مهندس محمد علي قلندري چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا، وضعيت نامناسب بارندگي هاي سال هاي گذشته، برداشت هاي بي رويه از منابع آب موجود، خشكسالي هاي وسيع،كمبود منابع آب پايدار در دسترس را مهمترين چالش هاي حوزه آب در استان فارس دانست كه مي بايست در دولت جديد براي آن چاره انديشي شود .
مدير عامل شركت آب و فاضلاب استان فارس گفت : يكي از راهكارهاي مهم و اثر گذار براي مقابله با بحران كم آبي، استفاده از پساب فاضلاب و فرايند بازچرخاني آب در بخش هاي صنعت و كشاورزي است كه اميدواريم با توجه ويژه دولت دوازدهم و تأمين اعتبارات لازم، بتوانيم با اجراي خطوط انتقال، شبكه هاي جمع آوري فاضلاب و احداث تصفيه خانه هاي فاضلاب در اقصي نقاط استان فارس،گام مؤثري در حفظ منابع آب موجود ، حفظ محيط زيست و همچنين جمع آوري و دفع بهداشتي فاضلاب در شهرهاي استان برداريم.
قلندري همچنين به مهمترين برنامه هاي توسعه تاسيسات فاضلاب در استان فارس پرداخت وگفت : با توجه به ظرفيت هاي مناسب شركت آبفاي استان فارس در اجراي طرح هاي آب و فاضلاب در صورت تخصيص اعتبارات لازم اين شركت توانايي اجراي طرح هاي بزرگ فاضلاب با استفاده از تكنولوژي هاي جديد و دانش بنيان در كمترين زمان ممكن را دارد.
وي اضافه كرد: با توجه به اينكه هنوز بخشي از خطوط فاضلاب كه در 12 شهر استان فارس درحال اجراست ، باقي مانده است و عموما زمان موافقت نامه هاي ايجاد تاًسيسات فاضلاب رو به اتمام است ، لذا نياز به تسريع در اجراي طرح هاي مذكور است كه در اين مقطع نيازمند همكاري و تعامل دولت دوازدهم هستيم.
قلندري اظهار داشت:از طرفي افزايش حجم تصفيه خانه هاي فاضلاب شهرهاي داراي تأسيسات فاضلاب مي تواند توسعه خطوط انتقال و شبكه جمع آوري فاضلاب در تمام نقاط شهر را ميسر كند و همه مردم از خدمات جمع آوري و دفع بهداشتي فاضلاب بهره مند شوند.
مدير عامل شركت آب و فاضلاب استان فارس بيان داشت: از مهمترين چالش هاي اين شركت در زمينه ارائه خدمات مستمر و مطلوب مي توان به ناپايداري و كمبود منابع آب به دليل تداوم خشكسالي و برداشت هاي بي رويه از منابع،تاثيرمنفي برداشت هاي بي رويه آب در بخش كشاورزي بر منابع شرب و بروز برخي تقابل هاي جدي ميان منافع بخش كشاورزي و شرب وكمبود شديد نقدينگي و منابع مالي به دليل عدم دريافت قيمت تمام شده اشاره كرد .
اين مقام مسئول اضافه كرد : فرسودگي بخش قابل توجهي از تاسيسات آب ، تهديد كمي و كيفي چاه هاي آب شرب و حرائم آنها ، تاخير در به بهره برداري رسيدن طرحهاي آب و فاضلاب به دليل كمبود اعتبارات ، جدا بودن مركز استان از شركت و ماهيت روستائي داشتن تعداد زيادي از شهرهاي جديد در استان و عدم تخصيص و واريز بموقع اعتبارات عمراني از ديگر مسايلي است كه دولت دوازدهم مي بايست همت مضاعفي براي حل آن داشته باشد .
قلندري همچنين به بهره برداري از دو خط بزرگ آبرساني در جنوب استان فارس كه دراكثر استان ها خطوط بزرگ را شركت هاي آب منطقه اي اداره مي كنند اشاره كرد و گفت : اين خطوط فاقد انشعابات صنعتي درآمدزا هستند و لازم است در اين زمينه براي اين دو خط آبرساني تدابير مديريتي و اقتصادي انديشيده شود .
اين مقام در پاسخ به سئوال ديگر خبرنگار ايرنا مبني بر بازشناسي برنامه هاي راهبردي دولت يازدهم دراستان فارس كه موجب ايجاد گشايش و توسعه درطرح هاي توسعه آب و فاضلاب شده است گفت : اين برنامه ها كه در دولت دوازدهم مي بايست پرشتاب تر ادامه يابد شامل مبادله تفاهم نامه با بانك توسعه اسلامي در خصوص استفاده از تسهيلات مالي بانك مذكور در ايجاد تاسيسات فاضلاب در 6 شهر استان است ، اين طرح يكي از برنامه هايي بود كه در دولت يازدهم صورت گرفت وعمليات اجرايي اين طرح ها در شهرهاي آباده ، فيروزآباد ، ني ريز آغاز شد.
قلندري گفت: براي افزايش اينگونه همكاري ها با نگاه ارتقاي سطح بهداشت عمومي وحفظ محيط زيست در ساير شهرهاي استان نياز به پيگيري و حمايت دولت دوازدهم با هدف ايجاد ظرفيت هاي جديد براي اجراي طرح هاي فاضلاب دارد.
وي اظهار داشت : با توجه به خشكسالي هاي سالهاي گذشته و از دسترس خارج شدن تدريجي منابع آب در شهرهاي استان فارس، پياده سازي الگوهاي مطلوب و كارآمد مصرف بهينه آب در قالب فعاليت هاي فرهنگي در ميان شهروندان و توسعه دامنه اجراي برنامه هاي دانش بنيان و مؤثر با درون مايه ي ترغيبي مي تواند جامعه را به سمت فراگيري فرهنگ صحيح مصرف آب و همكاري با مسئولين جهت ارائه خدمات مطلوب تر آبرساني رهنمون باشد.
مصاحبه كننده : نيكنام خشنودي ** انتشاردهنده:غلامرضا مالك زاده
6113 /1876
مديرعامل شركت آب و فاضلاب فارس:
توجه ويژه به ايجاد پايداري درمنابع آب، لازم است
۱۷ خرداد ۱۳۹۶، ۹:۲۶
کد خبر:
82556460
شيراز - ايرنا - مدير عامل شركت آب و فاضلاب استان فارس بيان كرد: دولت يازدهم توجه ويژه اي براي كاهش اثرات ويرانگر برداشت هاي بي رويه از منابع آب داشت و شايسته است در دولت دوازدهم نيز با توجه ويژه به ايجاد پايداري در منابع آب مهمترين چالش حوزه تامين آب به سامان برسد.