۹ خرداد ۱۳۹۶، ۱۱:۵۸
کد خبر: 82549369
T T
۰ نفر
40 قرارداد بانك خون بندناف در مركزفوق تخصصي ناباروري استان مركزي منعقد شد

اراك - ايرنا - مسئول مركز فوق تخصصي و درمان ناباروري جهاد دانشگاهي استان مركزي گفت: از ابتداي امسال تاكنون 40 قرارداد نمونه خون بندناف توسط اين مركز با زوج هاي متقاضي منعقد شده است.

دكتر عليرضا غفاري زاده روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: 95 درصد از اين تعداد قرارداد، شرايط لازم براي دريافت خون بندناف، دخيره و فريز شدن را داشته اند.
وي اظهار كرد: به طور متوسط هرماه 15 قرارداد با زوج هاي علاقمند به استفاده از سلولهاي بنيادي خون بندناف دراستان مركزي انجام شده است.
وي گفت: هنگام قرارداد با زوج ها مبلغي حدود 25 ميليون ريال و سالانه 120 تا 150 هزار تومان بابت هزينه نگهداري از متقاضيان دريافت مي شود.
دكتر غفاري زاده افزود: درحال حاضر از سلول هاي بنيادي خون بندناف براي درمان بيماريهاي سخت درمان استفاده مي شود اما كارتحقيقاتي براي درمان بيماري هايي همچون آلزايمر، پاركينسون و ديابت از خون بندناف در حال انجام است.
كارشناس ارشد آزمايشگاه جنين شناسي مركزفوق تخصصي و درمان ناباروري جهاددانشگاهي استان مركزي در توضيح فرايند استفاده از خون بندناف گفت: زنان باردار در سي و ششمين هفته از بارداري مشاوره شده و با انجام آزمايش هاي مورد نياز قرارداد استفاده از خون بندناف با آنان بسته مي شود.
مريم جنابي افزود: انجام ندادن هرگونه تتو، حاشور و بيماري خاص از جمله شرايط فيزيكي براي انعقاد قرارداد با زوجه اي متقاضي براي استفاده از خون بندناف است.
وي اظهار كرد: كارشناس خونگيري با انعقاد قرارداد هماهنگي لازم با متقاضي را انجام مي دهد و فلاكس مخصوص در اختيار مادر باردار گذاشته شده تا در هنگام زايمان خون بندناف در فلاكس ذخيره شود.
وي شرح داد: به هنگام درد زايمان و انتقال به مركز درماني، متقاضي كارشناس خونگيري را مطلع و در اتاق زايمان كارشناس خونگيري خون بندناف نوزاد را كه 100 تا 250 سي سي است به كيسه منتقل و در داخل فلاكس مخصوص با برچسب مشخصات مهر و موم مي كند.
كارشناس ارشد آزمايشگاه جنين شناسي مركزفوق تخصصي و درمان ناباروري جهاددانشگاهي استان مركزي گفت: با هماهنگي انجام شده خون بندناف توسط خودرو آژانس به بانك خون تهران ارسال مي شود.
به گفته وي، محل نگهداري و انجماد خون بندناف در تهران است كه در تانكرهاي ازت و در دماي 196 درجه سانتي‌گراد زير صفر حفظ مي شود.
جنابي افزود: خون بندناف نوزادي كه در بانك خون تهران نگهداري مي شود در صورت ابتلا به بيماري سخت درمان مورد استفاده قرار مي گيرد و همچنين خواهر و برادرهاي اين نوزاد هم درصورتي كه نوع خون آنان با نوزاد سازگار باشد از آن بهره مند شوند.
وي با اشاره به اينكه مدت قرارداد با والدين براي نگهداري خون نوزاد در حال حاضر 20 سال است، گفت: چنانچه كارآيي سلول‌ها حفظ شود، قرارداد تمديد مي شود.
كارشناس ارشد آزمايشگاه جنين شناسي مركزفوق تخصصي و درمان ناباروري جهاد دانشگاهي استان مركزي گفت: سلول‌‌هاي خون بندناف ممكن است براي بعضي خانواده‌ها هيچگاه استفاده نشود اما براي شخص ديگر در حكم حيات دوباره باشد.
وي در خصوص سلول‌هاي بنيادي (STEM CELL) اظهار داشت: اين سلول‌ها ابتدايي‌ترين سلول‌هاي سازنده بدن هستند كه در طول دوره رشد جنيني پرورش يافته و تبديل به سلول‌هاي بالغ مي‌شوند كه مسئول ساخت انواع بافت‌هاي بدن هستند.
وي افزود: پس از تولد نوزاد، خون باقيمانده در بندناف و جفت به عنوان يك زباله بيولوژيك دور ريخته مي‌شود در حالي كه سلول‌هاي بنيادي كه از بند ناف گرفته مي‌شوند بسيار پرتوان هستند و با گرفتن خون بندناف و با تزريق و جايگزيني آن در مناطقي كه به صورت جدي آسيب ‌ديده‌اند، مي‌توان به بهبودي آن قسمت كمك كرد.
كار ساخت و تجهيز مركز فوق تخصصي درماني و تحقيقاتي ناباروري جهاد دانشگاهي استان مركزي از سال 89 آغاز شده و اكنون اين مركز به متقاضيان درماني از استان هاي قم، لرستان و خوزستان خدمات ارايه مي دهد.
6991/3075/خبرنگار: معصومه ابراهيمي***انتشاردهنده: حسين مهدي زاده