به گزارش ایرنا، اكبر تركان روز چهارشنبه در حاشیه بازدید از كارخانه فولاد مكران در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: چابهار ظرفیت های ترانزیتی و صادراتی مناسبی برای محصول فولاد دارد و می توان با راه اندازی فولاد تحولات خوبی را در این منطقه ایجاد كرد.
وی افزود: مناطق آزاد كشور و به ویژه منطقه آزاد تجاری صنعتی چابهار موفقیت خوبی در زمینه رشد صادرات داشته است به طوری كه در سه ماهه نخست امسال، صادرات چابهار 2.5 برابر مدت مشابه سال قبل بوده است.
وی توجه لازم به تولید محصولات صادرات محور در منطقه آزاد چابهار را خواستار شد و افزود: متصل بودن چابهار به آب های اقیانوسی ظرفیت خوبی را برای توسعه تجارت و ترانزیت ایجاد كرده است.
وی گفت: كارخانه فولاد مكران به زودی با تولید آهن اسفنجی آغاز به كار خواهد كرد.
مشاور رئیس جمهوری و دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی گفت: در چابهار تولید 10 میلیون تن فولاد هدف گذاری شده است و اقدامات لازم برای تكمیل كارخانه فولاد مكران با مشاركت شركت پوسكوی كره جنوبی در حال انجام است.
تركان اظهار داشت: در اسفند ماه سال 1394 قرارداد با شركت پوسكوی كره جنوبی منعقد شده است وعملیات اجرایی آن از تابستان پارسال پس از تخصیص زمین توسط منطقه آزاد و اخذ مجوزهای لازم از سازمان محیط زیست آغاز شد.
به گزارش ایرنا، دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی پس از افتتاح سالن ورزشی ورنا و آغاز رقابت های كشتی از طرح های اقتصادی در حال اجرا نظیر پتروشیمی بازید كرد.
تركان همچنین از قسمت های مختلف سازمان منطقه آزاد چابهار بازدید و در جلسات جداگانه با حضور مدیران منطقه آزاد چابهار مسائل و مشكلات را بررسی كرد.
منطقه آزاد تجاری صنعتی چابهار، یكی از مناطق آزاد هفت گانه كشور است كه در راستای اهداف اقتصادی كشور، بیش از دو دهه است كه درمجاورت شهرستان چابهار و در حاشیه دریای عمان تاسیس شده است. با توجه به تعریف مناطق آزاد و علل ایجابی آن، سازمان منطقه آزاد چابهار تمام تلاش و همت خود را به كار گرفته تا نقش شایسته ای در حد توان و امكان برای توسعه و رشد اقتصاد ملی و منطقه ای ایفا كند.
در آستانه اقتصاد و تجارت هزاره سوم، اكنون منطقه آزاد چابهار زیرساخت های لازم برای تبدیل شدن به یك منطقه آزاد پویا را درحد قابل قبولی فراهم كرده است. این منطقه نه تنها در اقتصاد ملی نقش موثر داشته بلكه در استان سیستان و بلوچستان نقطه اتكاء مهم و اساسی مردم و روزنه اصلی امید به زندگی اقتصادی و اجتماعی و سیاسی شده است.
بندر چابهار از توابع استان سیستان و بلوچستان با 300 هزار نفر جمعیت از شمال به شهرستانهای نیكشهر، قصرقند و سرباز، از شرق به كشور پاكستان، از جنوب به دریای عمان(مكران) و از غرب به كنارك متصل است.
3043**3213خبرنگار: رستم كریمی نژاد **انتشاردهنده: اكبر نوری
چابهار- ایرنا - مشاور رئیس جمهوری و دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی گفت: فولاد مكران چابهار در جنوب سیستان و بلوچستان سالانه ظرفیت تولید 1.6 میلیون تن فولاد را دارد و می تواند سهم مهمی در توسعه و اشتغال این منطقه محروم داشته باشد.