به گزارش روز چهارشنبه گروه علمي ايرنا از پايگاه اينترنتي اسپيس، قرار است ماموريت 'كاوشگر خورشيدي پلاس' در تابستان 2018 انجام شود؛ در اين ماموريت اين كاوشگر به سطح خورشيد نزديك خواهد شد و از چهار ميليون مايلي (6.4 كيلومتر) به دور آن مي چرخد.
در مقايسه اين فاصله با فاصله ميان زمين و پلوتو كه 7.5 ميليارد كيلومتر است- خورشيد تنها 93 ميليون مايل دورتر است.
اما برخلاف متوسط دماي پلوتو كه منهاي 240 درجه سلسيوس است، خورشيد چنان داغ و سوزان است كه دماي سطح آن به پنج هزار و 600 سلسيوس مي رسد.
قرار است امشب نشستي خبري درباره اين ماموريت برگزار شود.
پنج نكته مهم درباره اين ماموريت از نگاه تارنماي اسپيس به شرح زير است:
***حرارت
كاوشگر پلاس در اين ماموريت با حرارت فوق العاده زيادي مواجه مي شود. در نزديكترين فاصله اين فضاپيما به خورشيد، سپر خورشيدي اين فضاپيما با دماهايي تا بيش از هزار و 400 درجه سلسيوس مواجه مي شود. بنابراين اين فضاپيما به فناوري جديدي براي محافظت از خود در برابر آسيب بسيار زياد ناشي از فعاليت خورشيدي نياز خواهد داشت.
براد توكر از دانشكده تحقيقاتي ستاره شناسي و اختر فيزيك دانشگاه ملي استراليا گفت: بزرگترين جهش در فناوري اين ماموريت، سپر حرارتي فضاپيما است. اين سپر حرارتي يك سپر كامپوزيتي با ضخامت 11.5 سانتي متر است كه مي تواند در برابر دماهاي حدود هزار و 400 درجه سلسيوس مقاومت كند. استفاده از كامپوزيت كربن به محققان اجازه مي دهد كه كارهاي بسيار پيچيده تري انجام دهند، از جمله با كمك اين سپر حرارتي، محموله فضاپيما در دماي عادي باقي خواهد ماند.
***فاصله
سال 1976، فضاپيماي Helios 2 به 27 ميليون مايلي (43 ميليون كيلومتري) خورشيد رسيد كه نرديك ترين فاصله اي بود كه يك فضاپيما توانسته بود به خورشيد نزديك شود.
اما ماموريت كاوشگر خورشيدي پلاس و پرواز آن در فاصله چهار ميليون مايلي از سطح خورشيد ، نزديك ترين فاصله به خورشيد خواهد بود.
***خورشيد اسرارآميز
ماموريت كاوشگر خورشيدي پلاس كمك مي كند كه اسرار خورشيد را دريابيم. اين كاوشگر اتمسفر خارجي خورشيد را بررسي خواهد كرد و رصدهاي مهمي انجام خواهد داد كه به پرسش هاي چندين دهه اي در مورد فيزيك چگونگي فعاليت ستاره ها پاسخ خواهد داد.
يكي از اين اسرار در مورد تاج غير قابل پيش بيني خورشيد است كه باد خورشيدي، فوران هاي و جرم از تاج خورشيدي را توليد مي كند. در اين ماموريت جريان انرژي رديابي و تلاش مي شود كه عامل شتاب دهنده بادهاي خورشيدي مشخص شود.
محققان همچنين اميدوارند كه دريابند چرا اين فام سپهر ميليون درجه اي 100 برابر داغ تر از سطح خورشيد است.
*** آب و هواي فضا
نقطه اساسي اين ماموريت اين است كه ناسا مي تواند اطلاعات بيشتري در مورد آب و هواي فضا و طوفان هاي خورشيدي، فوران هاي جرم و انرژي خورشيد بدست آورد. به واقع، ذرات باردار شده به منظومه شمسي فرستاده مي شوند و توانايي مختل كردن حيات روي زمين، از كار انداختن شبكه هاي توليد برق و از كار انداختن ماهواره هاي ارتباطاتي را دارند.
***سرعت
به گفته ناسا، فضاپيما به اوج سرعت آن 450 هزار مايل در ساعت - 724 هزار كيلومتر در ساعت خواهد رسيد كه با اين سرعت مي توان در عرض يك ثانيه از فيلادلفيا به واشنگتن دي سي رفت.
علمي**2038**
مترجم: درنا محمديان* انتشار: زهره محتشمي پور
راي اطلاع از اخبار متنوع علمي و فناوري، با كانال علمي ايرنا در تلگرام همراه شويد:
irnaelm@
https://telegram.me
تهران-ايرنا- سازمان فضايي آمريكا اعلام كرده است كه قصد دارد ماموريتي جديد به اتمسفر بسيار داغ خورشيد داشته باشد و براي اولين بار در نزديك ترين فاصله با آن پرواز كند.