۲۹ خرداد ۱۳۹۶، ۱۰:۳۸
کد خبر: 82569769
T T
۰ نفر
دانشگاه بايد در چرخه اقتصاد كشور جايگاه اصلي خود را بازيابد

تربت حيدريه- ايرنا- نماينده تربت حيدريه، زاوه و مه ولات در مجلس شوراي اسلامي گفت: دانشگاه هاي ما در چرخه اصلي اقتصاد كشور قرار ندارند و تا در جاي خود قرار نگيرند نمي توانند در حوزه اقتصاد نقش موثري ايفا كنند.

به گزارش ايرنا سعيد باستاني يكشنبه شب در جمع اساتيد بسيجي دانشگاه تربت حيدريه، با اشاره به نقش دانشگاه در اقتصاد مقاومتي، اظهار كرد: در واقع اين چرخه بايد به دانشگاه ديكته كند كه چه تعداد و در چه رشته هايي دانشجو بگيرد.
سخنگوي كميسيون صنايع و معادن مجلس با بيان اينكه دانشگاه هاي ما نسبت به جامعه هدف ايزوله هستند، گفت: اكنون استاد ما براي خودش كار مي كند و بخش هاي صنعت، كشاورزي، آب و خاك هم بدون امكان بهره گيري از دانش وي براي خود كار مي كنند.
باستاني، مانع بزرگ كنوني در اين مسير را قانون آيين نامه ارتقاي استادان دانشگاه دانست و گفت: دانشگاهيان ما اكنون همه وجهه همت خود را نه بر توليد علم كه بر افزايش امتياز و ارتقاي رتبه علمي خود متمركز كرده اند و اين ايراد بزرگي است.
وي ديگر مشكل اين بخش را ايراد ساختار حوزه نظام دانست و افزود: دانشگاه ما اصلا وارد بازي توليد علم و تبديل آن به ثروت نشده است و تا اين وضعيت اصلاح نشود، دانشگاه در مسير حركت اقتصادي قرار نمي گيرد.
اين نماينده مجلس افزود: چنين مي شود كه بخش عمده بودجه پژوهشي كشور در معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري متمركز مي شود و حتي بودجه پژوهشي در اختيار برخي از وزارتخانه ها، بر بودجه پژوهشي دانشگاهها مي چربد.
باستاني اضافه كرد: اكنون حدود 70 هزار نفر عضو هيات علمي دانشگاههاي ما سالانه 28 هزار مقاله علمي توليد مي كنند كه رقم نسبتا خوبي است اما بايد ديد كه
چه تعداد در چرخه توليد ثروت قرار مي گيرد و منافع آن در سفره مردم قابل مشاهده است.

** هدف داعش از حمله به ايران، تبليغاتي بود
نماينده مردم تربت حيدريه در مجلس شوراي اسلامي گفت: گروه تروريستي داعش كه اكنون آخرين دست و پاهاي خود را مي زند و ديگر توان عضوگيري خود را از دست داده خواست با اين عمليات در ايران، كه امن ترين كشور منطقه است، قدرت نمايي كرده و خود را همچنان توانمند نشان دهد.
باستاني با تحسين اقتدار نيروهاي امنيتي و سپاه كشور در برخورد با اين تهاجم كور گفت: نيروهاي توانمند ما موفق شدند اين اقدام داعشي ها را، كه منجر به شهادت 17 تن از هموطنان ما شد، در كمتر از سه ساعت جمع كرده و به آن خاتمه دهند. وي با بيان اينكه داعش با اشغال سه ساعته مجلس در واقع براي خود زمان خريد، گفت: آن ها قصد داشتند به خيال خود با ايجاد يك فضاي تبليغاتي و رسانه اي در جهان نابودي خود را به عقب انداخته و عضوگيري كنند كه البته ناكام ماندند.

** بسيج نيرويي فراجناحي است
رئيس دانشگاه تربت حيدريه نيز بسيج را نيرويي فراجناحي توصيف كرد و گفت: تفكر بسيجي با حركت هاي جناحي در تعارض است و بسيجي تنها تحت اختيار رهبري است.
عليرضا كرباسي با بيان اينكه در بسيج اساتيد همه با هر گرايش سياسي حضور دارند، افزود: ويژگي ديگر بسيجي آن است كه اخلاق حرفه اي را رعايت كرده و دغدغه كشور و نظام را دارد.
وي تاكيد كرد: برخي با وجود داشتن كارت بسيج، بسيجي نيستند و در مقابل برخي كارتي در بسيج ندارند اما بيشتر كار بسيجي انجام مي دهند.
كرباسي افزود: اكنون در دانشگاه تربت حيدريه 270 نفر استاد بسيجي داريم كه 60نفر آنان از بانوان هستند.

** بسيج اساتيد، صداي استادان مومن و انقلابي است
فرمانده سپاه ناحيه تربت حيدريه نيز در اين نشست گفت: صداي واحد اساتيد انقلابي در مواجهه با مسائل جاري و مهم كشور، از نفوذ انديشه هاي انحرافي در مراكز علمي جلوگيري مي كند و اين از مهمترين اهداف تشكيل بسيج اساتيد است.
سرهنگ فرضعلي گرايلي، از شهيد چمران به عنوان نمونه يك استاد فرهيخته و برجسته علمي و ايماني ياد كرد و افزود: اين شهيد والامقام در همه ابعاد شخصيتي، علمي، مديريتي، اخلاقي و فرهنگي و اجتماعي به عنوان يك الگو براي اساتيد مومن و انقلابي محسوب مي شود.
وي تفكر شهيد چمران را تفكري تكليف مدارانه عنوان و اظهار كرد: شهيد چمران در هر مكان و زماني كه احساس مي كرد اسلام و انقلاب و نظام به او نياز دارد با تمام وجود حاضر مي شد، لذا رفاه و آسايش خود در آمريكا را رها كرد و به جنوب لبنان آمد تا به رشد و پرورش رزمندگان جبهه مقاومت كمك كند.

** منحصر دانستن بسيج به جناح خاص جفاست
معاون سياسي و اجتماعي فرماندار تربت حيدريه نيز گفت: بسيج متعلق به همه اقشار، گرايش ها و سلائق است و منحصر و محدود كردن آن به گروه و جناح خاص، جفا به بسيج است.
مهدي ناصري، تبيين انديشه بسيج را تبيين انديشه هاي قرآني و اسلامي دانست و افزود: انحصار بسيج در جرياني خاص، خدمت به انقلاب نيست و با روح قدسي اين شجره طيبه، زمين تا آسمان فاصله دارد.
** دانشگاهي بسيجي، نبايد استاد ترجمه باشد
نماينده ولي فقيه در دانشگاه علوم پزشكي تربت حيدريه نيز گفت: اكنون بسياري از استادان دانشگاه هاي ما متاسفانه استاد ترجمه شده اند و با ترجمه متوني كه چندين سال پيش در ديگر كشورها توليد شده، نامي براي خود دست و پا مي كنند.
حجت الاسلام محمدرضا جواهري اين عملكرد را از يك استاد بسيجي قابل پذيرش ندانست و گفت: خودشناسي، جهان شناسي و كنترل زبان را از ويژگي هاي استاد بسيجي در قواره نظام اسلامي است.
هم اكنون در شهرستان تربت حيدريه 20 حوزه بسيج و 10 كانون اقشار دائر و فعال است.
دانشگاه تربت حيدريه داراي 2 هزار و 500 نفر دانشجو، 34 استاد ثابت و 180 نفر استاد مدعو است كه دانشجويان در 27 رشته مشغول تحصيل هستند.
مركز شهرستان 250 هزار نفري تربت حيدريه در 150 كيلومتري جنوب غربي مشهد واقع است.
خبرنگار: عليرضا حسيني مقدم ** انتشار دهنده: علي اصغر ايزدي
6121/5132