زنجیره اپراتوری و زیرساخت ها تعیین كننده كیفیت اینترنت است/ پایش دائم پارامترهای كیفی

تهران-ایرنا- مدیرعامل شركت ارتباطات زیرساخت ایران می گوید: زنجیره اپراتوری، فراهم بودن زیرساخت ها و ارایه دهنده سرویس اثرگذارترین عوامل بر كیفیت اینترنت و خوب یا بد بودن آن است.

«محمدجواد آذری جهرمی» روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا ادامه داد: كیفیت اینترنت زنجیره ای دارد كه بخشی به اپراتور، بخشی به زیرساخت ها و بخشی هم مربوط به سرویس دهنده ای است كه كاربرمی خواهد سرویس مورد نیازخود را از آن دریافت كند.
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در توضیح این زنجیره گفت: هنگامی كه یك كاربر می خواهد به عنوان مثال سایت صدا و سیما یا سایت خبرگزاری ایرنا را ببیند، كیفیت اینترنت این كاربر به یك مسیری ارتباط دارد نخست این كه از چه اپراتوری استفاده می كند، دیگر این كه زیرساخت كه وظیفه ارتباطات كشوری را برعهده دارد كیفیت خدمات را در آن ناحیه چگونه كرده است و سوم این كه آیا خود سرویس دهنده (دراینجا صدا و سیما یا خبرگزاری ایرنا) همچنان وجود دارند كه سرویس ارایه كنند یا نه و این زنجیره است كه بر كیفیت اینترنت اثرگذار است.
آذری جهرمی از تلاش دائمی برای پایش شاخص های كیفی خبر داد و با اضافه كردن اینكه هیچ وقت هیچ شبكه ای میزان شكایت هایش به صفر نمی رسد افزود: ما به طور دائم درحال پایش پارامترهای كیفی هستیم و به عنوان زیرساخت از یك سال پیش شاخص های پایش را برخط كرده و دراختیار همگان قرار داده ایم و اكنون كاربران می توانند به آن مراجعه كنند.
مدیرعامل شركت ارتباطات زیرساخت ایران خاطرنشان كرد: اكنون كاربران می توانند با مراجعه به پرتال اطلاع رسانی این شركت ببینند كه به طور مثال اگر یك كاربر اینترنت اهواز به اینترنت تهران متصل شده میزان این اتصال چند ثانیه بوده است.
به گفته آذری جهرمی، سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی به عنوان مرجع ناظر بر سرویس های ارتباطی اكنون درحال تلاش است تا با راه اندازی سامانه ای كه در نهایت در اختیار عموم مردم قرار خواهد گرفت كیفیت سرویس های مختلف در درون یك شهر را به همراه قیمت تعیین كند.
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: سامانه مذكور به كاربران این امكان را خواهد داد تا با مراجعه به آن انواع سرویس هایی كه در یك شهر ارایه می شوند را بشناسد، از رده بندی كیفیت آنها آگاه شده و با بررسی قیمت ها بهترین سرویس دهنده را انتخاب و از خدمات آن استفاده كند.
آذری جهرمی، عرصه رقابت و شفاف سازی را بهترین ابزار برای كنترل كیفیت دانست و گفت:زمانی كه یك شركت روز به روز از میزان كیفیت خدماتی كه ارایه می دهد بكاهد، مردم از طریق سامانه های كنترلی می توانند ببینند و این حق را دارند كه اپراتورهای خودرا تعویض كنند.
مدیرعامل شركت ارتباطات زیرساخت ایران به فراهم شدن امكان جابجایی اپراتورتلفن همراه بدون نیاز به تغییر شماره تلفن همراه كه در دولت یازدهم برقرارشد اشاره كرد و افزود: این امكان برای تلفن ثابت نیز فراهم شده است.
آذری جهرمی خاطرنشان كرد: اكنون امكانات لازم برای رقابت در این عرصه فراهم شده اما چیزی كه لازم است به اطلاع مردم رسانده شود این است كه آمار شفاف سازی ها باید اعلام شود كه مسئول آن سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی است كه پروژه ای در این بخش دارد.

*مركز تبادل ترافیك زیرساخت شبكه ملی اطلاعات
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در پاسخ به اینكه مركز تبادل ترافیك چه اثری بر بهبود وضعیت اینترنت دارد، گفت: مركزتبادل ترافیك( NIX ان.آی.ایكس) مربوط به شبكه ملی اطلاعات و زیرساخت این شبكه است.
آذری جهرمی تاكید كرد: مركزهای تبادل ترافیك باعث بهبود كیفیت سرویس های ویدیویی، سرویس های پرداخت الكترونیك، بانكداری و سرویس های مختلف در داخل كشورو در شبكه ملی اطلاعات خواهند شد.
مدیرعامل شركت ارتباطات زیرساخت ادامه داد:مركزهای تبادل ترافیك با توجه به اینكه مسیر یابی اینترنت را به صورت محلی انجام می دهد از عوامل موثر در افزایش كیفیت است اما لازمه این موضوع هم آن است كه سرویس دهنده های محتوا و سرویس دهنده های خدمات دسترسی یعنی اپراتورهای ثابت و سیار برای استقرار تجهیزات خود در این مركز ها اقدام كنند.
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات به راه اندازی ششمین مركز تبادل ترافیك در استان خوزستان در روزهای اخیر اشاره كرد و گفت: اكنون آن سرویس دهنده ها برای انتقال تجهیزات خود می توانند اقدام كرده و محتوای مورد درخواست كاربران بنابر مدل های اقتصادی به اینجا منتقل شده و اجازه نمی دهد ترافیك یك كاربر مستقر در استان خوزستان به تهران یا شیراز برود، این ترافیك بین سروری كه در استان وجود دارد و كاربر تبادل می شود، بنابراین كیفیت آن به شدت افزایش خواهد یافت.
آذری جهرمی تاكید كرد: بنابراین تاثیر ان.آی.ایكس برای محتوای داخلی است.
مدیرعامل شركت ارتباطات زیرساخت گفت: نكته دوم این است كه برخی تولید كنندگان در درون استان وجود دارند كه می خواهند تولید محتوا انجام دهند كه سابق بر این به دلیل نبود مركز ان.آی.ایكس مجبور بودند هزینه اتصال را به شبكه سراسری پرداخت كنند كه سنگین بود. وقتی ان.آی.ایكس راه می افتد هزینه تولیدكننده محتوا برای اتصال به شبكه به صفر خواهد رسید.
آذری جهرمی افزود:علاوه براین یارانه ای داده می شود تا تولید كننده محتوا با هزینه كمتری محتوای خود را تولید كند، بنابراین این به گسترش محتوا در درون استان ها كمك خواهد كرد.
به گزارش ایرنا، پیشترمدیر عامل یك شركت ارائه دهنده خدمات اینترنت پرسرعت گفت: به خاطر سیاست‌های توسعه‌ای وزارت ارتباطات دولت یازدهم برای رفع محدودیت‌هایی قدیمی و هم‌چنین رشد تقاضا در بازار اینترنت ، پهنای باند اختصاص یافته به هر كاربر در 4 سال گذشته نزدیك به 5 برابر شده است.
برای آگاهی از آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان با كانال اقتصادی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
IRNAeco@
https://t.me/irnaeco
اقتصام * 2078*1961* مصاحبه: محمدمهدی بهرامی* انتشار: مریم مسعود
۰ نفر