آفت جوانه خوار بلوط در جنگل هاي كردستان به مرحله طغيان رسيده است

سنندج- ايرنا- مديركل منابع طبيعي و آبخيزداري كردستان گفت: آفت جوانه خوار بلوط در جنگل هاي استان و در شهرستان هاي مريوان و سروآباد به مرحله طغيان رسيده است.

به گزارش خبرنگار ايرنا، پيمان باباپيري روز شنبه در نشست هم انديشي مبارزه با طغيان آفت جوانه خوار بلوط در جنگل هاي كردستان افزود: لاروهاي پروانه خوار بلوط در اوايل فصل بهار، وارد جوانه هاي تازه باز شده بلوط شده و تغذيه خود را شروع مي كنند و در همين حال لاروها نيز تغذيه خود را با خوردن برگ هاي باز شده، كامل مي كنند كه ادامه اين روند درختان را در اواخر بهار كاملاً عاري از برگ مي كند.
وي اظهار كرد: از بين رفتن برگ هاي درخت در فصل رويش باعث مي شود تا درخت ابزار و وسيله توليد را از دست داده، ميزان فتوسنتز تقليل يافته و در نتيجه از ميزان رويش قطري و ارتفاع آن كاسته شود.
وي افزود: ادامه اين وضعيت در چند سال متوالي مي تواند به كاهش توليد چوب منتهي شده و جنگل را به سمت نابودي سوق دهد.
به گفته وي تغيير اقليم، تخريب منابع طبيعي (جنگل ومرتع)، استفاده نادرست از منابع و تغيير كاربري هاي غيرمجاز از عوامل گسترش اين آفت بوده است.
وي اضافه كرد: مبارزه بيولوژيكي با آفت جوانه خوار بلوط در 15 هزار هكتار از جنگل هاي استان و در شهرستان هاي مريوان و سروآباد انجام شده است.
وي اظهار كرد: عمليات مبارزه بيولوژيك براي نخستين بار با استفاده از دستگاه سمپاش توربولاينر در حال انجام است.
باباپيري گفت: مبارزه مكانيكي(قطع سرشاخه ها) و استفاده از تله هاي فرموني در برخي مناطق انجام شده و اما به دليل وسعت و شدت آفت نتوانسته آن را كنترل كند.
در اين نشست علاوه بر مسئولان استاني 'بهمن افراسيابي' مديركل دفتر حفاظت و حمايت سازمان جنگل هاي كشور نيز حضور داشت و كارشناسان راهكاره مبارزه با اين افت را بيان كردند.
لارو پروانه جوانه ‌خوار بلوط با نام علمي Tortrix viridana از خانواده Tortricidae ها يكي از مهمترين آفات برگ خوار بلوط در جنگل هاي زاگرس محسوب مي شود.
حضور اين حشره تاكنون در جنگل هاي بلوط زاگرس مركزي در استان هاي كردستان، لرستان، كهكيلويه و بويراحمد، فارس، چهارمحال و بختياري و در شمال كشور گزارش شده است.
از مساحت 2 ميليون و 937 هزار هكتار استان كردستان، بيش از 374 هزار هكتار آن را جنگل تشكيل مي دهد.
جنگل هاي اين استان كه جز جنگل هاي زاگرس شمالي هستند در طول بيش از 50 هزار سال گذشته تشكيل شده و به لحاظ محافظت از منابع آب و خاك، توليد محصولات فرعي، ذخاير ژنتيكي، مصارف درماني، توانايي هاي اكوتوريستي و ارزش هاي زندگي، داراي اهميت نابي است.
3020/ 6108
**خبرنگار: عبدالله رحماني**انتشاردهنده: اميد بهمني