به گزارش خبرنگار سلامت ایرنا، ثمین صدیق روز چهارشنبه در نشست روز جهانی دخانیات در وزارت بهداشت افزود: ایران از حدود 10 سال پیش با امضای كنوانسیون جهانی مبارزه با دخانیات برای كنترل مصرف مواد دخانی اقدامات زیادی را شروع كرده و به تعهدات خود پایبند بوده است.
وی اظهار كرد: در كنوانسیون های جهانی مبارزه با دخانیات، 6 استراتژی معرفی شده است كه ایران در اجرای پنج استراتژی آن موفق بوده است اما در مورد استراتژی ششم كه افزایش مالیات سیگار برای كاهش مصرف آن بوده است، موفقیت زیادی نداشته است.
صدیق خاطرنشان كرد: سالانه هفت میلیون نفر در جهان بر اثر عوارض مصرف دخانیات جان خود را از دست می دهند كه یك میلیون نفر از این شمار، خودشان مصرف كننده مستقیم مواد دخانی نیستند و در معرض دود دسته دوم و سوم دخانیات قرار میگیرند.
نماینده سازمان بهداشت جهانی ادامه داد: یكی از الزامات مهم مبارزه با دخانیات دور نگهداشتن كودكان و افراد غیر سیگاری از دود دسته دوم و دسته سوم سیگار است.
وی اضافه كرد: گام بعدی، كمك به ترك سیگار و دخانیات در بین مصرف كنندگان آن است و باید كلینیك های ترك مواد دخانی در همه جای كشور در دسترس مردم باشد و پیام های هشداردهنده افزایش یابد ؛ ضمن اینكه این پیام ها روی همه مواد دخانی درج شود تا اشتیاق مصرف كنندگان كاهش یابد.
صدیق گفت: علاوه بر آن باید اماكن عمومی بیشتری از مصرف دخانیات پاك شود و مصرف مواد دخانی باید به طور كلی در اماكن عمومی ممنوع شود، البته در این راه باید دستگاه ها با وزارت بهداشت همكاری كنند زیرا مبارزه با دخانیات فقط وظیفه وزارت بهداشت نیست.
صدیق اظهار كرد: علاوه بر آن باید مالیات سیگار افزایش یابد و مطابق قانون درآمد مالیات سیگار در اختیار وزارت بهداشت، آموزش و پرورش و وزارت ورزش و جوانان قرار گیرد تا برای پیشگیری از مصرف دخانیات و به نفع همه مردم هزینه شود.
نماینده سازمان بهداشت جهانی گفت: تحقیقات جهانی نشان داده است كه 10 درصد افزایش مالیات سیگار به كاهش هشت درصدی مصرف سیگار منجر میشود.
خبرنگار:افشین شاعری** انتشار: لیلا خطیب زاده
اجتمام** 3063** 1776
*آگاهی از آخرین اخبار اجتماعی و حوادث ایران و جهان در كانال تلگرام گروه اجتماعی ایرنا:
@irnaej
https://t.me/irnaej
نماینده سازمان بهداشت جهانی:
25درصد مردان ایرانی سیگار می كشند
۱۰ خرداد ۱۳۹۶، ۱۴:۰۸
کد خبر:
82550884
تهران-ایرنا- نماینده سازمان بهداشت جهانی در ایران گفت: 25درصد مردان و بیش از سه درصد زنان ایرانی مصرف كننده دخانیات و به طور متوسط بیش از 14 درصد ایرانیان مصرف كننده سیگار و قلیان هستند.