به گزارش دريافتي يكشنبه ايرنا از روابط عمومي سازمان آتش نشاني و خدمات ايمني شهرداري شيراز، محمد فرخ زاده
در نشست مقابله با اماكن غير مجاز توزيع كنند گاز مايع در شيراز، افزود: هم اكنون در اين شهر تنها سه شركت پرسي ايران گاز، پارس گاز و بوتان داراي مجوز قانوني فعاليت در زمينه توزيع و شارژ كپسول هاي گاز مايع هستند.
وي بيان داشت: اماكني و يا مغازه هايي كه در هر نقطه از شهر مبادرت به ارائه سوخت كپسول مايع به خودروها و يا سليندرهاي گاز مي كنند بايد داراي پروانه كسب باشند در غير اين صورت مرتكب كاري غير قانوني و خلاف شده اند و اتحاديه ها و تعزيرات حكومتي اصناف بايد با شدت با آنها برخورد كنند.
فرخ زاده ادامه داد: ضروري است شركت هاي غير مجاز توزيع گازهاي مايع در شيراز نسبت به ايجاد نمايندگي و مراكز مجاز و استاندارد اقدام كنند و هرگونه گاز رساني به منازل فاقد لوله كشي گاز بايد با ساماندهي متوليان و عوامل انتظامي و قضايي انجام شود.
رئيس سازمان آتش نشاني و خدمات ايمني شهرداري شيراز افزود: با وجود برگزاري نشست هاي متعددي كه از سوي فرمانداري شهرستان شيراز در زمينه شارژ غير مجاز سيلندرهاي 11كيلويي گاز و گازهاي پيك نيكي برگزار شده ليكن هنوز راهكار مشخصي به دست نيامده و اين معضل همچنان در شهر شيراز بدون راه حل مانده است.
او گفت: متاسفانه هنوز در شهر شيراز مغازه هايي هستند كه به صورت غير استاندارد، شارژ پيك نيكي و سيلندر و نصب مخازن گاز مايع (LPG) را بر روي خودرو ها انجام مي دهند و هيچ نهاد يا دستگاه متولي، مسئوليت شناسايي و برخورد قاطع با آنها را برعهده نگرفته است.
فرخ زاده اضافه كرد: استفاده از سيلندرهاي غير مجاز گاز مايع علاوه بر اينكه مصرف سوخت را بالا مي برد موجب افزايش حوادث و آتشسوزي در وسايل نقليه اي مي شود كه از اين نوع كپسول ها استفاده كرده اند، و افزون بر اين نصب كپسول ال پي جي برروي خودروها از نظر استاندارد نيز ممنوع است.
وي ادامه داد: مكان هاي غير قانوني شارژ سيلندرهاي 11 كيلويي و پيك نيكي در پشت ديوارهاي منازل مسكوني، خيابان هاي اصلي و مكان هاي پرتردد شيراز، جان و مال شهروندان را تهديد مي كند و بايد براي كاهش خسارت ها چاره انديشي شود.
او بيان داشت: در پي بازديدي كه سازمان آتش نشاني و خدمات ايمني شهرداري شيراز از مراكز نا ايمن شارژ و فروش گاز مايع در نقاط مختلف اين شهر انجام داد، با حضور دستگاه هاي متولي براي بررسي راهكارهاي قانوني و ساماندهي، ايمن سازي، صدورمجوز هاي قانوني و همچنين برخورد و پلمب مراكزي كه به صورت غيرمجازدراين زمينه فعاليت دارند، نشستي ازسوي اين سازمان برگزار شد اما هنوز راهكار مشخصي براي برخورد قانوني با شركت هاي غير مجاز ارائه نشده است.
فرخ زاده گفت: بايد مشخص شود مسئول كيست و كدام نهاد يا سازمان در صورت بروز حادثه پاسخگو است؟
به گفته وي: از ابتداي امسال تا كنون 35 حادثه مربوط به حريق يا انفجار سيلندرگاز مايع (پيك نيكي و 11 كيلويي) در شيراز رخ داده كه 2 مورد آن متعلق به خودروهايي است كه به صورت غير استاندارد از كپسول هاي گاز مايع استفاده كرده اند.
رئيس سازمان آتش نشاني و خدمات ايمني شهرداري شيراز بيان داشت: حادثه انفجار منزل مسكوني در فروردين 96 در دست خضر شيراز كه علت آن پُر كردن غير اصولي گاز پيك نيكي بود، انفجار چند روز قبل در شهرك گلبهار و همچنين انفجار مرگبار كپسولهاي گاز مايع در منزلي واقع در شهرك اكبرآباد كه منجر به كشته شدن پنج نفر و مجروح شدن 6 نفر شد در خاطر بسياري از شهروندان و آتش نشانان باقي مانده است.
فرخ زاده اظهار كرد: وقوع اين حوادث بيانگر اين است كه عامل هاي بازدارنده نا ايمني در شهر شيراز هنوز به درستي مشخص نيست و در بعضي موارد حتي هيچ مانعي يا برخورد قانوني با اين نوع فعاليت ها وجود ندارد.
وي، خواستار مقابله با شركت ها و اماكن غير استاندارد و غير مجاز توزيع كننده گاز مايع در شيراز شد و افزود: مردم و رانندگان بايد حساسيت بيشتري در مقابله با مراكز نا ايمن شارژ و فروش گاز مايع داشته باشند زيرا داشتن شهري ايمن نياز به رسيدگي دارد و شهروندان بايد خود نسبت به اين امر آگاهانه تر رفتار و از جايگاه هاي عرضه سوخت مجاز استفاده كنند.
در اين نشست، معاون دادستان عمومي و انقلاب در پيشگيري از وقوع جرم، رئيس سازمان ساماندهي مشاغل شهري و فرآورده هاي كشاورزي، نمايندگان اتاق اصناف، اداره استاندارد، شركت پخش و پالايش فرآورده هاي نفتي و بازرسي شهرداري و خدمات شهري شيراز حضور داشتند.
** آتش نشانان شيراز كيف حاوي زيورآلات طلا را به مركز 110 تحويل دادند
در گزارش ديگري از اين روابط عمومي از قول رئيس سازمان آتش نشاني و خدمات ايمني شهرداري شيراز عنوان شده است: در ساعت 20 روز بيست و يكم خردادماه جاري، آتش نشانان ايستگاه شماره هفت شيراز واقع در بولوار فرصت شيرازي، يك كيف مسافرتي را كه در مقابل اين ايستگاه رها شده بود، مشاهده كردند.
فرخ زاده افزود: با توجه به اينكه اين كيف دستي به نظر مشكوك مي رسيد، آتش نشانان بدون باز كردن كيف و مشاهده محتويات آن، مراتب را به مسئولان سازمان آتش نشاني و خدمات ايمني شهرداري شيراز گزارش دادند و پس از هماهنگي با مركز فرماندهي 125، موضوع با پليس 110 اطلاع داده شد.
او گفت: با توجه به حادثه تروريستي كه هفدهم خرداد ماه جاري در تهران رخ داد، عوامل نيروي انتظامي در محل ياد شده حضور يافتند و با رعايت مسائل ايمني كه از سوي آتش نشانان و نيروهاي امنيتي پليس صورت گرفت، كيف دستي باز شد.
فرخ زاده افزود: اين كيف كه حاوي مقدار زيادي طلا از جمله 29 حلقه النگو، انگشتر و مقاديري وسايل ديگر بود با تنظيم صورتجلسه به ماموران نيروي انتظامي تحويل داده شد.
وي، ضمن تقدير از عملكرد صحيح و خداپسندانه آتش نشانان شيراز، بيان كرد: آتش نشانان فداكار و متعهد اين شهر نشان دادندكه به همان اندازه كه درخدمت رساني و انجام وظيفه خود در امر ايمني و نجات جان شهروندان جانانه تلاش مي كنند، پاكدستي نيز يكي ديگر از ويژگي هاي ارزنده آنان است.
در 2 حمله تروريستي جداگانه صبح چهارشنبه هفدهم خرداد 96 به ساختمان اداري مجلس شوراي اسلامي و حرم امام خميني (ره) از سوي پنج تن از مهاجمان انتحاري مسلح، 17نفر شهيد و 56 نفر مجروح شدند.
به گفته منابع امنيتي، با هوشياري ماموران پليس حرم مطهر امام خميني (ره)، يكي از مهاجمان انتحاري قبل از اقدام مورد اصابت گلوله قرار گرفت و فرد انتحاري ديگر نيز خود را منفجر كرد. سه مهاجم به ساختمان مجلس نيز در جريان درگيريها به هلاكت رسيدند.
وزارت اطلاعات با افشاي هويت و عكس ترويست ها اعلام كرد: 'تيم عملياتي داعش كه در عمليات تروريستي حرم مطهر و مجلس شوراي اسلامي مشاركت داشتند پنج نفر از عناصر تروريست سابقه دار وابسته به گروه هاي وهابي و تكفيري بودند كه پس از جذب توسط گروهك تروريستي داعش، از كشور خارج شدند و در جنايات اين گروهك تروريستي در موصل و رقه مشاركت داشتند.'
گروهك تروريستي داعش در همان روز حادثه، مسئوليت حمله به ساختمان مجلس و حرم امام (ره) را بر عهده گرفت.
2027 /6118
دريافت خبر: سيد احمد نجفي ** انتشار دهنده: پرويندخت پاردسويي شيرازي
97 درصد مراكز توزيع و شارژ كپسول هاي گاز مايع در شيراز غير مجاز هستند
۲۸ خرداد ۱۳۹۶، ۱۹:۳۰
کد خبر:
82569287
شيراز- ايرنا- رئيس سازمان آتش نشاني و خدمات ايمني شهرداري شيراز گفت: طبق آمار موجود، هم اينك 91 مركز توزيع و شارژ كپسول هاي گاز مايع (LPG) در اين شهر وجود دارد كه 97 درصد آنها غير مجاز هستند و حتي آنها كه مجوز دارند به لحاظ استاندارد مورد تاييد نهايي نيستند.