حبیب الله مسعودی فرید روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: 10 هزار كودك در مراكز بهزیستی نگهداری می شوند كه همه آنان قابلیت واگذاری سرپرستی ندارند چراكه 85 تا 87 درصد كودكان در این مراكز ، دارای پدر و مادر مشخص هستند اما والدین آنان دارای مشكلاتی همچون زندانی شدن یا اعتیاد هستند.
وی ادامه داد: ما اجازه نداریم سرپرستی اینگونه كودكان را واگذار كنیم و قوه قضائیه نیز این اجازه را به ما نمی دهد چراكه ممكن است والدین معتاد، اعتیاد خود را ترك كنند یا بعد از یك سال از زندان آزاد شوند و فرزندانشان بتوانند نزد آنان برگردند.
وی تصریح كرد: برای اینكه سرپرستی كودكی از خانواده اش سلب شود ؛ پس از مشاهده موارد كودك آزاری و جرم و درصورت اصلاح نشدن خانواده ، سرپرسرستی كودك از آنان سلب می شود.
**سرپرستی كودك فقط به خانواده های دارای معیارهای لازم واگذار می شود
معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی كشور گفت: تلاش می شود تا كودكان به خانواده های خود بازگردانده شوند و بطورمثال با حمایت موسسه های خیریه و مددكاران ، مادران معتاد بهبود یابند یا اینكه كودكان به خویشاوندان مورد صلاحیت سپرده شوند.
مسعودی فرید افزود: هرچند كودك زندگی زوج های بدون فرزند را بهتر می كند اما برای واگذاری سرپرستی كودك ، مصلحت كودك در اولویت است و واگذاری كودك بعد از بررسی های لازم انجام می شود .
وی یادآور شد: در همه جای دنیا ، نظارت های ویژه ای بر روند فرزندخواندگی انجام می شود و قوانین مشخصی برای آن وجود دارد ؛ هدف از فرزندخواندگی ایجاد زندگی بهتر برای كودك و پس از آن زندگی بهتر زوج های بدون فرزند است.
وی تصریح كرد: نباید تصور شود كه قرار است نوزاد بی سرپرست به خانواده ای داده شود كه هنوز معیارهای لازم را ندارد .
**اغلب خانواده ها كودك زیر یك سال می خواهند
معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی كشور گفت: اغلب خانواده های متقاضی فرزندخوانده، فقط كودك زیر یك سال می خواهند این در حالی است كه شمار اینگونه كودكان فوق العاده كم است؛ به عبارت دیگر تعداد كودكان رها شده یا دارای پدر و مادر نامشخص در مراكز نگهداری بهزیستی كم است.
وی اضافه كرد: اگر زوج های متقاضی فرزندخوانده ، سرپرستی كودكان 6 تا هفت سال را برعهده بگیرند، زمان انتظار آنان برای داشتن فرزندخوانده كمتر می شود.
وی تصریح كرد: اغلب افرادی كه به خرید و فروش كودكان اقدام می كنند، طبق معیارهای قانون و بهزیستی، صلاحیت نگهداری كودك را ندارند وچون صلاحیت ندارند از راه غیرقانونی برای داشتن كودك، اقدام می كنند.
اجتمام**9185**1776
مصاحبه كننده : سادات حسینی خواه ** انتشار: لیلا خطیب زاده
آگاهی از آخرین اخبار اجتماعی و حوادث ایران و جهان در كانال تلگرام گروه اجتماعی ایرنا
@irnaej
https://t.me/irnaej
معاون بهزیستی:
تعداد والدین پشت نوبت فرزندخواندگی 9 برابر كودكان بهزیستی است
۳۰ خرداد ۱۳۹۶، ۱۰:۳۲
کد خبر:
82571092
تهران - ایرنا - معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی كشور گفت: تعداد والدین دارای صلاحیت پشت نوبت فرزند خواندگی ، 9 برابر كودكانی است كه در مراكز این سازمان ، نگهداری می شوند.