۱۱ خرداد ۱۳۹۶، ۱۳:۲۲
کد خبر: 82551858
T T
۰ نفر

اولين كاوشگر خورشيد سال آينده پرتاب مي‌شود

۱۱ خرداد ۱۳۹۶، ۱۳:۲۲
کد خبر: 82551858
اولين كاوشگر خورشيد سال آينده پرتاب مي‌شود

تهران- ايرنا- سازمان ملي هوانوردي و فضايي آمريكا (ناسا) قرار است سال آينده اولين كاوشگر خورشيد را با هدف مطالعه بادهاي خورشيدي، به مدار ستاره منظومه شمسي پرتاب كند.

به گزارش روز پنجشنبه گروه علمي ايرنا از ساينس ديلي، بادهاي خورشيدي جريان‌هايي از ذرات ريزاتمي هستند كه از جاذبه خورشيد فرار كرده و از ميدان مغناطيسي آن براي حركت خود بهره مي‌گيرند.
اين جريان‌ها با سرعت مافوق صوت قادرند ميليارها كيلومتر را بپيمايند و سياره ما و ساير سيارات منظومه شمسي را تحت تاثير قرار دهند.
براي مثال در سال 2015 ميلادي اطلاعات به دست آمده از كاوشگر MAVEN ناسا نشان داد اين بادهاي خورشيدي اتمسفر مريخ را اتم به اتم متلاشي مي‌كنند.
خاستگاه اين بادهاي خورشيدي مساله‌اي است كه از چند دهه قبل ذهن محققان را به خود مشغول كرده است. اما بررسي اين پديده از فاصله نزديك به معناي ارسال يك كاوشگر فضايي به اتمسفر خورشيد و دمايي نزديك به 1377 درجه سانتيگراد است.
اكنون با پيشرفت‌هايي كه در مهندسي دما حاصل شده است و امكان محافظت از كاوشگر را در برابر چنين گرمايي فراهم مي‌كند، ناسا قادر است كاوشگري را به اتمسفر خورشيد پرتاب كند.
بدنه اين كاوشگر كه Parker Solar Probe نام دارد از جنس كامپوزيت كربن با ضخامت 114 ميليمتر است و مي‌تواند دماي درون كاوشگر را حدود دماي اتاق نگه دارد.
اين كاوشگر تقريبا به اندازه يك اتومبيل است و قرار است با استفاده از جاذبه سياره زهره در يك بازه زماني 7 ساله خود را به خورشيد برساند. سپس با سرعت 700 هزار كيلومتر در ساعت از درون اتمسفر خورشيد و از فاصله 6.27 ميليون كيلومتري سطح آن عبور كند. اين فاصله هفت برابر نزديك تر از فاصله‌اي است كه تاكنون يك فضاپيما از آن عبور كرده است.
قرار است اين كاوشگر در ماه جولاي سال 2018 ميلادي با استفاده از راكت Delta IV Heavy به فضا پرتاب شود.
علمي (6)**9259**1834
مترجم: سپيده علي كاشاني ** انتشار: ناهيد شفيعي
۰ نفر