۲۹ خرداد ۱۳۹۶، ۱۴:۲۰
کد خبر: 82570228
T T
۰ نفر

يارانه توليد، كليد قفل كارخانه هاي تعطيل

۲۹ خرداد ۱۳۹۶، ۱۴:۲۰
کد خبر: 82570228
يارانه توليد، كليد قفل كارخانه هاي تعطيل

روزنامه محلي سيستان و بلوچستان ضميمه روزنامه خراسان روز دوشنبه/29 خرداد96مطلبي با عنوان «يارانه توليد، كليد قفل كارخانه هاي تعطيل» منتشر كرده است.

دراين مطلب آمده است: مدام خبرهايي از صنعتي شدن سيستان و بلوچستان در هر مجلس و محفلي شنيده مي شود و در اين خصوص وعده ها و تعهدهايي به گوش مي رسد تا بتوان با بيان آن سرمايه گذاران را به استان كشاند و با راه اندازي كارخانه هاي توليدي و صنعتي اين منطقه را نيز در مسير توسعه قرار داد.
تاكنون سرمايه گذاران بومي و غيربومي متعددي وارد استان شده و برخي نيز توانسته اند براي افراد متعددي اشتغال ايجاد كنند اما برخي در اين راه با موانعي رو به رو شدند كه نتوانستند از سد آن عبور كنند به گونه اي كه حتي در پس موانع پيش روي پس از مدتي واحد صنعتي يا توليدي آنان با برجا گذاشتن بدهي هاي فراوان به تعطيلي رسيده است.
تعطيلي توليدي دستمال پس از 4 ماه
يكي از توليدكنندگان استان مي گويد: مدتي پيش تصميم گرفتم براي توسعه استان يك واحد توليدي و بسته بندي دستمال كاغذي راه اندازي كنم كه پس از انجام بررسي ها و گرفتن مجوزهاي لازم سرانجام اين واحد را با حضور برخي از مديران استان در شهرك كارگاهي زاهدان راه اندازي كردم كه در مراسم افتتاح آن به دليل نوع فعاليت قول هايي از سوي مديران براي توسعه اين واحد داده شد.
«هادي جباري» مي افزايد: براي احداث اين واحد توليدي 600 تا 700 ميليون تومان هزينه و سرانجام با راه اندازي آن براي 6 نفر به طور مستقيم و 21 نفر غيرمستقيم اشتغال زايي شد اما پس از گذشت دو ماه با خريد دستگاه هاي مجهزتر و افزايش توليد كارخانه در بخش اعتبار سرمايه در گردش و تهيه مواد اوليه مشكلات مالي بسياري ايجاد شد كه رفع آن مستلزم حمايت مسئولان استاني بود اما اين حمايت با وجود قول هايي كه در مراسم افتتاح داده شده بود انجام نشد!
به گفته وي در اين توليدي افرادي مشغول به كار شده بودند و امروز با تعطيل شدن كارخانه مشكلات بسياري گريبان آن ها را گرفته است و حتي امكان پرداخت حقوق آنان را نيز ندارم در حالي كه اگر حمايت ها انجام مي شد اين مشكلات به وجود نمي آمد.
وي ادامه مي دهد: پرداخت هزينه مكان، مواد اوليه، خريد دستگاه هاي جديد و مجهز براي افزايش توليد و اشتغال از مهم ترين دلايلي است كه به ايجاد اين شرايط منجر شد در حالي كه اگر بانك ها از اين واحد حمايت مي كردند چنين نمي شد. امروز براي احياي مجدد اين توليدي بيش از 400 ميليون تومان اعتبار مورد نياز است كه اگر محقق نشود به طور قطع مانند بسياري از واحدهاي ديگر استان به ورشكستگي خواهد رسيد.
تعطيلي واحد توليدي به دليل حذف يارانه
يكي از سرمايه گذاران بومي استان نيز مي گويد: مدتي پيش با آورده شخصي اقدام به راه اندازي يك واحد پروفيل كردم كه با آغاز به كار آن براي حدود 30 نفر به طور مستقيم و 50 نفر غيرمستقيم اشتغال ايجاد شد اما با وجود اين كه در اين واحد نيروهاي بومي مشغول به كار بودند دستگاه هاي دولتي استان سفارش هاي كاري خود را به توليد كنندگان خارج از استان مي سپردند و حتي حمايت كاري از سوي آنان ديده نمي شد.
«نرگس جمالي» مي افزايد: حذف يارانه توليد كنندگان، يكي ديگر از مشكلاتي است كه واحد هاي توليدي استان با آن رو به رو شدند و اين واحد نيز از آن مستثني نبود در حالي كه اگر اين مشكل پيش نمي آمد توليد كنندگان از حمايت مالي برخوردار مي شدند و برخي از مخارج واحد خود را مي توانستند پرداخت كنند اما امروز يكي از مهم ترين دغدغه هاي توليد كنندگان استان پرداخت هزينه هاي آب و برق واحد توليدي شان است.
وي بيان مي كند: وجود اين توليدي در شهرك كارگاهي زاهدان سبب شد تا بسياري از ابزارالات موجود در كارگاه به سرقت برود و اين نيز سبب ايجاد هزينه هاي بسياري شده بود از سوي ديگر هزينه هاي بالاي بيمه موجب مي شود بسياري از توليد كنندگان نتوانند براي آن اقدام كنند از اين رو در كنار هم قرار گرفتن اين مشكلات تنها كارگاه رسمي و توليدي پروفيل استان را با ورشكستگي رو به رو كرد.
وي خاطرنشان مي كند: اين واحد توليدي مي توانست با 100 ميليون تومان حمايت از سوي مديران استان احيا و حتي براي بيش از 100 نفر اشتغال ايجاد كند اما اين امر محقق نشد و توليدي پروفيل نيز به جمع توليدي هاي صنعتي تعطيل شده استان پيوست.
ورشكستگي كارخانه شير
كارخانه شير سيوستان نيز يكي از واحد هاي توليدي استان است كه با ورشكستگي رو به رو شد و نيروهاي آن بيكار شدند. رئيس اين كارخانه مي گويد: پس از انجام بررسي ها و دريافت مجوزهاي لازم با اعتباري بيش از 10ميليارد تومان كارخانه توليد شير به بهره برداري رسيد و به طور ميانگين در ماه بيش از 350ميليون ريال براي توليد شير هزينه مي شد كه پس از دو سال توليدهاي كارخانه كاهش پيدا كرد و با وجود روزانه يك ميليون و 200 هزار تومان هزينه، فقط 600 هزار تومان درآمد داشت.
«نعمت ا... پودينه» مي افزايد: در گذشته ماهيانه هزينه سوخت معادل 200 تا 300 هزار تومان بود اما با اجراي طرح هدفمندي يارانه ها اين هزينه به رقمي معادل شش ميليون تومان رسيد كه بسيار سنگين بود، از سوي ديگر اين توليدي بر اساس شير يارانه اي بنا شد و 70 درصد خط توليد از طريق شير يارانه اي صورت مي گرفت اما با حذف يارانه مشكلات اين توليدي آغاز شد.
وي اذعان مي كند: به دليل مسائل پيش آمده امروز اين كارخانه به بانك ها بيش از دو ميليارد تومان بدهي دارد كه اين بدهي توسط بانك قسط بندي شد اما اگر از اين توليدي حمايت نشود با توجه به مشكلات موجود مي توان گفت كه سود آور نخواهد شد پس بايد براي احيا و پيشگيري از بيكاري چهار هزار خانواده دامدار از آن حمايت شود.
بررسي مشكلات توليدي ها در ستاد تسهيل
رئيس سازمان صنعت، معدن و تجارت در اين باره مي گويد: امروز مشكلاتي در مسير واحدهاي توليدي وجود دارد كه با تشكيل كارگروه تسهيل و رفع موانع توليد به رياست استاندار اين مشكلات به طور كامل مورد بررسي قرار گرفته و براي رفع آن مصوباتي داشته است.
«نادر ميرشكار» مي افزايد: اغلب توليدي هاي استان با مشكل سرمايه در گردش و عرضه و تقاضا رو به رو هستند و كارخانه شير سيوستان نيز يكي از اين توليدي هاست كه به دليل نداشتن عرضه و تقاضا با مشكلات فراواني رو به رو شده است چرا كه ميزان توليد در اين توليدي ها اغلب به صورت فصلي متفاوت است اما مشكل سرمايه در گردش اين توليدي ها نيز موضوع مهمي است كه بايد با تعامل بانكي رفع شود چرا كه بانك ها نيز در مرحله اول ميزان بازگشت سرمايه خود را در نظر مي گيرند و دغدغه آن را دارند.
وي ادامه مي دهد: موضوع خريد اداره هاي استان از واحدهاي توليدي خارج استان نيز خود مشكلي مهم محسوب مي شود كه اين موضوع در كارگروه ستاد تسهيل و رفع موانع پيش روي توليد مورد بررسي قرار گرفت و مصوب شد اداره ها فقط از توليدي هاي استان نياز هاي خود را تهيه كنند كه اين مصوبه با امضاي استاندار ابلاغ شد اما اين در حالي است كه واحد هاي توليدي نيز بايد محصولاتي با كيفيت مناسب توليد كنند كه قابليت رقابت با توليدهاي خارج استان را داشته باشد.
پيگيري يارانه واحد هاي توليدي استان
ميرشكار بيان مي كند: يكي از موارد مهمي كه واحد هاي توليدي با آن دست به گريبان هستند حامل هاي انرژي و يارانه واحدهاي توليدي است كه اين دو موضوع امسال به طور خاص مورد بررسي قرار مي گيرد و پيگيري ها براي اختصاص يارانه واحدهاي توليدي با جديت انجام مي شود كه در صورت تاييد با توجه به اعتبار اختصاص يافته ميزان يارانه پرداختي به هر واحد توليدي بررسي و اعلام مي شود اما با توجه به شرايط اقتصادي كشور منوط به تامين اعتبار است و اگر تامين نشود يارانه پرداخت نمي شود.
به گفته وي سال گذشته بسياري از واحد هاي توليدي مشكل دار در كارگروه بررسي و بازديدهايي از آن انجام شد كه سرانجام آن احياي مجدد اين واحدها بود و امسال نيز واحدهاي توليدي ديگري در اين كارگروه مورد بررسي قرار مي گيرد و براي رفع موانع پيش روي توليد آن اقدام لازم انجام مي شود. در اين ميان واحدهاي توليدي مشكل دار ديگر نيز مي توانند براي بررسي در اين كارگروه ثبت نام كنند.
8006**6081دريافت كننده:نرگس تيموري**انتشار دهنده:حيدر سراياني