وظيفه اصلي نگهداري و نظافت مسجد جامع اروميه برعهده حوزه علميه است

اروميه- ايرنا- مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان غربي گفت: با توجه به شيطنت يكي از سايت هاي خبري در خصوص نحوه نگهداري بنا توسط اين اداره كل بايد اذعان كرد كه وظيفه اصلي نگهداري و نظافت داخلي مسجد با توجه به توافق هاي به عمل آمده بر عهده حوزه علميه اروميه است.

جليل جباري روز يكشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا با بيان اينكه وظيفه ميراث فرهنگي حفظ و احياي آثار تاريخي است، افزود: مرمت آثار تاريخي با توجه به حساسيت و نوع كار، زمانبر بوده و مرمت اين بناي تاريخي مذهبي نيز از اين قاعده مستثني نيست.
وي با تاكيد بر اينكه طرح جامع احيا اين مسجد آماده شده و از طريق پيمانكاران متخصص در حال انجام است، اظهار كرد : در سال 94 اقداماتي از قبيل اجراي ازاره هاي چوبي در شبستان، مرمت محراب ايلخاني، سبك سازي بام شبستان، ايزولاسيون گوشه سازي هاي گنبدخانه و برداشت كف گنبد خانه انجام شده و شبستان اين مسجد با حضور يكي از معاونان سازمان ميراث فرهنگي و جمعي از مسئولان و افراد متدين استان و با هدف ايجاد بسترمناسب براي برگزاري نمازهاي يوميه افتتاح شده است.
مديركل ميراث فرهنگي ، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان غربي اضافه كرد : در سال 95 نيز علاوه بر آغاز گمانه زني در گنبد خانه اين مسجد، ساختمان قديمي ضلع شرقي آن نيز جهت احيا و تبديل به حجره هاي قديمي تخريب شده و به خاطر ارزش فوق العاده بنا مرمت و تحكيم گچبري آن نيز در برنامه كاري قرار گرفته است.
مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان غربي از همه علاقه مندان، متخصصان و رسانه هاي ارتباط جمعي خواست تا قبل از انتشار اخبار در مورد آثار تاريخي پاسخ سوالات خود را از كارشناسان اين اداره كل دريافت كنند.
به گزارش ايرنا، مسجد جامع اروميه يكي از آثار كهن و قديمي اين شهر تاريخي اروميه به شمار مي رود كه در ميان بازار قديمي شهر واقع شده و يكي از اركان اصلي بافت قديمي شهر است.
اين مسجد داراي آثاري از دوره هاي مختلف تاريخي بوده و شبستان مسجد به عنوان هسته اوليه بنا حاوي كليه مشخصات معماري اسلامي است؛ به احتمال قريب به يقين اين بخش مربوط به دوره سلجوقيان (قرن ششم هجري قمري) به بعد است.
محراب مسجد با گچبري نفيس در اين قسمت قرار دارد و در تاريخ 676هجري قمري در زمان حكومت ايلخانان به بهترين نحو ساخته شده است.
زمان احداث چهل ستون متصل به شبستان گنبددار جديدتر از شبستان اولي به نظر مي رسد و در خاك برداري از كف آن مقداري اشياي متعلق به دوره ايلخانان به دست آمده است؛ اين چهل ستون چندين بار مرمت شده است.
حجره هاي قديمي اطراف صحن مسجد مربوط به اوايل دوره زنديه بوده و بر اساس سنگ نوشته موجود زمان احداث آن 1184 هـ.ق است.
بخش نوساز اطراف صحن به جاي بافت قديمي ساخته شده و بيشتر مربوط به 2 دهه اخير است؛ از مهم ترين عوامل تزئيني مسجد كتيبه هاي كوفي دور گنبد و گچبري محراب آن است.
مسجد جامع اروميه در تاريخ 15 آذر سال 1314 شمسي به شماره 243 در فهرست آثار ملي كشور به ثبت رسيده است.
8135/ 3072
** خبرنگار: شهين بيدادرس ** انتشار دهنده: عليرضا فولادي