۲۳ خرداد ۱۳۹۶، ۱۰:۲۱
کد خبر: 82563343
T T
۰ نفر

توافق برای تشكیل منطقه امن در جنوب تایلند

۲۳ خرداد ۱۳۹۶، ۱۰:۲۱
کد خبر: 82563343
توافق برای تشكیل منطقه امن در جنوب تایلند

كوالالامپور- ایرنا - دولت تایلند و گروه جدایی طلب مسلمان 'مارا پاتانی' به منظور ایجاد 'منطقه امن' با هدف اعتمادسازی در مسیر دستیابی به صلح تا پیش از پایان سال جاری توافق كردند.

به گزارش ایرنا، 'منطقه امن' كه در مورد محل ایجاد آن تصمیم گیری نشده است، توسط كمیته ای متشكل از نمایندگان دولتی و رهبران گروه های 'مارا پاتانی' تایلند مشخص می شود.
به نوشته روز سه شنبه تارنمای شبكه خبر آسیا، این چهارچوب، ایجاد آتش بس را مورد توافق قرار نداده، كه این امر می تواند تهدیدی برای از بین رفتن تلاش های انجام شده باشد.
'مارا پاتانی' یك سازمان جامع از گروه های مسلمان استقلال طلب جنوب تایلند است كه بیش از یك دهه برای استقلال با دولت مركزی مبارزه می كنند.
براساس این گزارش، دولت تایلند با ایجاد این 'منطقه امن' به دنبال آزمودن توان كنترل و فرماندهی 'مارا پاتانی' است.
'ابو حافظ الحكیم' سخنگوی 'مارا پاتانی' گفت از آنجایی كه به ساختار اجرایی تایلند آشنا هستیم، تصمیمات همواره از مراكزی در بانكوك اتخاذ می شود، اما این بار ما به دنبال این هستیم كه مردم خود تصمیم بگیرند كه خواستار انجام چه نوع اقداماتی هستند.
این ابتكار كه از آن به عنوان 'مثلت ثبات، رونق و تناسب' یاد می شود شامل ساخت یك فروگاه جدید در منطقه 'بتونگ' استان 'یالا'، ارائه مشوق به صنایع كشاورزی و تجارت در منطقه 'نونگ چیك' پاتانی و معرفی 'سونگای كولوك' در استان 'تاراثیوات' به عنوان مركز تجاری با كشور مالزی است.
از این مناطق به عنوان مدلی برای توسعه سایر مناطق یاد شده است.
اگر چه 'منطقه امن' هنوز تشكیل نشده است اما برخی از مردم منطقه آن را عاملی برای نشان دادن نوع نگاه خود به مساله صلح معرفی كرده اند.
علاوه بر اهداف كوتاه مدت ایجاد منطقه امن، فرایند صلح بین دولت تایلند و گروه های استقلال طلب زیر مجموعه 'مارا پاتانی' با چالش های عمده ای مواجه است.
این اقدام در مسیر دستیابی به صلح در حالی انجام شده است كه دوشنبه شب در سه حمله مختلف در استان های 'پاتانی' و 'ناراتیوات' در جنوب تایلند چهار نفر كشته شدند.
پلیس این كشور در حال انجام تحقیقات پیرامون این قتل ها است.
ارتش تایلند اسفند ماه گذشته برای ایجاد منطقه امن در استان های جنوبی این كشور كه محل درگیری مسلمانان جدایی طلب با دولت مركزی است، با گروه 'مارا پاتانی' به توافق رسیده بود.
در درگیری های یك دهه گذشته جنوب تایلند از سال 2014 تاكنون بین مسلمانان جدایی طلب و دولت مركزی بیش از 6 هزار و 500 نفر جان خود را از دست داده اند.
دولت تایلند دستیابی به توافق جهت شكل گیری این منطقه امن را از مهمترین پیشرفت های مذاكراتی دانسته كه در سه سال گذشته انجام شده است.
این گفت وگوها از سال 2013 و در زمان 'یینگلوك شیناواترا' نخست وزیر سابق تایلند آغاز شد، اما در سال 2014 كه كودتا در این كشور رخ داد، این مذاكرات متوقف شد.
آساق**241**1611**انتشاردهنده: رضاپیمان یغمایی