۲۸ خرداد ۱۳۹۶، ۱۵:۵۲
کد خبر: 82569050
T T
۰ نفر
آلمان و ارتش مشترك اروپايي

تهران-ايرنا-«اليزابت براو» پژوهشگر شوراي آتلانتيك در فارين پاليسي مي نويسد: برلين تلاش دارد با استفاده از نام جذاب، ايجاد «ارتش مشترك اروپايي» آسيب پذيري هاي دفاعي خود را جبران كند.

وي مي افزايد: هر چند هر سال يك بار، ايده ي تشكيل ارتشِ مشترك اتحاديه ي اروپا راه خود را در ميان اخبار باز مي كند و بر آشفتگي ها دامن مي زند اما چنين موضوعي هم خيالي و هم وحشت آور است. كشور فدراليستي مانند اتحاديه اروپا همواره مي انديشد كه نيروي دفاعي مشترك همان چيزي است كه اروپا براي ارتقاء قدرت بازدارندگي در جهان نياز دارد، اما افرادي در لندن و ديگر بخش هاي اروپا حضور دارند كه مخالف اين ايده بوده و آن را رقيب بالقوه ي ناتو مي دانند.
اين پژوهشگر تاكيد دارد، امسال، فراي سرخط خبرها، آلمان و دو متحد اروپايي اش، جمهوري چك و روماني، بي سر و صدا گامي اساسي به سمت روندي شبيه به يك ارتش اروپايي برداشتند و همزمان از تبليغات سياسي همراه آن اجتناب كرده و ادغام نيروهاي مسلح خود را اعلام كردند.
به نظر اين نويسنده، اما به نظر مي رسد كه كل ارتش روماني به ارتش آلمان ملحق نخواهد شد، نيروهاي مسلح چك هم قرار نيست زيرمجموعه اي از ارتش آلمان باشند. اما در ماه هاي پيش رو، هر كشور يك تيپ را به نيروهاي مسلح آلمان ملحق خواهند كرد.
تيپ 81 مكانيزه ي روماني به يگان نيروهاي واكنش سريع ارتش آلمان ملحق خواهند شد، در حالي كه تيپ 4 واكنش سريع چك، كه در حال خدمت در افغانستان و كوزوو است و به نوعي نيروي ارشد ارتش چك محسوب مي شود، به بخشي از يگان مسلح 10 آلمان بدل مي شوند.
با انجام اين تغييرات، آنها زير نظر دو تيپ آلماني خواهند بود، يكي از آنها به يگان نيروهاي واكنش سريع ارتش آلمان ملحق و ديگري در درون يگان هاي مسلح ارتش آلمان ادغام شده است. طبق گفته ي «كارلو ماسالا»، استاد سياست خارجي در «دانشگاه ارتش» در مونيخ، دولت آلمان به دنبال همگرايي نظامي در اروپا است حتي اگر ديگران در قاره ي سبز تمايلي به اين كار نداشته باشند.
فارين پاليسي مي افزايد: «ژان كلود يونكر» رئيس كميسيون اروپا، بارها ايده ي ارتش اتحاديه ي اروپا را مطرح كرده اما تنها با تمسخر و سكوت كشورهاي اروپايي مواجه شده است. حتي وقتي بريتانيا به عنوان دشمن هميشگي اين ايده، در مسير جدا شدن از اتحاديه اروپا قرار گرفته، اين موضوع همچنان به قوت خود باقي است.
به نظر اين پژوهشگر، توافق اندكي در ميان ديگر اعضاء اتحاديه اروپا وجود دارد و اين پرسش ها هنوز باقي است كه ارتش مشترك اروپايي شبيه به چيست؟ و نيروهاي مسلح ملي چه قابليت هايي را مي بايست ارائه نمايند؟ به همين دليل پيشرفت در اين زمينه بسيار كند است.
در بهار امسال، اتحاديه ي اروپا يك مقر نظامي مشترك را ايجاد كرد، اما اين يگان تنها مسئول ماموريت هاي آموزشي در سومالي، مالي، و جمهوري آفريقاي مركزي است و شمار نفرات آن تنها به 30 نفر مي رسد.
وي مي افزايد: اقدامات چندمليتي ديگري هم در دستوركار قرار گرفته است؛ «گروه رزمي شمال اروپا»، يك نيروي واكنش سريع كوچك با 2هزار 400 سرباز كه توسط كشورهاي حوزه ي بالتيك و تعدادي از كشورهاي شمال اروپا و هلند شكل گرفته است، ونيروهاي اعزامي مشترك بريتانيا، يك ناتوي كوچك كه اعضاي آن شامل كشورهاي بالتيك، سوئد، و فندلاند است.
اما در غياب فرصت هاي استقرارِ مناسب، اين تيم هاي عملياتي مثل اين است كه اصلا وجود ندارند.
فارين پاليسي در ادامه مي نويسد: مطابق با «مفهوم چارچوب ملت ها»، آلمان در حال كار بر روي چيزي فراتر از جاه طلبي يعني ايجاد شبكه اي از نيروهاي رزمي كوچك به رهبري ارتش آلمان است.
«جاستينا گوتكوسوا» تحليل گر امنيت در مركز مطالعات شرقي لهستان معتقد است: «اين طرح از ضعف ارتش آلمان بر مي خيزد. آلماني ها دريافته اند كه ارتش آلمان مي بايست شكاف در نيروهاي زميني خود را پر كنند، تا نفوذ نظامي و سياسي را در درون ناتو به دست گيرند و كمك گرفتن از شركاي كوچك مي تواند بهترين گزينه ي آلمان براي تقويت ارتش خود در كوتاه ترين زمان ممكن باشد.
اگر اروپا در مورد امنيت مشترك قاطعيت داشته باشد، اين نيروهاي مسلح به رهبري آلمان ممكن است واقعي ترين گزينه ي اروپا باشند. اين تلاشي براي بر حذر داشتن امنيت مشترك اروپايي ها از شكست كامل است».
نويسنده در پايان تاكيد دارد؛ 'شكاف ها' در ارتش آلمان برخاسته از نوعي خود كم بيني است. در سال 1989 ميلادي، دولت آلمان غربي 2.7 درصد از توليد ناخالص داخلي را در بخش دفاعي هزينه كرد، اما تا سال 2000 مصارف در بخش دفاعي تا 1.4 درصد كاهش يافت و براي چند سال همين نسبت باقي بود.
در واقع بين سال هاي 2013 تا 2016، هزينه هاي نظامي در نسبت 1.2 درصد باقي مانده بود كه از معيار 2 درصدي ناتو فاصله داشت.
در گزارش سال 2014 به مجلس آلمان، بازرسان ارتش آلمان شرايط اسفناكي را به تصوير كشيدند: بيشتر هلي كوپترهاي نيروي دريايي كار نمي كردند، و از 64 هلي كوپتر ارتش، فقط 18 عدد قابل استفاده بود. و به رغم اينكه سربازان ارتش آلمان در زمان جنگ سرد مشتمل بر 370 هزار تن بودند، اما تابستان سال گذشته اين عدد تنها به 176,015مرد و زن آماده عمليات جنگي مي رسيد.
پس از آن ارتش آلمان به بيش از 178 هزار سرباز وظيفه ي فعال افزايش يافته است؛ پارسال دولت بودجه ي مصارف نظامي را تا 4.2 درصد افزايش داد، و امسال مصارف نظامي تا 8 درصد افزايش خواهد يافت.

انتشاردهنده: سهراب انعامي علمداري
لينك اصلي مطلب
http://foreignpolicy.com/2017/05/22/germany-is-quietly-building-a-european-army-under-its-command/
پژوهشم**2040