۹ تیر ۱۳۹۶، ۱۳:۱۹
کد خبر: 82580991
T T
۰ نفر
افزایش تنش بین هند و چین/ اعزام 3 هزار نیروی نظامی هندی به سكیم

دهلی نو-ایرنا- ارتش هند روز جمعه به دنبال افزایش تنش مرزی در مناطق شمالشرقی با چین بیش از سه هزار نیروی نظامی به منطقه سكیم اعزام كرد.

به گزارش ایرنا،تنش مرزی بین هند و چین از اوایل هفته جاری به دنبال نفوذ نیروهای هندی به خاك چین در مخالفت با ساخت جاده مرزی توسط نظامیان چینی در منطقه راهبردی 'دوكلم' آغاز شد.
وزارت خارجه بوتان نیز روز جمعه با صدور بیانیه ای با اعتراض به احداث جاده درخاك این كشور توسط چین از پكن خواست به توافقنامه های مرزی احترام بگذارد.
به گفته مرزبانان هندی ،چین نیز پس از اعزام مرزبانان هندی ،اقدام به افزایش نیروهای نظامی خود در مناطق مرزی سكیم كرده است.
'بیپن راوات' فرمانده ارتش هند روز گذشته با سفر به سكیم وضعیت امنیتی مرزهای مشترك با چین را بررسی كرد.
هرچند دولت و ارتش هند تاكنون در خصوص تنش های مرزی با چین اظهار نظری نكرده اند ولی كارشناسان نظامی معتقدند كه رویارویی نیروهای چینی و هندی در بخش 'دوكلا' در منطقه 'دوكلم' جدی ترین تنش بین دو كشور در چند دهه اخیر است .
چین و هند در سال 1962 میلادی به دنبال افزایش اختلافات مرزی با یكدیگر وارد جنگ شدند.
یك مقام آگاه در دولت هند با بیان اینكه تاكنون گفت وگوها بین فرماندهان ارتش هند و چین به نتیجه نرسیده اظهار كرد هیچیك از نیروهای چینی و هندی حاضر به عقب نشینی از 'دوكلم' نشده اند.
'لوكانگ' سخنگوی وزارت خارجه چین روز سه شنبه اعلام كرد به دلیل عبور سربازان و تانك های هندی از منطقه مرزی سكیم در مرز دو كشور، چین نیز تدابیر مقابله جویانه و لازم را اتخاذ و هشدارهای لازم را به هندوستان داده است.
چین در هفته جاری، یك تانك 35 تنی جدید خود را در منطقه تبت آزمایش كرد.پكن بلافاصله پس از این آزمایش اعلام كرد این اقدام علیه هیچ كشوری نبوده است.
چین، بوتان و هند در مناطقی به وسعت 750 كیلومتر مربع دچار اختلاف هستند.
یكی از این مناطق 'دوكلم' یا 'دونگ لانگ' است كه تنش كنونی در آن بوقوع پیوسته است .
چین در نظر دارد با ساخت جاده در 'دوكلم'امكان دسترسی به مناطق مرزی بوتان و هند را تسهیل كند.
این اقدام چین با واكنش و مخالفت شدید هند مواجه شده است.
مقامات هندی نگران ادعاهای ارضی چین در منطقه 'دوكلم' هستد.
چین در دو دهه گذشته بوتان را برای واگذاری منطقه 'دوكلم' به این كشور تحت فشار قرار داده است. پكن اعلام كرده است حاضر است به جای 'دوكلم' دره های 'جكورلونگ' و 'پاسملونگ' در شمال بوتان به وسعت 495 كیلومتر مربع را به این كشور واگذار كند.
هند به شدت نگران اقدامات نظامی چین در 'دوكلم'است زیرا این منطقه به كریدور بسیار حساس
'سیلیگوری' هند متصل است.
منطقه 'سیلیگوری' یك نوار باریك در هند است كه شمال شرق را به دیگر مناطق این كشور متصل می كند.
هند به طور مداوم مواضع دفاعی خود را در این منطقه با هدف مقابله با چین گسترش داده است.
چین در سال های اخیر چندین جاده از تبت به سوی مرز های بوتان احداث و خط آهن خود را در این منطقه گسترش داده است.
چین و هند توافقنامه همكاری نظامی مرزی با هدف جلوگیری از رویارویی نظامی در امتداد خطوط واقعی مرزی با هم امضا كرده اند.
بر اساس این توافقنامه، نیروهای دو كشور باید با خویشتنداری از رویارویی نظامی در مناطق مرزی مانند بخش هایی از ایالت آرناچال پرادش جلوگیری كنند.
روابط چین و هند مدتهاست كه به دلیل اختلافات ارضی درازمدت و همچنین اجرای كریدور اقتصادی چین در پاكستان دچار مشكل بوده است.
همین اختلافات باعث شد تا هند دعوت رسمی چین در اجلاس بین المللی جاده ابریشم را كه اواخر اردیبهشت ماه سالجاری در شهر پكن برگزار شد، رد كند.
تاریخ معاصر مناسبات پكن و دهلی نو تحت الشعاع یك رشته بدگمانی ها و شك و تردید ها قرار دارد و دو طرف تاكنون نتوانسته اند در خصوص اختلافات كهنه مرزی به توافق برسند.
بدگمانی كه میان دو كشور بر اثر اختلافات مرزی پس از جنگ سال 1996 میلادی بوجود آمده، همچنان ادامه دارد و پكن حتی مدعی مالكیت بر ایالت آرناچال پرادش هند است و از صدور روادید عادی برای اهالی این منطقه خودداری می كند.
نزدیك به 14 سال است كه دو كشور درباره مسایل مرزی گفت و گو می كنند اما تاكنون موفق به تعیین دقیق سرحدات و حل آن نشده اند.
در مقابل هند نیز مدعی است چین 38 هزار كیلومتر مربع از فلات 'اكسای' را به تصرف خود درآورده است. بخش اعظم این اراضی در ایالت ارناچال پرادش واقع است كه در چین به 'تبت جنوبی' جنوبی معروف است.
آساق**267*انتشار دهنده:احمدعلی خلیل نژاد