۱۷ خرداد ۱۳۹۶، ۹:۴۹
کد خبر: 82556505
T T
۰ نفر
ستاد دیه زمینه آزادی 2644 زندانی را در كرمان فراهم كرد

كرمان - ایرنا - مدیرعامل ستاد دیه استان كرمان گفت: از سال 80 تاكنون با حمایت های این ستاد و خیرین، 2 هزار و 644 زندانی با شرایط جرایم غیرعمد در این استان آزاد شده اند.

به گزارش ایرنا سید حجت الله موسوی قوام شامگاه سه شنبه در آیین جشن گلریزان در محل تالار عقیق شهر رفسنجان بیان كرد: سال 80 ستاد مردمی امور دیه و رسیدگی به جرایم غیر عمد زندانیان در این استان تشكیل شد كه از آن زمان تاكنون این تعداد مددجو در زندان های استان كرمان آزاد شدند.
وی تصریح كرد: در كنار این فعالیت هیئت صلح و سازش و هیئت گذشت برای رایزنی با شاكیان تشكیل شده كه در این راستا بیش از 2 هزار و 120 میلیارد ریال از طریق مذاكره با شاكیان زندانیان جرایم غیر عمد در چند سال گذشته در این استان گره گشایی شده است.
وی گفت: در شهرستان رفسنجان طی چند سال گذشته 184 زندانی با جرایم غیر عمد با كمك خیرین و كمك های ستاد دیه استان با ملبغ بیش از 40 میلیارد ریال آزاد شدند.
مدیرعامل ستاد دیه استان كرمان بیان كرد: از این تعداد 75 نفر بابت پرداخت دیه زندانی شده بودند كه در مجموع با پرداخت چهار میلیارد و 500 میلیون ریال از حوزه كمك های خیرین این شهرستان آزاد شدند.
وی با اشاره به اینكه مسئولان عالیرتبه نظام نگاه ویژه به بحث آزادی زندانیان جرایم غیرعمد دارند افزود: روز چهارم ماه مبارك رمضان امسال از سوی مقام معظم رهبری مبلغ پنج میلیارد و 130 میلیون ریال به ستاد دیه كمك شده و برای ستاد دیه اعتمادسازی ایجاد شده است.
وی تأمین منابع مالی و درمان را از وظایف مهم ستاد دیه ذكر كرد و گفت: در استان كرمان 92 جشن گلریزان برگزار شده و تحقق 58 میلیارد ریال از محل كمك های خیرین در این استان را داریم كه امیدواریم جذب شود.
موسوی قوام بیان كرد: 90 درصد زندانیان استان بدهكاران دیه هستند كه برای كاهش این آمار، پیشگیری عمومی نیاز است و باید تریبون نمازجمعه، مراكز فرهنگی، علمی، دانشگاهیان و ... در این زمینه وارد شوند تا با آموزش های لازم، از بروز جرایم دیه و غیرعمد جلوگیری شود.
وی افزود: 60 درصد زندانیان با شرایط غیرعمد استان كرمان مربوط به مهریه هستند و جوانان این سرمایه های نظام ناخواسته گرفتار این معضل شده اند و با تاریخ تولد، سال عقد یا مهریه های كلان تن به ازدواج هایی می دهند كه بعد از چند ماه منجر به فروپاشی و زندانی شدن فرد می شود.
وی گفت: جمله 'مهریه را چه كسی داده و چه كسی گرفته' باید از زبان مردم حذف شود و به طور متعادل و در حد وسع و توان یك مرد در نظر گرفته شود تا توان پرداخت را داشته باشد.
مدیرعامل ستاد دیه استان كرمان گفت: هر محله ای كه یك مسجد داشته باشد برای آزادی یك زندانی غیرعمد اقدام كند و 86 زندانی در شهرستان كرمان می توانند از طریق مساجد آزاد شوند كه از این تعداد 40 نفر در شهر كرمان با كمك های جذب شده از سوی مساجد می توانند به آغوش گرم خانواده هایشان برگردند.
وی اظهار كرد: برای آزادی 27 زندانی غیر عمد در رفسنجان مبلغ 10 میلیارد ریال نیاز است كه تا پایان ماه مبارك رمضان این 27 نفر از زندان آزاد شوند.
امام جمعه رفسنجان هم گفت: موسسات خیریه، خانواده زندانیان نیازمند را در اولویت قرار دهند، چرا كه اگر دست انجمن باز باشد كمك بیشتری می‌ توانند به این نیازمندان داشته باشند.
حجت الاسلام عباس رمضانی ‌پور تصریح كرد: كمك‌ها باید هدفمند باشد و خانواده ‌های زندانیان نیازمند به سرعت شناسایی و حمایت شوند.
دادستان عمومی و انقلاب شهرستان رفسنجان نیز گفت: 59 نفر از زندانیان این شهرستان واجد شرایط غیر عمد هستند.
حسین رئیسی نژاد اظهار كرد: این افراد محكوم مالی هستند و میزان بدهی آنها بالغ بر 25 میلیارد ریال است.
وی افزود: 73 درصد زندانیان رفسنجان متأهل و دارای خانواده هستند كه سرپرست این خانواده در زندان به‌ سر می‌ برند.
وی با اشاره به اینكه 200 خانواده زندانی زیر پوشش انجمن حمایت از زندانیان رفسنجان هستند بیان كرد: انجمن حمایت از زندانیان رفسنجان از ابتدای سال گذشته تاكنون اقداماتی از جمله توزیع سبد كالای ماه مبارك رمضان در مجموع به مبلغ 476 میلیون ریال و سبد كالای عید فطر 187 میلیون ریالی به 187 نفر انجام داد.
دادستان رفسنجان گفت: افراد زیادی در زندان هستند كه نمی ‌توان به عمد آنها را مجرم دانست و واقعا این افراد به كمك نیاز دارند.
رئیس دادگستری رفسنجان هم گفت: خانواده زندانیان مشكلات عاطفی و مالی دارند كه نباید نسبت به آنها بی‌ اعتنا باشیم.
حجت‌ الاسلام مهدی پورمحمدی اظهار كرد: امام ‌علی (ع) در خطبه 53 نهج البلاغه بر حمایت از فقیران و محرومان تأكید داشتند و سیره و روش اهل ‌بیت رسیدگی به محرومان و همنشینی با خانواده‌های بی‌ بضاعت بوده است.
وی افزود: مردم رفسنجان از دیرباز اهل خیر بودند و با دید باز مسائل اجتماعی را نگاه می‌ كردند.
رئیس دادگستری شهرستان رفسنجان گفت: بزرگترین وقف امنیت در شهرستان رفسنجان صورت گرفته و موقوفات بزرگ آستان قدس رضوی در این شهرستان وجود دارد.
وی افزود: مردم رفسنجان در كارهایی از جمله پرداخت مالیات در استان كرمان جزو اولین‌ها هستند و سال 93 بیش از 65 درصد مالیات استان از رفسنجان جذب شده است.
وی خاطرنشان كرد: خدمت به خلق خدا بالاترین درجه عرفان است و احساسی كه پس از كمك به افراد نیازمند به انسان دست می‌دهد ارزش زیادی دارد.
خبرنگار: مریم رضایی ** انتشار: رسول محمدحسنی
7433/3028