۹ خرداد ۱۳۹۶، ۱۲:۵۸
کد خبر: 82549486
T T
۰ نفر
كوربین: اگر نخست وزیر شوم از توافق هسته ای با ایران حمایت می كنم

لندن - ایرنا - جرمی كوربین رهبر حزب كارگر در اولین مناظره تلویزیونی اش اعلام كرد كه اگر در انتخابات سراسری پیروز شود از « آنچه باراك اوباما در توافق هسته ای با ایران حاصل كرد » حمایت می كند.

به گزارش ایرنا، جرمی كوربین در این مناظره جنجالی كه شامگاه دوشنبه و 9 روز مانده به انتخابات سراسری در انگلیس، از شبكه اسكای نیوز پخش شد، در پاسخ به این سئوال « با توجه به موضع شما در حمایت از خلع سلاح هسته ای، در چه شرایطی حاضر به استفاده از سامانه دفاعی هسته ای هستید؟» گفت: می خواهم در دنیایی زندگی كنیم كه از فاجعه هسته ای در امان باشد. هرسلاح هسته ای كه در هركجای دنیا استفاده شود برای تمام ما یك فاجعه است.
وی افزود: من تمام عمرم را صرف همكاری با ارگان های مدافع صلح كردم و با سازمان ملل متحد در رابطه با پیمان خلع سلاح همكاری داشته ام.
كوربین اضافه كرد: من وظیفه خودم را به عنوان نخست وزیر اینطور ترسیم می كنم كه از استقرار صلح در آینده حمایت كنم. این بدین معناست كه خیلی جدی از تلاش چین در كره شمالی و آنچه باراك اوباما در توافق هسته ای با ایران حاصل كرد حمایت كنم.
رهبر حزب كارگر همچنین در رابطه با تغییر سیاست خارجه دولت انگلیس پس از پیروزی در انتخابات سراسری در این كشور گفت: ما قصد نداریم كه سیاست خارجی مان را نرم كنیم. آنچه در منچستر در هفته گذشته رخ داد را محكوم می كنیم؛ عامل انتحاری هفته گذشته اقدام نفرت انگیز و زننده ای را صورت داده است.
وی اضافه كرد: اما عرض من این است كه ما بایستی از سیاست خارجی بهره مند باشیم كه بخش زیادی از دنیا را - مانند لیبی- بدون دولت كارآمد رها نكند تا به محل پرورش تهدید برای ما تبدیل شود.
كوربین در بخش دیگری از اظهاراتش به تكرار ادعای پیشینش مبنی بر فاجعه خواندن كشته شدن اسامه بن لادن رهبر پیشین گروه تروریستی القاعده پرداخت و عنوان كرد كه او بایستی بازداشت و محاكمه می شد.
بخش عمده ای از سوالات شب گذشته از كوربین كه از سوی تماشاگران در محل مناظره مطرح شدند، اختصاص به بحث برگزیت، مهاجران و نیز مسایل رفاه اجتماعی داشت.
بیشتر مسایل مطرح شده از 'ترزا می' نخست وزیر و رهبر حزب محافظه كار انگلیس در مناظره تلویزیونی اش در شب گذشته با شبكه اسكای نیوز، در ارتباط با برگزیت و مسایل مهاجرتی و رفاه اجتماعی بود.
'ترزا می' در این مناظره كه به دنبال مناظره از جرمی كوربین انجام شد، بیشتر به دفاع از سیاست های دولتش در خصوص برگزیت، مهاجرت و رفاه اجتماعی پرداخت.
یكی از سوالاتی كه 'ترزا می' در مقابل آن وامانده بود، تغییر نظر یكباره او در مورد برگزیت، برگزاری انتخابات زودرس انتخاباتی و نیز سیاست های حمایتی از جمله حمایت از سالمندان بود.
وی در همین حال از رای دهندگان انگلیسی خواست كه برای پیشبرد مذاكرات برگزیت، در انتخابات سراسری انگلیس كه قرار است 8 ژوئن (18 خرداد) برگزار شود، به نامزدهای حزب محافظه كار رای دهند.
نخست وزیر انگلیس در این مناظره گفت كه حاضر به انجام معامله بد با اتحادیه اروپا در ارتباط با برگزیت نیست و تصریح كرد: عدم معامله بهتر از معامله بد است.
'ترزا می' بیان داشت: 'مسئله این نیست كه بدانیم چه چیز آثار منفی كمتری دارد. مسئله این است كه در نظر بگیریم چه چیزی برای كشور ما بهترین انتخاب است. ما برای دستیابی به توافق خوب مذاكره می كنیم. اما من قبلا هم گفتم به توافق نرسیدن بهتر از دستیابی به توافق بد است. ما باید در این زمینه كار كنیم. '
وی در همین حال از دادن پاسخ روشن به این سوال كه آیا حاضر به ترك مذاكرات با بروكسل در صورت مواجه با معامله بد هست یا نه، خودداری كرد.
نخست وزیر انگلیس پیشتر ضمن حفظ دیدگاه خوشبینانه اش نسبت به ماحصل مذاكرات، عنوان كرده بود كه اگر قادر به حصول توافق مطلوب برای كشورش نباشد، توافق نخواهد كرد.
'ترزا می' رهبر حزب محافظه كار، و جرمی كوربین رهبر چپ گرای حزب كارگر رقبای اصلی این دور از انتخابات هستند.
پیروز این دور از انتخابات مسئولیت دشوار مذاكره با رهبران اتحادیه اروپا را در رابطه با خروج این كشور از اتحادیه اروپا، بر عهده خواهد داشت.
این مذاكرات كه به مدت دو سال به طول خواهد انجامید جزئیات آینده روابط دو طرف را به ویژه در بخش تجاری، روشن خواهد ساخت.
بر اساس گزارش های منتشر شده، انتظار می رود كه این مذاكرات از 19 ژوئن یعنی 11 روز پس از برگزاری انتخابات سراسری در انگلیس آغاز شود.
اروپام**4**ن**1552/انتشاردهنده: قاسم شریعتی