خبرگزاری فرانسه روز سه شنبه از بروكسل گزارش داد، اتحادیه اروپا و چین در مورد مسیری كه ترامپ در زمینه تجارت و تغییرات آب و هوایی در پیش گرفته است، نگران هستند.
«لی كه چیانگ» نخست وزیر چین قرار است در هفته جاری با دونالد توسك رئیس اتحادیه اروپا و ژان كلود یونكر رئیس كمیسیون اروپا دیدار و گفت و گو كند.
این در حالی است كه سالها اختلاف میان چین و اتحادیه اروپا در مورد مسائل حقوق بشری و تجاری، عمق بخشیدن به اتحاد دو طرف را با دشواری مواجه میكند.
انگیزه تقویت روابط چین و اتحادیه اروپا پس از سخنان آنگلا مركل صدراعظم آلمان افزایش یافت. مركل روز یكشنبه هشدار داد كه اتحادیه اروپا دیگر نمیتواند به آمریكا به عنوان شریكی قابل اعتماد اتكا كند.
در همین حال، نخست وزیر چین كه دومین فرد قدرتمند در این كشور پس از رئیس جمهوری است، قرار است در سفر اروپایی خود از آلمان با مركل دیدار كند. در جریان دیدار دو طرف، یك سند توافق همكاری در زمینه خودروهای برقی منعقد می شود.
مذاكرات دو طرف چینی و اروپایی در بروكسل به دنبال سفر خاورمیانه ای و اروپایی ترامپ برگزار میشود.
ترامپ در جریان سفر اخیر خود به اروپا، از قبول درخواست همتایان اروپاییاش برای پایبندی به توافق آب و هوایی 2015 پاریس خودداری كرد.
براساس این گزارش، اتحادیه اروپا، آمریكا و چین، هر یك وزنه ای یكسان در اقتصاد جهانی به شمار می روند و با خروج واشنگتن از توافق پاریس، تنها شانس بقای این توافق در دستان بروكسل و پكن باقی میماند.
با توجه به این مساله، قرار است نخست وزیر چین و رئیسان موسسات اصلی اتحادیه اروپا بیانیهای در حمایت از توافق پاریس صادر كنند.
اما جدا از مساله آب و هوا، موانع بزرگی در راه موفقیت دیپلماتیك عمیق میان چین و اروپا باقی است.
اگرچه پرداختن به توافقی در زمینه سرمایهگذاری میان اتحادیه اروپا و چین جزو برنامههای در نظر گرفته شده در جریان سفر نخست وزیر چین به اروپا است، اما مذاكرات انجام شده در زمینه این توافق به دلیل مخالفت با فعالیت شركتهای اروپایی در چین و جنگ بر سر صادرات ارزان چین، به حال تعلیق درآمده است.
بسیاری امیدوار بودند كه دفاع رئیس جمهوری چین از مساله جهانی سازی در مجمع جهانی اقتصاد در ماه ژانویه، نشان دهنده دوره جدیدی در مقوله تجارت چین باشد.
متس هاربون عضو اتاق بازرگانی اروپا گفت: سیگنالهای بسیار مثبت از چین در ارتباط با تجارت آزاد و بازار باز دریافت كردهایم، اما امیدواریم كه این هفته به نتایج ملموسی در این زمینه دست یابیم.
این در حالی است كه دستیار وزیر بازرگانی چین گفته است دو طرف در مورد همه موضوعات، رو در روی هم مذاكره نمیكنند.
در این میان، تسلط چین بر جزایری در دریای جنوبی چین و افزایش سلطه جویی در دوره زمامداری رئیس جمهوری كنونی چین، زنگ خطر را در كشورهای اروپایی به صدا درآورده است.
چند گروه فعال حقوق بشری از جمله دیده بان حقوق بشر در نامه ای به یونكر و توسك خواستار توجه اتحادیه اروپا به مسائل حقوق بشر در چین شدهاند.
اروپام**9109*شبس*1613*مترجم: نیره مجیدی راد*انتشار دهنده: عبدالله غفاری
تهران - ایرنا - اتحادیه اروپا و چین تلاش می كنند روابط خود را در اجلاسی كه روز پنجشنبه میان مقامهای دو طرف در بروكسل برگزار می شود، برای رویارویی با خطر دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریكا تعمیق كنند.