به گزارش ايرنا، قانون مذكور از اين هفته به اجرا گذاشته شده است و دولت مي گويد اميدواري زيادي وجود دارد كه با موضوع جاسوسي بيگانگان در كشور مقابله شود بخصوص آنكه موارد ذي ربط افزايش يافته است.
دولت چين و دستگاه هاي امنيتي اين كشور از سال گذشته ميلادي تاكنون در چندين مورد از دستگيري شماري از جاسوسي از منطقه آسياي شرقي و جنوب شرقي از جمله از ژاپن خبر داده اند كه ظاهرا در مورد درياي جنوبي عليه چين جاسوسي كرده اند.
قانون ضد جاسوسي كه قانون اطلاعات ملي كشور نيز خوانده مي شود از سوي كنگره ملي خلق چين و با هدف حراست از امنيت ملي و با تمركز بر مقابله با جاسوسي اتباع خارجي از چين تنظيم شده است.
مدتي قبل آمريكا به چين اعتراض كرد كه شمار زيادي از اتباع اين كشور را در سال هاي اخير به عنوان جاسوس دستگير كرده و بعضا آنها را كشته است، اتهامي كه چين تكذيب نكرد و بر عكس اعلام كرد كه اگر اين طور باشد نشان دهنده قدرت امنيت ملي چين است.
در قانون مذكور به شهروندان چين امكان داده شده است اطلاعات مربوط به افراد و سازمان هاي خارجي مشكوك را كه مي توانند تهديدي براي كشور باشند، جمع آوري كرده و در اختيار مراجع ذي ربط قرار دهند.
تارنماي «يي سي» چين روز جمعه نوشته است كه بخش ديگري از قانون مربوط به مبارزه با تروريسم است و اگر اطلاعاتي مربوط به شبكه هاي تروريستي باشد مردم مي توانند آن را در اختيار مسوولان قرار دهند تا با شبكه هاي افراطي و تروريستي مقابله شود.
چين در سال 2014 ميلادي قانون ضد جاسوسي ديگري را به اجرا گذاشته بود كه تمركز آن بر مسايل دفاعي و نظامي بود و قانون جديد از لحاظ محتوا تفاوت هاي آشكاري با قانون قديمي دارد.
در قانون جديد آمده است، هر كسي كه از اين پس موارد محرمانه را فاش كرده و يا در مسير جمع آوري اطلاعات جاسوسي و اجراي مقررات ذي ربط اختلال ايجاد كند، مورد مجازات قرار خواهد گرفت.
آساق**231**انتشاردهنده:فرهاد راستي
پكن - ايرنا - چين يك قانون جديد ضد جاسوسي را به اجرا گذاشته است كه بر اساس آن مسوولان و نهادهاي ذي ربط مي توانند با موارد مذكور بخصوص جاسوسي كه بيگانگان انجام مي دهند، برخورد كنند.