوری اسلامی تعامل داشته باشد.
درجریان سفر ترامپ و همراهانش به عربستان؛ 'ركس تیلرسون' وزیر خارجه آمریكا در یك كنفرانس خبری در ریاض در پاسخ به سوال خبرنگاری كه از او سوال كرد:' اگر اتفاقا 'محمد جواد ظریف' وزیر خارجه ایران بخواهد تماس تلفنی با شما داشته باشد چه می كنید؟' تیلرسون پاسخ داد:' من به این تماس پاسخ خواهم داد'.
تیلرسون گفت:'اینكه آیا من گوشی تلفنی را كه زنگ می خورد را برخواهم برداشت یا نه ؛ باید بگویم كه من هیچگاه تماس تلفنی هیچ كس را كه بخواهد با من حرف بزند و یا یك مكالمه پربار داشته باشد را قطع نمی كنم'.
به نظر می رسد كه دولت ترامپ به یك درك مهم راجع به ایران رسیده است.
موضوع این است كه آمریكا بدون همكاری ایران به سختی قادر خواهد بود مشكلات متعدد موجود در خاورمیانه را حل كند.
به نظر می رسد كه دولت ترامپ به یك درك مهم راجع به ایران رسیده است.
موضوع این است كه آمریكا بدون همكاری ایران به سختی قادر خواهد بود مشكلات متعدد موجود در خاورمیانه را حل كند .
تحلیلگران می گویند كه اگر دو كشور ایران و آمریكا بر سر میز مذاكره بنشینند امكان مصالحه میان آنها وجود دارد و آمریكا می تواند كنترل (اهرم های فشار) خود براقتصاد ایران را در ازاء دریافت امتیازات در امور منطقه كم كند.
درفوریه گذشته به دنبال یك آزمایش موشكی ایران ؛ دولت ترامپ تعدادی از شخصیت های حقیقی و حقوقی ایران را تحریم كرد. این سیاست دنباله همان سیاست های دولت 'اوباما' بود. پنجشنبه گذشته هم كمیته روابط خارجی سنا یك سری تحریم های همه جانبه را علیه ایران بابت نقض حقوق بشر و حمایت از تروریسم تصویب كرد.
'جان كری' وزیر خارجه سابق آمریكا كه توافق هسته ای را با ایران به مذاكره گذاشت به این عمل سنا بشدت انتقاد كرده و خواستار 'پرهیز از هرنوع برخورد بدون گفت وگو' شده است.
و اما 'حسن روحانی'رئیس جمهور ایران هم كه در سمتش ابقا شده است هفته گذشته در صحبتهایی در یك كنفرانس خبری در تهران اشاره كرد كه بعد از گذشت یك مدت زمان مشخص كه دولت ترامپ در كارش حسابی جا افتاد و تهران هم با فرصت بیشتری توانست رهبر آمریكا را ارزیابی كند؛ دو طرف امكان دارد با هم ترتیب یك گفت و گو را بدهند.
روحانی گفت:' ما منتظریم دولت جدید آمریكا در مواضعش؛ دستوركارش و ذهنیتش به یك ثبات و آرامش برسد ، آنگاه ما هم درك صحیح تری از واشنگتن خواهیم داشت'.
روحانی گفت:'آنها در مذاكرات شركت كردند و در میز مذاكره رفتارشان با نماینده ایران در گفت وگوها كاملا محترمانه بود. ما در آن مذاكرات یك نتیجه برد - برد داشتیم كه به نظر من به نفع ایران ، به نفع همه اعضاء 1+5 و همه جهان بود'.
در این ارتباط 'ماشاء الله شمس الواعظین' تحلیلگر ایرانی معتقد است:' یكی از علائم مثبتی كه امكان مذاكره میان ایران با دولت ترامپ را میسر می سازد این است كه بسیاری از اعضاء دولت ترامپ در گذشته بیزینس داشته اند و در بخش خصوصی تجارت می كردند. خود شخص ترامپ به همراه تیلرسون و سایر افراد كابینه در راس این افرادند. باید به حق این دولت را « دولت تجار» نامید. آنها همه مشكلات را با معامله حل وفصل می كنند ، نه با جنگیدن'.
اروپام**1591**1590