۲۹ خرداد ۱۳۹۶، ۱۵:۵۸
کد خبر: 82570374
T T
۰ نفر
روستاهاي ده بالا و خرانق در طرح ملي ضربتي توليد و اشتغال قرار گرفت

يزد - ايرنا - مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان يزد از قرار گرفتن روستاهاي ده بالا و خرانق در طرح ملي ضربتي توليد و اشتغال خبر داد و گفت: وجود باغات گسترده، آباد و داشتن بافتي بكر به ‌لحاظ طبيعي و معماري، اقبال عمومي را در خصوص گردشگري اين روستاها افزايش داده است.

به گزارش روز دوشنبه روابط عمومي اين اداره كل، فاطمه دانش يزدي با بيان اينكه طرح ضربتي توليد و اشتغال در 76 روستاي هدف كشور مرحله اوليه و كارشناسي خود را پشت سر گذاشته و اكنون در مراحل مطالعه و بررسي قرار دارد، عنوان كرد: در مرحله نخست اين طرح، 2 روستاي استان يزد مد نظر قرار گرفت اما افق اين طرح، همه روستاهاي هدف گردشگري استان را مورد نظر قرار داده است.
وي راه اندازي بازارچه فروش محصولات صنايع دستي در روستاهاي خرانق و ده بالا و توسعه كارگاه هاي صنايع دستي روستايي را از جمله اقدامات اجرايي صورت گرفته در راستاي توانمندسازي و اشتغال زايي در روستاهاي هدف گردشگري استان در حوزه صنايع دستي عنوان و اضافه كرد: معرفي و شركت هنرمندان و پشتيبان روستاها به منظور حضور در نمايشگاه هاي سراسري و جانمايي و مكان يابي كيوسك و بازارچه هاي صنايع دستي در روستاها اقدامات غيربودجه اي انجام شده در اين حوزه است.
مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان يزد درباره اقدامات حوزه گردشگري و سرمايه گذاري در زمينه توليد و اشتغال در روستاهاي هدف، فراهم سازي زيرساخت هاي گردشگري در اين روستاها را يادآور شد و گفت: احداث و تكميل كمپينگ هاي تفريحي و گردشگري به خصوص كمپ زرين روستاي خرانق اردكان، برگزاري جشنواره ها و رويدادها، صدور مجوزها، برگزاري دوره هاي آموزشي، راه اندازي رستوران بين راهي در اين زمينه است.
دانش يزدي افزود: ايجاد توانمندي هاي جديد هتلينگ از طريق حمايت از احداث يك هتل از اقدامات حوزه گردشگري و سرمايه گذاري، كفسازي و ساماندهي مسيرهاي گردشگري روستايي، نصب تابلوهاي روستاهاي هدف، برگزاري برنامه و رويدادهاي خاص و برگزاري نمايشگاه ها و تورهاي طبيعت گردي و توانمندسازي در اين روستاها نيز از ديگر اقدامات حوزه گردشگري در روستاي هدف است.
اين مسئول تصريح كرد: برگزاري جشنواره هاي سالانه در روستاها از جمله جشنواره گلابگيري ده بالا، عشاير كرخنگان خاتم و ابركوه از اقداماتي است كه باعث مي شود اين روستاها مورد توجه ملي قرار گيرند.
وي كمك به راه اندازي 15 اقامتگاه هاي بوم گردي را از ديگر اقدامات حوزه گردشگري و سرمايه گذاري استان در اين راستا عنوان كرد و گفت: راه اندازي اقامتگاه هاي بوم گردي از مهمترين اقدام دولت در حوزه گردشگري است، چرا كه اين اقامتگاه ها به تأثيرگذاري گردشگري در اقتصادهاي محلي كمك مي ‌كند.
دانش يزدي افزود: تبديل مكان ‌هاي روستايي ارزان قيمت براي گردشگران، يكي از اهداف محقق شدن بوم‌گردي ‌هاست كه مورد توجه جدي گردشگران خارجي نيز قرار مي ‌گيرد و تأثير بسياري بر اقتصاد بومي كشور خواهد داشت.
استان يزد اكنون در كنار استان هاي فارس و اصفهان به عنوان مثلث طلايي گردشگري ايران مقصد اول گردشگران خارجي و اروپايي است.
اين استان 2270 هكتار بافت تاريخي دارد كه شهر يزد به عنوان نخستين شهر خشت خام و دومين شهر تاريخي جهان داراي بافت تاريخي به مساحت عرصه 743 هكتار و مساحت حريم پنج هزار هكتار در فهرست آثار ملي كشور به ثبت رسيده است.
يزد با عناويني همچون شهر بادگيرها، شهر كار و كاريز و كاهگل، دارالعباده، دارالعلم و دارالعمل، حسينيه ايران، شهر دوچرخه ها، شيريني، شهر قنات و قنوت و قناعت و شهر آتش و آفتاب شناخته مي شود.
7532 / 6197 تنظيم كننده: سعيد صادقي مقدم** انتشار: فلاح
irnayazdd@